Urmet Uusorg: uskumatu, et 800 m maailmarekord sündis tiitlivõistlustel

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Nõvalt pärit 800 meetri jooksu Eesti rekordi mees Urmet Uusorg ütles eileõhtuse selle ala olümpiafinaali kohta, et David Rudisha võit teda ei üllatanud, küll aga joostud maailmarekord.

“Minu jaoks oli fakt, et tiitlivõistlustel tehti maailmarekord, ise üllatus,” ütles Uusorg, kes otseülekandes jooksu ei näinud, küll aga mitu korda korduses. “Tavaliselt joostakse sellistel võistlustel võidu, mitte aja peale. Järelikult pidi mees (Rudisha – toim.) endas nii kindel olema.”

David Rudisha purustas enda nimel olnud maailmarekordi 1.41,01, joostes esimese inimesena 800 meetrit alla 1.41. Uus maailmarekord on 1.40,91.

Rudisha jooksis ülikiire esimese ringi – 49,28 sekundit. Terve finaaljooks oli kiire, teiseks tuli teiseks Botswana noor jooksja Nijel Amos, juunioride maailmarekordiga 1.41,73.

Finaali viimane ehk kaheksas mees Andrew Osagie sai aja 1.43,77. Kõik peale seitsmendaks jäänud Abubaker Kaki uuendasid isiklikku tippmarki ja esimese, teise ning kuuenda koha omanikud riigi rekordit.

Kas Uusorg, kelle nimel on 1999. aastast siiani Eesti rekord 1.45,91, usub, et alistatakse ka 1 minuti ja 40 sekundi piir? “Ma olen selles suhtes siiski natuke skeptiline, aga mine sa tea. 100 ja 200 meetris ka kõik arvasid, et mingi piir on käes, aga siis tuli üks hull mees ja jooksis kõik ümber,” ütles Läänemaa jooksulegend.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments