Lääne Elu paberleht laupäeval, 28. juunil

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Le 20140627Martna ja Kullamaa volikogu ei kooskõlastanud Harku–Sindi kõrgepingeliini trassi. Lääne maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Merle Mäesalu tunnistas, et Kullamaa volikogu otsus tuli üllatusena, sest vallas peetud koosolekutel kõrgepingeliini asjus on osalenud ka vallavalitsuse ja volikogu liikmeid.

Koluvere loss saab Keskkonnainvesteeringute keskuse (KIK) abiga uue katlamaja. Koluvere lossi taastajad said KIKilt 95 000 eurot toetust, et renoveerida lossi katlamaja.

* Aidi Valliku arvamuslugu kooseluseadusest.

* Haapsalu turu saatus on endiselt ebaselge. Linna esindajad ei tutvustanud avalikul arutelul, mida nad turuga teha plaanivad.

Haapsalus Balti riikide muuseumitöötajaid koolitanud inglannad Michele Taylor ja Diana Walters leiavad, et muuseumid peavad külastajate meelitamiseks esemete näitamise asemel lugusid rääkima ja elamusi pakkuma.

Neljapäev oli Hanila kogudusele eriti pidulik, sest 25 aastat kestnud kiriku renoveerimise järel jõuti kiriku pikihoone pühitsemiseni.

* Lembitu Tverdjanski esitles raamatusarja "Läänemaa kalmistud" I ja II osa.

* Reportaaž: Lääne Elu käis Krimmi holmil. Loe, milliseks on muutunud endise Hako kalatööstuse territoorium.

* Jätkub Aivo Paljasmaa jalgpallikommentaaride sari.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
On
9 aastat tagasi

mõningad soodustused välisriiki elama asumisel,kui ollakse ametlikult paar.Selles on kooseluseaduse pragmaatilisus.

Aprill
9 aastat tagasi

Kooseluleping toimib praktikas nii,et elamisluba on kergem välismaal pikendada,kui see tehtud.Abieluga pole kiiret,kui lapsi pole või tahad mõelda veel,aga konkreetne vajadus sunnib tagant.Muuseas kehtib see ka homopaaridele.Nii et poleemika tundub mõttetu.