Väliööklubid rikuvad öörahu

Tänavu suvel on politsei saanud lõbustusasutustesse omajagu väljakutseid. Pärast kohal käimist on peod vaiksemaks jäänud. Foto: Malle-Liisa Raigla

Tänavu suvel on politsei saanud lõbustusasutustesse omajagu väljakutseid. Pärast kohal käimist on peod vaiksemaks jäänud. Foto: Malle-Liisa Raigla

Haapsalu vanalinna klubid rikuvad elanike öörahu, sest lasevad valju muusikat varajaste hommikutundideni.

Vanalinna elaniku Annely Sermati sõnul on viie aasta jooksul, mis ta on vanalinnas elanud, olukord iga aastaga hullemaks läinud. „Öörahu rikuvad just väliööklubid – Aed, Coctail Garden. Meie Hoovi ei kuule,” ütles Sermat.

Kuna suviti ei saa ühelgi nädalavahetusel rahulikult magada, on Sermat otsustanud, et ühel ööl magab ta kuskil mujal, teisel proovib kodus uinuda. „Laupäeval kutsusin poole kahe ajal politsei, siis jäi vaiksemaks,” ütles Sermat. Alati aga tema sõnul politsei kutsumine ei aita ja selleks, et magada saaks, paneb ta tropid kõrva.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
36 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mik
1 aasta tagasi

Mind häirib üks helikopter mis iga ürituse ajal linna kohal tiirutab. Kas linnavalitsuselt kooskõlastus on olemas, et pläristada? Ei saa koduõues juttugi ajada.

Kodanik40
1 aasta tagasi

Kahjuks pean ka nõustuma ühe kommentaariga facebookis. Miks ei tule mõni normaalne eesti muusik läänemaale? Ma parem läheks kuulaks Hellasid Vellesid kui mingit ameerika müra. Liiga vali on minu jaoks see muusika seal lossipargis. Koli või tõesti Pärnu/Tartu elama. Haapsalust kuskile Intsikurmu pärapõrgusse on liiga pikk maa.
Ultima Thule võis kindlasti mõnus olla kuulata, aga kahjuks olid mul muud tegemised.

Nojah, aga...
1 aasta tagasi
Reply to  Kodanik40

see ameerika müra ei kesta ju aastaringselt appikene, mis soga

sisserändaja
1 aasta tagasi
Reply to  Kodanik40

Uued standardid ja normid.
Kuulama pead ameerika müra, sõitma pead ameerika autoga, sööma ameerika toitu – siis oled õige ja atraktiivne inimene.
Siia tulevad mingid “erilised” puhkama ja suvitama. Õiget suhtumist, soojust, lihtsust ja pidu kohtadki seal Põlva pool.

Kodanik
1 aasta tagasi

Politsei ei suuda isegi neid krossikatega pläristajaid kätte saada. Kui ikka gaas põhjas kärutatakse niisama mööda linna edasi tagasi, siis pole see normaalne. Ja meelega just kihutatakse, et see plärin veel võimsam oleks.

Hendrik
1 aasta tagasi

Mis kurta, saad küll mujal olla, ehitasid endale ju Tallinna maanteele kena plekist alajaama

Ott
1 aasta tagasi

Sarikaebajad tegutsevad

Linlane
1 aasta tagasi

Müra ja lärm on teatud juhtudel käsitletav ka avaliku korra rikkumisena: Riigikohus on leidnud, et „karistusseadustiku § 262 [avaliku korra rikkumine] hõlmab nii KorS § 56 lõikes 1 kui ka lõikes 2 kirjeldatud nõuded. Kuigi KorS § 56 lg 2 reguleerib olukorda, kus rikkumine ise leiab aset mujal kui avalikus kohas, avaldub selles teos kahjulik mõju või häiriv efekt teistele asjasse puutumatutele isikutele ja seega ka avalikule korrale (RKKKo 4-16-6493, p 8.2)“. Korrakaitseseaduses sätestatu ei välista ka eraõiguslikele naabrusõigustele tuginemist. Näiteks asjaõigusseaduse (AÕS) § 143 näeb ette kinnisasja omaniku kaitse teiselt kinnisasjalt tulenevate mõjutuste (sh müra) eest, kui see kahjustab… Loe rohkem »

Mia
1 aasta tagasi
Reply to  Linlane

Haapsalu eripära on veel see, et kohalik politsei ei reageeri. Korduvalt kogenud

Marko
1 aasta tagasi

Eks siis tuleb need sulgeda kui ei saa aru mida tähendab öörahu.

Rein
1 aasta tagasi

niu niu sermat tee aptek lahti pamöllu

lihtne
1 aasta tagasi

kui on öörahu, peavad sellest kinni kõik. erandi võib teha aastavahetuse, jaanide, ja kuni kahe suurürituse jaoks. muul ajal kolite oma käraga peale kella 00 siseruumidesse lihtsalt, ja nädala sees taolistele klubidele üleüldse tegevuskeeld, linnavalitsusel on ju õigus selline ettekirjutus teha? tegutsege siis

Vahur Reede, saarlane
1 aasta tagasi

Tundub, et pole vahet, mis linna, mis suve, mis välikohvikud teemaks on – ikka samad probleemid ja samad lahenduste puudumine.

Muhus asus üks mees elama ajaloolisesse hobuvahetusjaama (Kuivastus) ning siis muutkui kurtis, et maantee on lähedal! Natuke teine olukord aga …
Meenus teine juhus Kuressaares, kus elanik kurtis, et kihutatakse ja nõudis tänavale künnist. Lõpuks pandigi aga siis oli kohe probleemiks, et pidurdatakse ja siis kiirendatakse….

Teemasse kirjutades aga hoopis teine jutt – mida mõeldakse linnades “magalarajooni” all? Kindlasti mitte vana- või kesklinna!

Küll jah
1 aasta tagasi

Nojah, aga öörahu on linnas siiski reguleeritud heakorraseadusega. Festivalid jms korraldatakse ikkagi väljaspool linnapiire , kus hommikuni võib natukene kõvemat häält teha

Vahur Reede, saarlane
1 aasta tagasi
Reply to  Küll jah

Öörahu linnas on reguleeritud “heakorraseadusega” täpselt sama palju, kui linnast väljas.

Georg
1 aasta tagasi

Ütle siis õige vastus ka ära tegemist on Korrakaitseseadusega: § 56. Ülemäärase müra ja valgusefektide tekitamise ning saastamise keeld (1) Avalikus kohas on keelatud tekitada teist isikut oluliselt häirivat müra või valgusefekte. (2) Mujal kui avalikus kohas on ajavahemikus kella 22.00-st kuni 6.00-ni, puhkepäevale eelneval ööl kella 00.00-st kuni 7.00-ni, keelatud tekitada kestvalt või korduvalt teist isikut oluliselt häirivat müra või valgusefekte. Kui keegi tahab väljaspool lubatud aegasid rohkem müra põhjustada, siis on vaja vastav luba KOVilt saada. Olgu need siis suuremad või väiksemad kontserdid ja ka üritused meelelahutusasutustes. Ilmselt on siin KOVi teema nende asutustega arutada, kuidas saaks vajalikul… Loe rohkem »

Vahur Reede, saarlane
1 aasta tagasi
Reply to  Georg

Jah, nii ta on. Tegelt selle kommentaariga mõtlesin viidata sellele, et “öörahu” puhul pole vahet maal ja linnal. Nagu ma kirjutasin “…ikka samad probleemid ja samad lahenduste puudumine.”, siis selle näide ongi Haapsalu linna heakorraeeskiri. Väga lihtne on sinna eeskirja kirjutada TÄIESTI SISUTUT teksti: “§ 4. Üldised heakorra nõuded (1) Teede ja muude kommunikatsioonide valdajad peavad tagama liiklusohutuse ja kaasinimeste turvalisuse. Ohtlikud kohad peavad olema tähistatud. (2) Tuletõrje veevõtuhüdrantide korrashoid on hüdrandi omaniku kohustus. … (10) Öörahu on reguleeritud korrakaitseseadusega.” Sõna öörahu korrakaitseseaduses ei ole, pole kunagi olnud ja Haapsalu linna heakorraeeskirjas pole mõistete all ka lahti seletatud, mis asi… Loe rohkem »

Küll jah
1 aasta tagasi

Haapsalu heakorraseadus on mõeldud Haapsalu linnale. Kontrollige veelkord üle! Väljaspool Haapsalu linna, Haapsalu heakorraseadus ei kehti.

Vahur Reede, saarlane
1 aasta tagasi
Reply to  Küll jah

Haapsalu linna “heakorraseadus”heakorraeeskiri on kehtestatud kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse § 22 lg 1 p 4 ja 361 ning § 36 alusel. “Linn” selles dokumendis on terve kohalik omavalitsus, mitte asula ja see tähendab seda, et määrus kehtib kogu selle omavalitsuse asustusüksustes: Paralepa, Uuemõisa, Aamse, Allika, Ammuta, Emmuvere, Erja, Espre, Haeska, Herjava, Hobulaiu, Jõõdre, Kabrametsa, Kadaka, Kaevere, Kiideva, Kiltsi, Kiviküla, Koheri, Koidu, Kolila, Kolu, Käpla, Laheva, Lannuste, Liivaküla, Litu, Lõbe, Metsaküla, Mäeküla, Mägari, Nõmme, Panga, Parila, Puiatu, Puise, Pusku, Põgari-Sassi, Rohense, Rohuküla, Rummu, Saanika, Saardu, Sepaküla, Sinalepa, Suure-Ahli, Tammiku, Tanska, Tuuru, Uneste, Uuemõisa, Valgevälja, Varni, Vilkla, Võnnu, Väike-Ahli, Vätse, Üsse ning… Loe rohkem »