Rannarootsi muuseum käis Ruhnus talgutel

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4

Rannarootsi muuseumi pere käis läinud nädalalõpul Ruhnus, et kolme päeva jooksul korrastada seal asuvat ajaloolist Korsi talu, teatas Rannarootsi muuseumi direktor Ülo Kalm.

Paari päevaga parandati laudakatus, koristati prahist ja trimmerdati õueala. Maha saeti ja põletati ka põlispuude ohtlikud oksad, jämedamad oksad tükeldati ja anti Ruhnu valla jaanitule materjaliks.

Ülo Kalmu sõnul sai Korsi talu pikkhoone eelmisel aastal ajutise katuse ja nüüd on tööde nimekirjas esimene kõige kehvemas seisus olev uus laut. Talve jooksul on tuul laudakatuselt ruberoidi ära viinud, vaja oleks korda teha ka kivist sokliosa ja vahetada palke.

Eelmisel aastal toetas Rootsi kuninga kultuurifond Korsi talu renoveerimistöid 70 000 Rootsi krooniga. „Nii et seeme on meil olemas,” ütles Kalm.

Ligi kahe sajandi vanune Korsi talu, mis on Eestis ainulaadne oma vundamendita pikkhoone ja küürkatuse poolest, on viimane Ruhnul säilinud rootsi talukompleks. 2008. aastal kinkis ruhnurootslane Tomas Dreijer selle Eesti riigile.

Tänavu 1. jaanuarist kuulub Korsi talu ja Ruhnu muuseum Rannarootsi muuseumi alla.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments