Järgmisel nädalal saabuvad doonoritelgid Haapsallu

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Doonoritelk juulikuus Rakvere Keskväljakul. Foto: Doonorid ja Sõbrad Facebookis
Doonoritelk juulikuus Rakvere Keskväljakul. Foto: Doonorid ja Sõbrad Facebookis

Teisipäeval, 21. augustil kella 12–18 ja kolmapäeval, 22. augustil kella 11–17 ootavad Haapsalu Lossiplatsil vereloovutajaid doonoritelgid.

Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskuse juhataja Riin Kullaste ütles, et suvisel puhkuste ajal aitavad doonoritelke külastavad vereloovutajad hoida verevaru vajalikul tasemel.

Möödunud aastal külastas Haapsalus doonoritelke kahe päevaga 261 inimest, kellest esmaseid vereloovutajaid oli 33. Haapsalu doonoritelt koguti 102,15 liitrit verd.

Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskuse ja Eesti Kaitseväe ühisprojektina korraldatav doonoritelkide suvine ringreis toimub tänavu kuuendat korda.

Reisikorraldaja Goadventure loosib kõigi juulis ja augustis doonoritelkides verd loovutanud doonorite vahel välja nädalase puhkusereisi kahele Türki.

Doonorite verd kasutatakse rasketel operatsioonidel ja sünnitustel, patsientide raviks verejooksu, raske trauma, aneemia, leukeemia, vähi- ja maksahaiguste, põletuste ning paljude teiste haiguste puhul. Doonorivere toel on võimalikud ka paljud plaanilised operatsioonid, mida muidu liiga suure verekaotuse kartuses ei saaks sooritada.

Lisainfot saab verekeskuse koduleheküljelt ja Facebookist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments