Risti kool peab 90. sünnipäeva, kuid mäng FC Floraga jääb ära

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Risti kooli 90. aastapäeva tähistamine laupäeval, 8. oktoobril pidi algama jalgpallimatšiga Risti staadionil, kus Risti meeskonna vastaseks oli plaanitud FC Flora, kuid äsja tuli Florast teade, et mäng lükkub edasi.
 
„Flora teatas mängu ärajäämisest, aga nad lubasid, et otsivad uut aega,” ütles Risti põhikooli direktor Argo Roos.

 

„Meie poisid on mängu FC Floraga juba mullu välja teeninud,” ütles Risti vallavanem Rein Kruusmaa. Ta viitas Risti meeskonna mullusele esikohale üle–eestilises rahvaliigas, mille eest tasuks pakuti mängu Eesti meistrivõistkonna Floraga.

Kell 13 algavad spordivõistlused, kus saavad kaasa lüüa õpilased, õpetajad ja vilistlased.
 
„Miks ei või, meil ju spordikool!” põhjendas Risti kooli direktor Argo Roos sportlikku sünnipäevapidu. „Üritame sporti teha ega ole maha matnud mõtet saada jalgpallikallakuga kooliks.”
 
Kooli 90. sünnipäeva aktus algab kell 17 ja pärast seda kell 19 tuleb tants ja trall ansambli „Kahur ja Roos” saatel.
 
Risti kooli ajalugu algab 1921. aasta 9. novembril, mil endises kaupluses avati 15 õpilasega Rõuma algkool. Õpetaja ja koolijuht oli Eugenia Fuks (hiljem Tõkke). Paari aasta oli õpilasi juba 41 ja juhataja Fuksi kõrval asus tööle õpetaja Räimthal. 1942 sai kooli nimeks Risti algkool.
 
Kahesajale õpilasele mõeldud Risti põhikoolis on parematel päevadel õppinud 179 last.  Praegu on koolis 71 õpilast ja vähemalt tuleval aastal see number ei peaks vähenema: kooli lõpetab ja kooli tuleb ühepalju lapsi.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments