Andrus Kivirähk käis Martnas huvilistega lobisemas

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Esmaspäeval, 31. oktoobril käis Martna päevakeskuses põhikooli õpilastega ning päevakeskuse ja raamatukogu külastajatega kohtumas kirjanik Andrus Kivirähk.

Enne suuremate kuulajate juurde minemist käis kirjanik lasteaiast läbi ja küsis lastelt, mida nad teevad. Lapsed uuristasid parajasti halloween'i-kõrvitsat ning puhusid Kivirähuga natuke juttu.

"Usun, et oli tore küll, et lapsed nägid elusat kirjanikku, Lotte autorit," arvas kohtumise korraldaja Marju Kasterpalu.

Päevakeskuses luges Kivirähk 32-le kuulajale ette mõned lõigud veel ilmumata loost ning rääkis oma raamatute saamisloost. Kirjanik jutustas, et valmivate lastejuttude kõige esimesed kuulajad-hindajad on tema enda kolm last.

Lapsed küsisid, kuidas Kivirähk üldse kirjutama hakkas, ning kirjanik rääkis, et oma esimesed katsetused läkitas ta tollasesse huumoriajakirja Pikker. Algul lükati tema kirjutised tagasi, aga tulevane kirjanik ei jätnud jonni, vaid jätkas saatmist, kuni lugusid hakati avaldama.

Kivirähk rääkis, et talle meeldib kirjanikuamet väga − meeldib, et ta saab ise oma aega planeerida, mitte ei pea üheksast viieni tööl käima.

Päevakeskuse raamatusse kirjutas Kivirähk: "Aitäh kutsumast, oli tore teie seltsis lobiseda ja molutada."

Nimelt oli molutamisest Kivirähul kuulajatega juttu − kirjanik tunnistas, et ta pole just ärgas töötegija, aga molutada meeldib talle väga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments