20. detsember: Taganemist enam ei ole

Küljendaja

konnakulles@gmail.com

See, mis alles aasta tagasi tundus paljudele kahtlane avantüür, võib osutuda suureks vedamiseks ja ainuõigeks sammuks. Haapsalu riigigümnaasium ehk Läänemaa ühisgümnaasium nimelt.

Kui mõne kuu eest liikus veel ringi kahtlusi, et võib–olla riigikooli ikka ei tule ja kõik jääb vanaviisi, siis nüüd on selge, et taganemist ei ole. Linnapea Urmas Sukles kinnitas Haapsalu koolijuhtide, õpetajate ja lapsevanemate esindajatega kohtudes, et Wiedemanni kool kolib märtsivaheajal Kuuse tänavale ja punkt. Kuigi Wiedemanni hoolekogu püüdis kolimist edasi lükata lootuses, et ehk ei alga remont nii ruttu, kui on plaanitud, ja kolimisega võib kas või kuu viivitada. Kindlaks on määratud konkursiajad personali leidmiseks. Jäänud on õppesuundade valimine, ministeeriumi töö on kooli kui juriidilise keha moodustamine. Selle peatelg on kooli põhimääruse koostamine.

Mõne aasta pärast, kui Läänemaale on jäänud lapsi ehk vaid ühe–kahe gümnaasiumi jagu, on korda tehtud riigikool kõva trump ja konkurentsieelis. Linn ei oleks eluilmas 80 miljonit eurot kokku saanud, et maja korda teha ja sisustada.

Lehte Ilves

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments