Are Veski asub juhtima elektritööde ettevõtjate liitu

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Eesti Elektritööde Ettevõtjate Liidu (EETEL) juhatus kinnitas 21. augustil liidu tegevjuhiks endise Fortumi juhi Are Veski.

Are Veskil (54) on pikaajalist töökogemust elektrivõrgu kaasaajastamisel energiakontsernis Fortum Eesti, selgitas valikut liidu juhatuse esimees Märt Viileberg. „Fortum Elekter AS tegevjuhi ning juhatuse esimehena viis ta lõpule ettevõtte integreerimise Fortumi kontserni ning juhtis mastaapse investeerimisprogrammi elluviimist vastavalt Läänemaa elektrivõrgu erastamislepingule,” märkis ta.

2008-2011 oli Are Veski AS Onninen juhatuse esimees, kelle ülesandeks oli Onninen Baltikumi infrastruktuuri- ja tööstuse segmendi müügivaldkonna juhtimine.

Alates 1997. a on Are Veski osalenud Eesti Jõujaamade ja Kaugkütte ühingu töös, olles tehnikakomitee esimees, siserevident ning aastatel 2004-2012 ka juhatuse liige.

Are Veski on lõpetanud insenerina Tallinna Tehnikaülikooli ning EBS rahvusvahelise ärijuhtimise ja väliskaubanduse eriala.

Märt Viilebergi sõnul on uue tegevjuhi esmaseks ülesandeks liikmete huvide eest seismine osaledes käimasoleva ehitusseadustiku ning ehituslepingu ja alltöövõtulepingu üldtingimuste kui hea tava koostamisel ja kehtestamisel, samuti võrguelektrikute täiendkoolituse kolmanda etapi koordineerimisel.

Eesti Elektritööde Ettevõtjate Liit (EETEL) ühendab 101 ettevõtjat Eestis, kes esindavad elektrivaldkonna tootjaid, projekteerijad, paigaldajad, hulgimüüjad jt. Alaliidu eesmärk on liikmete eri- ja ärialase kompetentsi arendamine ning valdkonna professionaalse taseme hoidmine. Liidu liikmed annavad tööd üle 4000 tuhandele inimesele, liikmesettevõtete kogukäive ületab 500 miljonit eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments