Politsei kontrollib täna talverehve

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Esmaspäeval, 5. detsembril kontrollivad Põhja prefektuuri liiklustalituse politseinikud koos Rehviliiduga talverehvide olemasolu ja nõuetele vastavust.

Talllinnas ja Harjumaal eri aegadel ja mitmes kohas läbi viidava koostööoperatsiooniga kontrollitakse nii kohustuslike talverehvide olemasolu kui ka rehvide mustri sügavust.

Põhja prefektuuri liiklustalituse vanema Sirle Pai sõnul ei ole kontrolli eesmärgiks autojuhtide karistamine, vaid meeldetuletamine, et talverehvid on kohustuslikud. Siiski, tõsiste rikkumiste puhul ei saa politsei vaid hoiatuse ja näpuviibutusega piirduda.

„Kuigi sügis on sel aastal olnud üldiselt pehme, on nii tee kui ka õhutemperatuur pidevalt nii madalal, et suverehviga enam kindlasti sõita ei tohi. Nii mõnelgi hommikul on must jää halvasti üllatanud päris paljusid autojuhte,“ ütles Sirle Pai. „Praegusel ajal suverehvidega sõitmine tähendab iseenda, oma auto ja kõigi kaasliiklejate tervise ning vara kõrgendatud ohtu seadmist.“

Talverehvid on kohustuslikud kasutada 1. detsembrist 1. märtsini. Talverehvide mustri minimaalne sügavus peab olema 3 millimeetrit.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz