Pensionäride suvepäev tuleb siiski

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Naiskoor Nety esinemas Läänemaa pensionäride ühenduse 20. sünnipäeval. Foto: Arvo Tarmula
Naiskoor Nety esinemas Läänemaa pensionäride ühenduse 20. sünnipäeval. Foto: Arvo Tarmula

Ära jääda ähvardanud Läänemaa pensionäride suvepäev saab 21. juulil Linnamäel siiski teoks, sest puudujääva summaga toetavad seda Haapsalu linn ja Lääne maavalitsus.

Haapsalu linnavolikogu esimees Jaanus Karilaid tegi reedel linnapea Urmas Suklesele ettepaneku toetada pensionäride suvepäeva ja linnapea oli ettepanekuga nõus.

Reedel teatas ka maavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Kersti Lõhmus Haapsalu pensionäride ühingu juhatuse liikmele Koidula Sildrele, et maavalitsus on valmis pensionäride kokkusaamist toetama 450 euroga. Lõhmus ütles, et leidis raha ühe eakatele mõeldud projekti raames.

„Nüüd saame hakkama,” ütles Sildre. Ta lisas, et Läänemaa omavalitsused toetavad ettevõtmist juba niikuinii, makstes kinni oma valla pensionäride sõidu. Linn ja maavalitsus pakkusid pensionäride ühingule rahalist abi pärast Lääne Elus ilmunud teadet, et pensionäride suvine suurüritus ähvardab rahapuudusel ära jääda.

Teade tekitas elavat vastukaja ja nii Koidula Sildre kui ka Lääne Elu toimetuse telefon helisesid teate ilmumise järel tavalisest sagedamini. Helistajad pakkusid mitmesuguseid lahendusi, kuidas suve suurüritus ikkagi toimuda saaks.

„Helistajaid on olnud palju. Oleme väga tänulikud, et asi lahenes,” ütles Koidula Sildre.

Läänemaa pensionäride suvepäev Linnamäel oli ärajäämisohus, sest kohaliku omaalgatuse programm (KOP) ei toetanud esimest korda 12 aasta jooksul pensionäride ühenduse 600 euro suurust taotlust.

„Lootsime KOPi peale ja teisi ei tülitanudki,” ütles Sildre.

Haapsalu volikogu juht Jaanus Karilaid süüdistab pensionäride suvepäevade toetamata jätmises maavanemat, kes KOPi otsused kinnitab.

„Kui oli näha, et pensionäride ühendusel jäi omaalgatuse programmis mõni punkt puudu, oleks uuel maavanemal tulnud see probleem kiiresti lahendada,” ütles Karilaid.

Karilaiu meelest tekitas maavalitsus nüüd väikesest asjast märkimisväärse mainekahju.
„Läänemaa ei ole ometi kõige vaesem Eesti maakond!” märkis Karilaid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
naabrimees
11 aastat tagasi

No ei saa läänlastest aru! Rapla maakond on küll aastaid memmede-taatide pidu toetanud. Omavalitsused panevad raha kokku ja memmed-taadid rokivad täiega. EElmisel laupäeval oli Järvakandis väga vinge pidu. Isegi Kosmikud olid kohal!

gr
11 aastat tagasi

“…Lõhmus ütles, et leidis raha ühe eakatele mõeldud projekti raames…”
Hea ju, et maaviletsuses lausa LEITAKSE raha kusagilt…

Tont.
11 aastat tagasi

Hea,et niigi läks. Päris piinlik,kui seda kopikat elutöö teinud inimeste abistamiseks leitud poleks. Ning pole hullu,kui seepärast mõnel ametnikul mõnda sõpruslinna sõitmata jääb.