11

Uuest kuust saab avalikus kohas napsitada

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Margus kaldma urmas lauri

Haapsalu politseiülema Margus Kaldma sõnul saab politsei aja, mis nad varem tänavajoodikute peale kulutasid, nüüd mujal rakendada. Foto: Urmas Lauri

1. juulist hakkab kehtima seadusemuudatus, mis lubab avalikus kohas alkoholi tarbida.

Ainsaks piiranguks jäävad laste- ja terviseasutused: koolid, lasteaiad, haiglad, ka bussipeatused. Omavalitsusel on voli lisada keeldude alla laste ja tervisega seotud kohti, näiteks mänguplatsid ja terviserajad.

Haapsalu linnapea Urmas Suklese sõnul on omavalitsuse võimalused siiski piiratud. Ta küsis retooriliselt, kas Paralepas võib alkoholitarbimist keelata, sest seal on tervisesportlased, ja vastas: ma ei tea.

Suklese sõnul tuleb seadustesse suhtuda emotsioonitult, aga mõned poliitikud ei suuda tunnetest hoiduda ja on tahtnud promenaadil alkoholitarvitamise keelata.

„Mis on promenaadil lastele suunatud või tervist edendav?” küsis Sukles retooriliselt.

Haapsalu politseiülema Margus Kaldma sõnul oleks praegu kohvipaksu pealt ennustamine, kuidas nende töö juulist muutub. Esmalt on uute oludega vaja kohaneda nii tavakodanikel kui ka politseinikel, kes olid harjunud sekkuma, kui nägid inimesi alkoholi tarvitamas.

„Aja, mis me varem tänavajoodikute peale kulutasime, saame nüüd mujal rakendada,” ütles Kaldma.

Avalikus kohas alkoholi tarvitamine ei tohi teisi inimesi häirida. Kaldma sõnul on inimestel valulävi erinev, kuid segada ei tohiks keskmist inimest. „Pole midagi, kui turist palaval suvepäeval tänaval ühe lahja õlle joob,” ütles Kaldma.

Probleemiks peab ta pigem pargipingil joovat ja lärmavat seltskonda.

Politsei sekkub ka siis, kui juuakse kohas, kus seadus seda ei luba.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
mina arvan,et...
mina arvan,et...

Sukles mõtleb vaid omakasu peale OParalepaga vaid arvestades. Aga Haapsalu kosneb ka muust osast, kui see joobunud soomlastewst koosnev “tervise” rajad. Aga eks tervis vabas looduses tuleb teel joomakohtadest Paralepa magalasse.

Mis teed,kui...
Mis teed,kui...

Riigil raha vaja.

jah
jah

ka varem joodi avalikus kohas,nüüd lihtsalt teeme nende õltside ja siidritega jalutajatele elu väga mõnusaks-proovi sa midagi ütelda,seadus ju lubab juua !

to mina
to mina

tsiviliseeritud inimene võtab pigem toiduga head veini ja kindlasti ei tule mingi siidripurgiga Promenaadile.

no olgem ausad
no olgem ausad

oli see joomine keelatud või mittte seda tehti ikka nii et ärge nurisege

Kas
Kas

seda joomist veel vähe on! Milline kummaline säädus.

mina
mina

Promenaad on väga pikk,lastemänguväljak asub ainult aafrika rannas! Ja selles seaduses on kirjas,et lasteväljakute ääres ei tohi juua!! Ülejäänudes kohtades ei näe probleemi,kui ilusa ilmaga keegi pudeli õlut või gin-i võtab. Ei tasu mõelda alati äärmustesse, st tuigerdavad joodikud jne! Tsiviliseeritud,inteligentne inimene võib ka tarbida alkoholi ja see ei tee temast kohe joodikut ega halba inimest.

küsimus
küsimus

Kas sa tahad öelda, et Promenaadi suhtes võiks olla klausel,, et laste mänguväljaku äärest lastele mittenähtavast kaugusest alates võiks alkoholi tarbida?

Jorh
Jorh

Austusest ka nende inimeste vastu, kes tulevad õhtuvaikuses Promenaadile jalutama peaks seal alkoholi tarbimise ära keelama. Kui Sukles on juba selline suur alkoholisõltlane ning ei saa ka pool tundi ilma olla siis temale võiks ju erandi teha. On teistsuguseid arvamusi?

R.L
R.L

nu iga endast lugupidav inimene ei lähe
lastemänguväljakule jooma

Karla
Karla

Sukles tead sa ka, et Promenaadil asub laste mänguväljak, seal liiguvad igapäevaselt neuroloogiahaigla patsiendid ja sanatoorse kooli õpilased, kes tervist sealkandis väljas aktiivselt liikudes edendavad. Häbi on sellise linnapea pärast, kes kaitseb alkoholi tarbimist Promenaadil.

wpDiscuz