Kutsekooli vilistlane võistles edukalt Londonis

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Krestina Õun. Foto: arhiiv

Haapsalu kutsehariduskeskuse kokaeriala vilistlane Krestina Õun sai Londonis rahvusvahelisel kutsemeisterlikkusevõistlusel WorldSkill 12-14. koha.

Võistlejaid olid 31 riigist ja Krestina Õun jagas kohta Hiina ja Vietnamiga. Kogutud 516 võistluspunktiga teenis ta ka meistri medali, mis omistati kõigile, enam kui 500 võistluspunkti saanutele.  

“Rahvusvaheline konkurents oli väga kõrgetasemeline ja võistluspinge suur. Üle ootuste hästi läks kokal. Selle taga oli tugev ettevalmistustöö, millele aitasid kaasa nii meie ettevõtjad kui eksperdid,” kommenteeris võistlustel Eesti delegaadina viibinud SA Innove juhatuse liige Tõnis Arvisto.

Rahvusvahelisel kutsemeisterlikkusevõistlusel Londonis osales 930 võistlejat üle maailma ja võisteldi 46 võistlusalal. Eestlased võistlesid kaheksal alal. Eesti parimana lõpetas võistluse mööblitisler Silver Kämärä, kes sai 11. koha.

Rahvusvaheline kutsemeisterlikkuse võistlus WorldSkills toimub iga kahe aasta tagant ja on noortele oskustöölistele üks tähtsamaid kutseoskuste testimise ja näitamise kohti rahvusvahelisel areenil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments