12. jaanuar: Kultuuri toetades

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Tänavu tunnustatakse Läänemaal esimest korda ametlikult kultuurikeskseid ettevõtteid. Ehk siis neid, kes kultuuri ja kultuuriürituste korraldamist raha, kringli, teo või millegi muuga on toetanud. Kindlasti on suurem osa ettevõtteid aja jooksul saanud palveid, kus tantsurühm küsib abi festivalile sõiduks, koor kontserdiplakatite trükkimiseks, külaselts külapäeva laua katmiseks jne.

Sageli lendavad need abipalved prügikasti kas läbiloetult või isegi lugemata, sest endalgi on ju keerulistes majandusoludes raske. Aga võib–olla tasuks enne „ei” ütlemist korra mõelda. Kui raha pole anda, ehk saab kuidagi muudmoodi toetada.

Nagu maakonna rahvakultuuri spetsialist Marju Viitmaa ütles, polegi raha alati see kõige tähtsam. Nii kiidab näiteks Hanila muuseum Matsalu rahvusparki selle eest, et viimane muuseumi reklaamib ja koolitustele kaasab.

Kaire Reiljan

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments