Haapsalu gümnaasiumi lennukivid ja -puud meenutavad lõpetajaid

Lääne Elu

info@le.ee

1979. aasta 57. lend
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 20

19. detsembril tähistatakse Haapsalu eestikeelse gümnaasiumihariduse 104. aastapäeva ja sel puhul on kõik huvilised oodatud täna kell 16-18 tutvuma Läänemaa ühisgümnaasiumi koolimuuseumi ja tähetorniga.

Samas ei tohi unustada, et oluline roll eestikeelse gümnaasiumihariduse loos on kunagisel Kuuse tänava koolimajal. Eelmisel õppeaastal koostas Läänemaa ühisgümnaasiumi õpilane Laura Kirke Kaijalainen praktilise töö, mille käigus fikseeris kunagise Haapsalu gümnaasiumi juures säilinud lennukivid ja –puud ning puhastas kivid samblast ja mustusest.

Töö tulemusena valmis mahukas andmebaas, mis sisaldab fotosid säilinud lennukividest ja -puudest, nende kirjeldusi ning asendiplaane. Andmebaasiga saavad huvilised tutvuda Läänemaa ühisgümnaasiumi muuseumis.

Kevadel kooli lõpetava lennu poolt puu istutamise komme on üsna levinud. Lisaks gümnasistidele on Haapsalus seda teinud näiteks ka 8-klassilise kooli lõpetajad, kes istutasid puid omaaegsesse Paul Soesoo nimelisse noorteparki, tänasesse Krahviaeda.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pamp
1 aasta tagasi

Üks väga mõtetu tegevus ……..

Taadu
1 aasta tagasi
Reply to  Pamp

to PAMP, lugedes sinu kommentaare,tundub, et kooliharidus on jäänud pooleli ja sa ei mõista seda, miks nii tehakse