Galerii: sotsiaalmajas oli rahvuste päev

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 29
Esmalt näitas Gruusia rahvustante rühmitus Lezginka. Arvo Tarmula

Haapsalu sotsiaalmajas oli täna rahvuste päev, kus saab näha ja kuulda teiste rahvaste tantse ja laule. Samuti maitsta gruusia, eesti ja soome rahvusköökide sööke.

Rahvuste päev algas sellega, et soovijad said valmistada Natalja Jampolskaja juhendamisel vepsa rahvuslikku nukku. Uskumuse järgi toob nukk õnne.

Kui soovijad said nukud valmis, esinesid muusikakooli saalis grusiinid. Kalaküla restorani peremees Imedi Kekeishvili, kes on ka Gruusia kultuuriühingu juht, rääkis vene keeles huvilistele Gruusiast. Tema juttu ei tõlkinud keegi. Seejärel esines gruusia tantsuansambel Lezginka. Kuigi kohal oli palju gruusia mehi, tantsisid vaid naised, ka meherolle.

Samuti esines sotsiaalmajas vene folklooriansambel Bõliina ja Ukrainat esindas Haapsalu muusikakooli klaveriõpetaja Bogdana Smagol.

Ingerisoomlasi esindas Hilma Tervonen, kes rääkis oma rahva lugu. Eestit esindas tantsurühm Tamme Daamed.

Sai proovida soome õunakooki ning gruusia toite hatšapuri ja bahlava. Eestit esindasid kiluvõileivad.

Arvo Tarmula fotod

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments