Nõunik: toetuseta jäänud üksikute pensionäride elukohaandmeid tuleks korrektselt vormistada

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Sirje Schönberg (vasakult) ja Tiia Lõžina ei saa kumbki üksi elava pensionäri toetust, kuigi põhjused on mõlemal erinevad. Foto: Urmas Lauri
Sirje Schönberg (vasakult) ja Tiia Lõžina ei saa kumbki üksi elava pensionäri toetust, kuigi põhjused on mõlemal erinevad. Foto: Urmas Lauri

“Sotsiaalmajas elamine, kui kõik on registreeritud samale aadressile, ei anna õigust üksi elava pensionäri toetusele,” selgitas Sotsiaalkindlustusameti hüvitiste osakonna nõunik Merle Sumil-Laanemaa.

Sotsiaalmajas, kus kõik inimesed elavad omaette korterites või tubades ning registris on igal inimesel oma unikaalaadress, tekib elanikel õigus üksi elava pensionäri toetusele. Siinkohal mängib rolli korrektselt vormistatud aadress, kus lähtutakse faktilistest elamise andmetest.

Registri andmeid saab korrigeerida kohalik omavalitsus. Kui Lääne-Nigula vald (endine Noarootsi vald) selle aasta jooksul registris andmed korda teeb, siis saavad inimesed toetust veel sel aastal.

Merle Sumil-Laanemaa,Sotsiaalkindlustusameti hüvitiste osakonna nõunik

Vt ka: “Sotsiaalkorteri elanikud jäid toetusest ilma

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
tähelepanek
6 aastat tagasi

seadused on tehtud nii,et kõrgrgepalgalistel on kõik-lahkumishüvitised,preemiad jne jne.Nagu ütles eile taavi aas,et suur hüvitis tuleneb ühes vanast eelnõust.Mis teha,tuleb raha vastu võtta kui seadus nõuab.Samas tavainimestele on kõik vastupidi.Kasvõi see üksiku pensionäri toetus.Kurb….