Volikogu võttis vastu Haapsalu arengukava

Küljendaja

konnakulles@gmail.com

Foto: Arvo Tarmula
Foto: Arvo Tarmula

Reedesel istungil võttis Haapsalu volikogu vastu linna arengukava järgmiseks kuueks aastaks, mida linnapea nimetas taandarengukavaks.

Linnapea Urmas Sukles ütles, et eesseisev aasta tuleb Haapsalule raskeim pärast taasiseseisvumist ja valitsuse eelarvekava annab alust arvata, et enne 2014. aastat omavalitsusele lisaraha ei tule. Seda on kava kohandades silmas peetud.

„Kui opositsioon leiab, et arengukavas ei ole eriti midagi, mida arendamiseks saab nimetada, siis tõesti on see nii. Ma arvan, et õigem oleks seda kava nimetada taandarengukavaks,” ütles ta.

Opositsioonis IRLi juht Teet Kallasvee leidis, et linnapea hinnang olukorrale on asjakohaselt sünge, kuid arengukava võiks olla optimistlikum, et kui tekib võimalus kusagilt raha saada, siis saab selle arengukava kohaselt ka ära kasutada.

IRL oli esitanud arengukavale 13 täiendusettepanekut, millest 11 võimuliit ka arengukavasse võttis — osa neist küll muudetud sõnastuses.

Tänu opositsioonile on arengukavas näiteks metsamajanduskava, muuseumide töö ümberkorraldamine, Ridala vallaga koostöö analüüsi tegemine ja lastekodu arendamine.

Arvestamata jäeti ettepanekud rajada avalik käimla ja korraldada avalik konkurss haridusvaldkonnaga tegeleva aselinnapea leidmiseks. Esimest põhjendas linnapea sellega, et linnas on tänu söögi– ja joogikohtadele käimlaid küll. Ametniku töölevõtmise sätestamine linna arengukavas olevat lihtsalt tobe.

Teet Kallasvee sõnul on aga haridusteema praegu nii oluline, et midagi peab ette võtma — opositsioon ei ole rahul aselinnapea Andreas Rahuvarmiga.

Arengukava vaatleb linna nelja valdkonnana. Esmalt on igas valdkonnas sõnastatud hetkeseis, teiseks arengueesmärgid, kolmandaks muutmisvajadused ehk sammud, mida on vaja eesmärkideni jõudmiseks. Valdkonnad on loodus–, majandus–, elu– ja tehiskeskkond.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
läänlane
12 aastat tagasi

ei saa aru Suklese poolt öeldust “omavalitsusele lisaraha ei tule “-mida ta selle all mõtles ?Raha tuleb ikka igal omavalitsusel ise teenida -ehkki Haapsalu on saanud EU struktuurfondidest toetusrahasid ja neid jookseb ka praegu peale -kas need ei olegi veel need oodatud lisaraha d?
Haapsalu linnavalitsus sai Eesti valitsuselt tänavu toetust kas tahetakse ,et igal aastal tuleks samasugust lisaraha?
.Kahju,kui linn läheb “taandarengule “.

Nacho
9 aastat tagasi
Reply to  läänlane

Posts like this brtehign up my day. Thanks for taking the time.

abe
12 aastat tagasi

ega peldikusse ei olegi uut peldikut vaja ehitada.

Häda ei anna häbeneda?
12 aastat tagasi

Annab häbeneda küll. Ei saa öelda nii, et linnas on söögi-ja joogikohti küll ja seega pole avalikku käimlat vaja. Kas hädasolija peab ootama nende kohtade avamise aegu, et hädale paluda – seda esiteks. Teiseks – eetiline on söögi-ja joogikoha tualetti kasutada siiski hetkel, mil ollakse selles klient. Linnas on tõesti piinlikult palju kohti, millised haisevad “peenjugade” järele. Tilluke tänav Haapsalus, mis asub Jaama tänavaga paralleelselt, mis jääb kaupluste Lemmik ja A ja O taha, on nii ära joastatud ja roojatud, et jube. Ja ometi on seal ka eramuid, kuhu iga päev inimesed koju lähevad. Läbi jubeda leha. Vana surnuaed samuti,… Loe rohkem »

endise
12 aastat tagasi

avaliku käimla kohal kõrgub nüüd kaksiktorn

Tripper
12 aastat tagasi

Peldikuid on linnas küll aga AVALIKKU pole. Hetkel selleks siis vana surnuaed kesklinnas. Ametnikke, väga pädevaid, om võimuliidul küll võtta. Kui vaja tuuakse luik ka laulma:)