Filmitalgute rahvafilm esilinastub Läänemaal kolmes kohas

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Talgute korras valminud uus Eesti film „Täitsa lõpp“ esilinastub üheaegselt 111 kinos, nende hulgas ka Haapsalus, Lihulas ja Taeblas.

Filmitalgute rahvafilm esilinastub üle Eesti ühel ajal: 11.11.2011 kell 20.11. Haapsalus saab filmi vaadata veel ka 13. novembril. Eelmüügipiletid on eilsest müügis.

Korraldajate sõnul on esilinastuse laiahaardelisuse eesmärk propageerida Eesti kinokultuuri ja lähenevat Eesti film 100 juubelit.

80 minuti pikkuse filmi valmimisele on aasta jooksul kaasa aidanud kogu rahvas. Stsenaarium kirjutati interaktiivse internetiplatvormi põhiselt, peaosalised valiti telesaate kaudu ja ülejäänud osatäitjad rahvahääletuse põhjal. Filmivõtted toimusid kõigis Eesti maakondades.

Tulemuseks on tempokas roadmovie läbi Eesti kulgemisest, raskuste ületamisest ja armastuse leidmisest.

Filmitalgute projekti korraldab MTÜ Kinobuss. Projekti eesmärk on kogu ühiskonnaga teha üks ühine film ja suur kingitus Eesti filmi 100. juubeliaastaks — 2012 on ametlikult Eesti Filmi Aasta.

Filmitalgute, filmi ja esilinastuste kohta saab lisainfot filmitalgute koduleheküljelt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments