Kutsu-Juku jagab osalejate vahel auhindu

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 5

Reedel ja laupäeval toimus Haapsalus esmakordselt filmiürituste sari „Kutsu-Juku“, millega tähistati eesti animatsiooni 80. aastapäeva ning juhatati sisse eesti filmi 100. juubeliaasta.

Kutsu-Juku avas oma uksed lasteraamatukogus eesti esimese joonisfilmiga „Kutsu-Juku seiklusi“, mis sai laste poolt kohe sooja vastuvõtu. Kuna filmi lõpp pole säilinud, joonistasid lapsed filmile ise oma lõpu ning lahendasid eesti filmi ja kinoloo teemalist ristsõna.

Tegevusi jagus kahel päeval nii lasteraamatukokku, Iloni Imedemaale kui Ehte kohvikusse, kus näidati eesti animafilme noortele ning täiskasvanutele.

Iloni Imedemaal sai valmistada optilisi mänguasju ning õppida joonisfilmi tegemist, samuti loodi üks ühine trikiga filmiklipp.

Kutsu-Juku ristsõna lahendajate vahel toimus loosimine 31. oktoobril Haapsalu linnavalitsuses. Fortuunaks oli aselinnapea Andreas Rahuvarm, kes tõmbas välja viis võitjat: Kirke, Mariliis, Karlote, Kristella ja Hans Markus. Võitjatega võetakse ühendust.

Kutsu-Juku sari koosneb kolmest kahepäevasest osast koolivaheaegadel: sügisesel vaheajal olid teemaks eesti joonisfilmid, talvel näidatakse nukufilme ning kevadel lõpetatakse sari laste- ja noortefilmidega.

Kutsu-Juku tänab kõiki, kes temaga kahel sügisvaheajapäeval eesti joonisfilmimaailmas seiklesid. Kohtumiseni talvevaheajal, kui lapsi rõõmustavad eesti nukufilmid!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments