Päästeamet: kontrollige oma vanemate ja eakate lähedaste suitsuandurit!

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Päästeamet kutsub inimesi üles kontrollima oma vanemate ja eakate lähedaste suitsuanduri korrasolekut ning vahetama vajadusel patareid.

„Me saame õppida teiste riikide kogemusest, kus suitsuandur muutus kohustuslikuks ja umbes kolm aastat hiljem patareide tühjenemise ajal hakkas tulesurmade arv kasvama, sest uute patareidega andurid ei jõudnud lakke tagasi,“ rääkis Päästeameti ennetustöö osakonna juhataja Indrek Ints.

Viimastel aastatel leitakse Eestis eakatega toimunud tuleõnnetuste sündmuskohtadelt üha sagedamini tühja patareiga või laest alla keeratud suitsuandureid. Sageli ei võimalda vanainimeste endi tervislik olukord anduri eest piisavalt hoolt kanda. Kahjuks esineb ka juhtumeid, kus poest soetatud suitsuandur pelgalt paigaldusraskuste tõttu pole kunagi eakate elanike lakke jõudnudki.

„Kui aastas päästavad suitsuandurid sadu elusid, siis tulesurmade puhul on fakt, et vähemalt pooltel hukkunutest polnud eluruumides kohustuslikku suitsuandurit, mis oleks aidanud tulekahju varases staadiumis avastada,“ lisas Ints.

Päästeamet tuletab meelde, et elusid päästab vaid töökorras ja õigesti paigaldatud suitsuandur. Aastal 2006 alustas Päästeamet suitsuandurite alast teavitustööd ning kolme aastaga vähenes tulesurmade arv 100 inimese võrra 163 inimeselt 63 inimeseni.

 

Vaata suitsuanduri paigaldamise õpetust siit.

Vaata suitsuanduri hooldamise õpetust siit.

Vasta ka Läänemaa portaalis küsitlusele suitsuanduri kohta! 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Gracelyn
Gracelyn

This is a really inienltgelt way to answer the question.

wpDiscuz