Uue kooli juht selgub kevadel

Küljendaja

konnakulles@gmail.com

Haapsalu gümnaasiumi lipsu andis endine direktor Andres Ammas eile kooli kõige tublimale meesabituriendile Ats Varele. On lubatud, et mõlema gümnaasiumi paremad traditsioonid võetakse kaasa ka uude kooli. Foto: Arvo Tarmula
Haapsalu gümnaasiumi lipsu andis endine direktor Andres Ammas eile kooli kõige tublimale meesabituriendile Ats Varele. On lubatud, et mõlema gümnaasiumi paremad traditsioonid võetakse kaasa ka uude kooli. Foto: Arvo Tarmula

Läänemaa ühisgümnaasiumi direktori konkurss algab märtsis, direktor hakkab tööle tuleva aasta 1. septembrist.

Haridusministeeriumi ametnikega kohtunud linnapea Urmas Sukles ja haridusjuht Mari–Epp Täht leppisid veel kokku, et kui direktor on selgunud, algab õppealajuhataja konkurss.

Õppetoolide juhatajate ja õpetajate konkurss algab ületuleva aasta märtsis. Selge on, et õpetajad alustavad koos uue riigigümnaasiumiga tööd 1. augustil 2013. Õppetoolide juhatajate tööleasumise aeg on veel täpsustamisel, ütles Täht.

„Ministeeriumil ei ole raha uusi inimesi pikaks ajaks enne kooli avamist täiskohaga tööle võtta,” ütles Täht. Seetõttu võivad inimesed olla tööl näiteks osalise tööajaga. Seda on kasutatud ka Viljandi riigigümnaasiumi puhul.

Viljandis on riigigümnaasiumi direktor valitud, sest seal alustab kool juba tuleval sügisel. Et Viljandi gümnaasium saab päris oma ja uue maja alles 2013, alustab kool esialgu võõral pinnal.

„Haapsalus alustab riigigümnaasium oma majas ja ettenähtud ajal,” kinnitas Sukles.

Haapsalus jääb kehtima plaan, et märtsivaheajal kolib Wiedemanni kool Kuuse tänava koolimajja. Kõik klassid mahuvad ühte majja ja ühte vahetusse ära. Tunniplaan valmib jaanuaris. Õpetajaile tuleb üks ühine õpetajate tuba, aga kummagi kooli juhtkond saab endale eraldi ruumid.

Praegu on puudu kaks klassi, aga need ehitatakse ümber praegusest väikesest spordisaalist ja tööõpetuse klassist. Nende tegemiseks on raha olemas, sest ministeerium on lubanud 200 000 eurot, et Kuuse tänava kooli võrdlemisi vanad tehnosüsteemid tuhatkonnale lapsele vastu peaksid.

Kuuse tänava puuduolevad klassid tehakse korda ja põrandad remonditakse detsembrivaheajal. Tehnosüsteemide kallale asutakse suvevaheajal.

Wiedemanni koolil seisab ees oma vallasvara, s.t laudade–toolide jms hindamine: mida on vaja Kuuse tänavale kaasa võtta, mis läheb riigigümnaasiumile tarvitamiseks ja mida saab kasutada teistes koolides.

Kolimise korraldaja leidmiseks tuleb konkurss.
Wiedemanni kooli gümnaasiumiosa õpikud lähevad üle riigikoolile, aga arvutivõrk jääb põhikoolile. Riigikool ei taha endale ka vana mööblit.

„Tuleks vallasvarale pilk peale visata ja sildid peale kleepida, mis läheb põhikoolile ja mis riigikoolile,” ütles Täht.

Et söögivahetunniga välja tulla, võib juhtuda, et osa lapsi hakkab söömas käima spordihoones, kus teeb neile toidu Wiedemanni kooli kokk, ütles Sukles. „See on esialgne ettepanek,” täpsustas Sukles.

Suklese sõnul tuli Wiedemanni kooli hoolekogus jutuks, et kui ehitus millegipärast märtsis ei alga, võiks kolimise hilisemaks jätta.
Linnavalitsus sellega nõus ei ole, sest keset koolitööd üht suurt kooli ümber kolida on mõeldamatu. Märtsivaheajal, mil mõlemad majad on õpilastest tühjad, on kolimist mõistlikum korraldada.

Otsustamata on uue riigikooli kolm õppesuunda. Tähe sõnul on selles sõnaõigus kooli direktoril, kuid ka kogukonna soovi tuleb arvestada.

Haridusministeeriumi prioriteet on loodus– ja täppisteaduse suund. Praegu on valitud kuus õppesuunda: reaal–, humanitaar–, sotsiaal–, loov–, majandus– ja loodusained.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
wholesale bags
10 aastat tagasi

Uue kooli juht selgub kevadel | Lääne Elu
wholesale bags http://www.chinaitbagest.com

nouveau maillot de foot 2014
10 aastat tagasi

I much like the precious information you provide you with as part of your articles.I’ll bookmark your weblog and take a look at once again below continually.I’m quite guaranteed I’ll learn considerably of new things suitable here! Great luck to the next!
nouveau maillot de foot 2014 http://maillotdefootpascher.oursland.org/

abiturient
12 aastat tagasi

Miks te ei lase meil kool rahulikult ära lõpetada. Üks paras suur segadus tuleb kui meie peame tegema eksamid kolmes erinevas kohas. Palun laske meil eksamid teha ära omas koolis nii on meile õpilastele kõige parem. Tehke palun vähemalt üks heategugi.

sipelgas
12 aastat tagasi

Loomulikult tuleb 2 vahetust. HG on ainult viimased aastad suutnud ühte vahetusse end suutnud ära mahutada. Kui nüüd tuleb 70% võrra õpilasi juurde, siis on tagasi tulemas ajad, kus HG täie rauaga oli 2 vahetuses. Nii kujuneb ka nüüd.

madu
12 aastat tagasi

alles 5 aastat tagasi käisid HG algklasside lapsed vahetustega koolis sest ruume ei jätkunud kõigile. ega lapsi nii palju ka pole vähemaks jäänud aga näe nüüd pannakase kahe kooli õpilased ühte kooli ja peavad mahtuma.

abiturient
12 aastat tagasi

hwg abituriendid teevad eksameid erinevates 3 erinevas kohas

abiturient
12 aastat tagasi

Ütleme ausalt selline linnavalitsuse käitumine on väga lugupidamatu teise kooli õpetajate ja õpilaste suhtes

abiturient
12 aastat tagasi

Kas keegi mõtled ka sellele, kuidas hakkavad Haapsalu Wiedemanni Gümnaasiumi abituriendid oma riigieksamied tegema. 3 erinevas kohas, arvatavasti mõjutab see ka eksami tulemusi.
Miks ei võiks lasta 9-ndikel ja 12-ndikel hwg-s lõpetada.

Õpilane
12 aastat tagasi
Reply to  abiturient

Kõik klassid mahuvad ühte majja ja ühte vahetusse ära. Mis kolmest erinevast kohast te räägite?