Haapsalus tuleb mobiiltelefonide viskamise võistlus

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Ühisgümnaasiumi tuleviku olümpiamängudERAKOGU

21. septembril korraldavad kolm Läänemaa ühisgümnaasiumi 11. klassi õpilast Haapsalu lossihoovis kooliperele tuleviku olümpiamängud.
 
Üks korraldajatest Sirle Küünarpuu rääkis, et tuleviku olümpiamängude korraldamise mõtte andis kehalise kasvatuse õpetaja Leelo Paju, kui kevadel käisid õpilased Tartus spordimuuseumis kohtumas jooksja Rasmus Mägiga ja teiste olümpialastega. 

"Seal räägiti olümpiaga seonduvaist asjadest ja õpetaja ütles, et võiks oma koolis ka olümpiamängud teha," rääkis Küünarpuu.

Et õpilased peavad õppeaasta jooksul läbi viima ühe praktilise töö ja seda kevadel kaitsma, võtsid Sirle Küünarpuu, Kaitlyn Lääts ja Viktoria Tutuko õpetaja mõttest kinni.

"Idee tuli sellest, et maailm areneb, ja kui mõelda loominguliselt, siis võiks teha kõike uutmoodi," selgitas Küünarpuu tuleviku olümpiamängude mõtet. Nii on ühisgümnaasiumi mängudes tegevad tulnukad ja androidid.

Iga klass mõtleb mängudeks omale nime ja osaleb n-ö linna või riigina. Kavas on näiteks vanade telefonide visked läbi olümpiarõngaste, hüpped hiidsussidega, vehklemine, ufode teatevõistlus ja autode vedu.

"Tahtsime saada ka elektriautosid, aga ei õnnestunud," ütles Küünarpuu.

Näidisaladeks on sõidud segway'dega ja monoratastega.

Tuleviku olümpiamängud avatakse olümpiatule süütamisega gümnaasiumi spordiplatsil ja rongkäiguga lossihoovi. Vihma korral toimuvad mängud Wiedemanni spordihoones.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Johannes
7 aastat tagasi

Viskasin oma vana mobla juba ammu kaugele-kaugele, kaua ikka tellist taga vead