Haapsalu kinnisvaraturg on endiselt vaikne

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Augustikuus müüdi Haapsalus 13 korterit, kuid müügis on neid ikka üle 150.

Pindi Kinnisvara turuülevaate andmetel tehti Haapsalu korteriturul augustis 13 tehingut ehk 6–7 rohkem kui viimastel kuudel.

Keskmine ruutmeetri hind oli 500 eurot. Juuliga võrreldes on tehinguhind langenud 11,2%. Augustikuu kalleim tehing Haapsalus oli 57 520 eurot.

Tehinguhind Haapsalu korteriturul on langenud võrreldes hinnatipuga 2008. aasta aprillis 50%. Kõige sügavama madalseisuga (juuli 2010) võrreldes on tehinguhind tõusnud 70,7%.

„Võrreldes eelmiste kuudega on Haapsalus märgatavalt kasvanud huvi heas seisukorras ja madala hinnaga korterite ja majade vastu,” teatas Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman.

„Mõistliku hinnaga vara korral võib tekkida ka mitu tõsist ostuhuvilist. Nõudlus on jätkuvalt olemas, kõik on kinni hinnatasemes — müüjad, kes jätkuvalt pole valmis hinda langetama hetkel aktsepteeritavale tasemele, raiskavad vaid enda aega,” kinnitas ta.

Pindi Kinnisvara hinnangul on Eesti kinnisvaraturg oodatud elavnemise asemel jätkuvalt madalseisus. Eriti kehtib see väikelinnade kohta.

Suur on aktiivsus Eesti üüriturul. Pindi Kinnisvara hinnangul on selle taga kolm komponenti: hooaeg ehk tudengid otsivad endale elamispinda; inimesed lükkavad negatiivsete rahvusvaheliste uudiste taustal jätkuvalt ostuotsuseid edasi; turule on sisenenud „laulva revolutsiooni“ kõrge iibe ajal sündinud, nüüdseks iseseisvaks saanud lapsed, kes ei kvalifitseeru veel laenuvõtjatena.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments