22. detsember: Õige aeg

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Viimase kümmekonna aasta kavandatava haldusreformi katsed jätkuvad. Kui palju on neid olnud, ei jõua tagantjärele enam kokku lugeda, tubli pool tosinat ehk ikka, tõsiseid ja vähem tõsiseid. Nüüd on kinda visanud Kullamaa.

Paraku ei kipu Risti ja Martna Kullamaa värsket ettepanekut avasüli vastu võtma, mida oleks ka palju tahta. Kindlasti ei teinud Kullamaa seda lootuses saada kohe jaa–sõna.

Arutelu võiks siiski alata ja küllap ta ka algab, kuigi mõlemad kutsutud näevad esialgu pigem oma eeliseid, mis esmapilgul kaaluvad üles võimaliku ühinemiskasu. Seda enam, et Kullamaa mehed on teada–tuntud krutskeid täis mehed, ega nad võõra kasu peal väljas ole. Vähemalt on Kullamaa valinud oma ettepanekuks õige aja ja määranud ka kindla tärmini: uued valimised tulgu juba ühinenud valla omad.

Tõenäoliselt on aga õigus Risti volikogu esimehel, kelle arust ei muuda praeguses aegruumis kahe–kolme valla liitumine midagi. Asi tuleks suuremalt ette võtta, arvab ta.

Seda ei välista ka Kullamaa volikogu esimees, kes viskaks hea meelega silma kaugemalegi: Lihula poole, kes tooks kaasavaraks Hanila, Koonga ja Varbla. Siis oleks värav Ristil, loss Koluveres ja tõmbekeskus Lihulas. Sellel plaanil iseenesest oleks juba jumet.

2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
überalles
11 aastat tagasi

drang nach ostland

lugeja
11 aastat tagasi

Hea võimalus on ju ka kaaluda hiiglasliku naabervalla- Märjamaa elanike erinevaid- oma nahal proovitud kogemusi. Tõrvakarva osakesi selles meepotis ju kah- kirikukülast kaugemale jäävate rahvamajade ja raamatukogude käekäik hetkel. Aga muidu Jõulurahu ja Mõtteerksust läänlastele!