Läänemaal vaatas talgufilmi sadakond inimest

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Läänemaa neljas kinos käis reedel talgute korras tehtud rahvafilmi "Täitsa lõpp" vaatamas kokku 89 piletiga külastajat.

"Vaatajate arv Läänemaal oli veidi suurem, kuna kinodes oli ka kutsetega külalisi," ütles filmitalgute pressiesindaja Meeli Hunt. "Ka kultuurikoja liikmed, kes sel õhtul Haapsalus olid, pääsesid kohati tasuta filmi vaatama."

"Täitsa lõpp" valmis Kinobussi meeskonna algatusel ja rohkem kui tuhande vabatahtliku kaasabil filmitalgute käigus. Võtteplatsiks oli terve Eesti, sealhulgas Läänemaa ja Haapsalu. Tegijad on valminud filmi nimetanud kingituseks Eesti filmi 100. juubeliaastaks – 2012. aastaks.

"See, mis me saime talgufilmi tegemisest, on minu arust üks selle aasta silmapaistvamaid rahvakultuurisündmusi," ütles filmi Haapsalus vaatamas käinud kultuurikoja üks eestvedajaid Kaarel Tarand järgmisel hommikul. "Jääv väärtus, mis sellest tuleb, on see, et on tuhandeid inimesi, kes on saanud mingisuguseid uusi oskusi."

 

Kokku käis rahvafilmi “Täitsa lõpp” avanädalavahetusel vaatamas arvestuslikult 3425 inimest. Neist 71% käisid maakinodes. Mõnel väikekinol on veel raportid saatmata.

Filmitalgute projekti raames vändatud film esilinastus enam kui 111 kinopunktis üle Eesti kuupäeval 11.11.2011. "Tagasiside rahvafilmile on olnud vägagi positiivne," kommenteeris filmi levijuht Lili Pilt. 

Edaspidi kavatsevad tegijad filmi tööprotsessi analüüsimiseks levitada seda koolidesse ning arendada ka filmikriitika pärusmaad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments