Vormsi liini hanke võitis Kihnu Veeteed

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Lääne maavalitsus tunnistas teisipäeval riigihanke Sviby-Rohuküla-Sviby reisiparvlaevaliini teenindamiseks võitjaks AS-i Kihnu Veeteede pakkumuse.

Tähtajaks laekus kaks pakkumust – Väinamere Liinid OÜ-lt ja AS-lt Kihnu Veeteed, teatas maavalitsuse pressiesindaja Kristi Erkmann.

Kihnu Veeteed võitis, sest tegi rahaliselt soodsama pakkumuse, ütles Lääne maavanema kohusetäitja Merle Mäesalu. Kui seni maksab riik Kihnu Veeteedele ühe korralise reisi eest 291 euro, siis tulevikus vaid 240 eurot, teatas Mäesalu.

Piletihind reisijatele sellest automaatselt odavamaks ei lähe, sest selle on kehtestanud maavanem. Kehtestatud hinnakiri oli pakkujatele majanduslike arvestuste tegemise üheks aluseks, kui kalkuleeriti ühe põhireisi maksumust. 

Kui Väinamere Liinid riigihanke tulemust seitsme tööpäeva jooksul ei vaidlusta, sõlmib maavanema kohusetäitja Kihnu Veeteedega 2. detsembril lepingu, mille kohaselt peab Kihnu Veeteede parvlaev teenindama aastaringselt ja sõiduplaani järgselt Vormsi liini kaks järgmist aastat.

"Leping on lühiajaline ja peab täitma ajalise augu, kuni riigile kuuluv parvlaev Vormsi liinile tuleb," ütles Merle Mäesalu. Riigi parvlaevade ehitamise hanget viib praegu läbi majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments