Tunnustatud treener sunniti ametist loobuma (lisatud laulu sõnad)

Andra Kirna

andra@le.ee

SONY DSC

Laur Oberchneider (vasakul) ja Peeter Hermik esitasid koos ansambliga Propeller laulu „Helinälg”, kus Tiit Karuksi asemel istus vangikongis Lääneranna vallavaolikogu liige Raul Oberschneider, kes palus pääsemiseks abi mööda jalutavatelt vallaametnikelt. Foto Tiit Kaljuste

Lääneranna spordikooli kauaaegne jalgpalli- ja kergejõustikutreener Jaanus Getreu kirjutas reedel lahkumisavalduse, seda olukorras, kus tal oli valida ise lahkumise ja töökoha erakorralise ülesütlemise vahel.

Getreu tööle spordikoolis sai saatuslikuks 17. augustil Lihulas pärast spordiveteranide ja vallavalitsuse vahelist jalgpallimatši Propelleri kontserdil toimunud häppening. Olukord on seda veidram, et vallavalitsust ja -volikogu kritiseerinud ülesastumisest polnud Getreul vähimatki ettekujutust.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
149 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Porsiku Kustas
12 tundi tagasi

Kes kord laulu sisse oo pandud, ei see sealt enam välla saa, seda eriti veel siis, kui asjaosalised ise selle eesmärgi nimel nii palju vaeva avalikult näevad. Ju siis nahk oo naa õhukeseks kulunud.

Suurepärane valik Janari poolt!
15 tundi tagasi

Peeter Idvani värbamine on täistabamus! Peeter on jalgpallilegend kelle juhendamisel jõudis Virtsu jalgpalli maailmakaardile. Nimelt Virtsul õnnestus Eduard Tipner karikasarjas kaotada rekordiliselt suurelt, 0:36 ja purustada suurelt senine kaotuste rekord 0:25. See tulemus pälvis rahvusvahelist tähelepanu. Sellest kirjutasid kõik maailma jalgpalliväljaanded, kohalikest suleseppadest rääkimata. Ehk õnnestub Lihulas midagi sama kuulsusrikast korda saata?

Mati Põdra
1 päev tagasi

Niimoodi siis. Jaanuse puhul oli üks avalikult väljakäidud argument treeneri kutsetunnistuse puudumine. Nüüd siis kuulutab spordikool sotsiaalmeedias, et (kuni treeneri leidmiseni) teevad lastega tööd kaks Lihula gümnaasiumi poissi.

Nojah. Küll on ikka hea, et ma pole munitsipaalmuusikakoolis palgatööl. Muidu oleks ammu antud indikatsioon minu lahtilaskmiseks (kindlasti annab mingi põhjuse välja mõelda), ja “kuni sobiva õpetaja leidmiseni (läbirääkimised käivad) õpetavad lastele pillimängu paar tubli gümnaasiumitüdrukut, kes kunagi ka ise ühes heas orkestris mänginud.”

Sitta siis mingisugusest metoodikast ja didaktikast, niikuinii on see üks hiina keel.

Ei noh
1 päev tagasi
Reply to  Mati Põdra

Mis on mingil uurimisharul kogu jamaga pistmist

Hmm
15 tundi tagasi
Reply to  Ei noh

Ei noh peab ka teksti mõistma, guugeldamine ei pruugi anda teksti mõistmiseks piisavalt informatsiooni. Haritust on vaja! Baasteadmisi!

Selline...
1 päev tagasi
Reply to  Mati Põdra

…info ka juurde, et Getreul jalgpalliliidu kodulehe andmetel.
UEFA C-kategooria kvalifikatsioon, sama mis näiteks Triin Vellemäel Haapsalus

Spordiregistri alusel puudub mõlemal kehtiv kutsetunnistus, seejuures näiteks Vellemäel pole seda registri andmeil kunagi olnudki, Getreul on aegunud.

Poiste 7-9 k. jalgpallitrenne viib läbi aga Peeter Idvani, kelle nime treenerite nimekirjast ei leia ei jalgpall.ee lehel, ega spordiregistrist.

Mati Põdra
1 päev tagasi
Reply to  Selline...

Veelkord – ei teagi mille otsast väljaimetud põhjendus.

Noh
1 päev tagasi
Reply to  Mati Põdra

Ime piipu!

Imelik
1 päev tagasi
Reply to  Selline...

Kui Janar Sõbra (haridus-, kultuuri- ja noorsootöökomisjoni esimees) meedias esitatud loogika järgi tegutseda, siis tekib küsimus, et millal algas haridusreform ja et kas on oldud sihipärased???? Kas siht on silme ees? Jään ootama Janar Sõbraga Lääneranna haridusmaastikust tehtud persoonilgu kasvõi Lääneranna Teatajast. Edu! Üle-eestilist pessikonvetentsi pole vaja, aga vallarahvale oleks üht-teist selgitada küll. Lihtne.

Ester
1 päev tagasi
Reply to  Mati Põdra

Aga kes väikestele alates 1.kl jalka trenne annab on lausa hullumeelsus, treeneriks on koolipoisid. Kindlasti puudub neil esmaabi koolituse paber. Ei saa ma aru lapsevanematest, kes oma võsukesed selliste juurde trenni lubavad. Kuidas Lääneranna Spordikool sellise treenerivaliku peale küll tuleb?

Imelik
1 päev tagasi
Reply to  Ester

Külafilosoof Janar Sõbra avasüli kallistus ja armastusega ülekülvamine on retsept.

Praiis
1 päev tagasi
Reply to  Imelik

Sõber on filosoofiast oma 500 perseki kaugusel.

Mati Põdra
1 päev tagasi
Reply to  Praiis

Sõltub muidugi perseki suurusest.

Harimatule
20 tundi tagasi
Reply to  Mati Põdra

1pc~3,26va

Mati Põdra
19 tundi tagasi
Reply to  Harimatule

Aasta tagasi oli selle mõõtühiku nimi veel parsek.

Praiis
17 tundi tagasi
Reply to  Mati Põdra

Infoks, et see mõõtühik on postituse autorile teada ja “vääratus” parsekist persekiks oli tahtlik. Annab edasi teatud kahemõttelisuse.
Esiteks saab teadlik inimene aru et mõeldud olid parsekit ja teiseks annab tagumiku sünonüümi kasutamine hinnangu kõnealuse isiku tööfilosoofia kvalitatiivsetele omadustele antropoloogilisel teljel.

Järgmisele harimatule
16 tundi tagasi
Reply to  Praiis

Persek on pärsias kasutusel olnud keel

Praiis
15 tundi tagasi

See, et sa googeldada oskad ei tee sust haritut.

Imelik
16 tundi tagasi
Reply to  Praiis

Ma ei kahetse öeldut, oskan ennast ise kõige paremini lolliks teha.

Tarantiino
14 tundi tagasi
Reply to  Imelik

M.Peksari “Jõulud Massus” on mu lemmikfilm ; )

Hüüru
1 päev tagasi
Reply to  Ester

Miks mitte?

maamees
5 tundi tagasi
Reply to  Mati Põdra

Oh, rumal inimeseloom… sind ei saagi kooli õpetajaks võtta, sest sellist kasimata suuga laialdaselt tuntud plähmerdist ei kannataks enda kõrval pikemalt keegi välja!

Propa
2 päeva tagasi

Kui president on tunnustanud teenetemärgiga JALGPALLITREENERIT Jaanus Getreu’d, siis pole mingit põhjust lokku lüüa selle formaalse treeneri kategooria pärast. Tööd teeb ikka inimene, mitte paber.

kodanik
2 päeva tagasi
Reply to  Propa

Kõigist Eesti viie või kõrgema kategooria treeneritest pooled on jalgpallurid. Ja mis on tulemus? Absoluutselt vahet pole, kas on see kategooria või ei ole.

Läbipõlenud ollus
2 päeva tagasi
Reply to  Propa

Klassika valdkonda kuulub ka töökius: põhjuste otsimine, Janar Sõbra väike karikas on ehe näide, Sõbra vajadus seletuskirja järgi on ehe näide, meeltetuletus 2023. aastal “sirge seljaga” antud intevjuust on ehe näide. Armandi isiklik kiri (eepos) on ehe näide vaimsest vägivallast – katke kirjast: “Minule on ka teada, et sa kohtusid enne üritust inimestega, kes soovisid sellel samal üritusel Eesti Vabariigi riigikorra vastast aktsiooni ellu viia. Sa ei teavitanud sellest valda ega Lääneranna Spordikooli esindajat.” Täielik jaburus.

Pnk
2 päeva tagasi

Õige punk peabki olema skandaalne ning põhjustama võimuesindajatele ebamugavust ning panema nad nihelema.

Nii on
2 päeva tagasi
Reply to  Pnk

Mitte Põhja Koreas

Tore
2 päeva tagasi

Las kaklevad- saabki õhu puhtamaks

Delusional
2 päeva tagasi

“Kui sa oled taotlenud luba avaliku ürituse luba, siis sa oled vastutaja. Mõnitad kolleegi, mõnitad oma tööandjat, mõnitad oma lapsevanemate nähes neid inimesi, kes sulle leiva lauale toovad,” kirjeldas Sõber. Sõber peab olema nõrgamõistuslik? Samas artiklis kirjeldab, kuidas Getreu ei teadnud midagi Oberschneideri ja Hermiku esinemisest ning samal ajal on leivaisa mõnitajaks. Lisaks muidugi asjaolu millest Sõber ei ole kunagi aru saanud. Valla vara ei ole tema vara. Vallasvara on vallaelanike ühisvara ja spordikooli direktorina oled sa selle vara haldaja, mitte omanik. Teiseks vallavolinik ja vallaametnik ei too mitte kellelegi peale tema enda leiba lauale. Vallavalitsus ja volikogu on konsensuslikud… Loe rohkem »

Nii on
2 päeva tagasi
Reply to  Delusional

Getreul ei ole mõtet õiguskantsleri poole pöörduda, kuna tal puudub kahjuks vajalik treenerikategooria. Kui ise lahkumisavalduse kirjutad, on töövaidluskomisjoni ka keeruline minna.

On...
2 päeva tagasi
Reply to  Nii on

…ikka mõtet, kui inimesed ajakirjanduses ise tunnistavad, et survestasid lahkumisavaldust kirjutama, andsid hoiatusi ja menetlesid lastevanemate kaebusi. Kaebuste laekumisel tuleb neid menetleda ja tuvastada süüdlane. Kui keegi kuskilt nurga tagant tuleb ütlema ja ei tuvastata, dokumenteerita, karistata, siis on need õiguslikult sama siduvad, kui ükskõik mis kuulujutt või Lääne Elu kommentaariumi väide. Vajaliku treenerikategooria puudumisel tulnuks inimene juba varem töölt vabastada. Seda ei tehtud, seega on vastutavad isikud tinglikult pannud lapsed ohtu ja vallandada tuleks nemadki. Nagu Sõber kiitleb, on ta leivaisa. Kui leivaisad on teadlikud, et nende alluvuses töötab vajaliku kategooriata treener ja see paneb lapsed ohtu, siis on… Loe rohkem »

Noor pensionär
2 päeva tagasi
Reply to  Delusional

Siin eksitakse kõige vastu, mis kirja pandi. Keegi ei väidagi, et mingid asjad on kellegi isiklikud.
Saage lõpuks aru, et kui tahetakse teha mingit poliitilist haledat näitemängu siis tuleb seda teha oma vahenditest. Praegu rikuti ilus ettevõtmine, äkki jõuab kohale, et see ei olnud see koht.
Palun, pange rahad kokku ja laulge nii, et Ullaste paistab…
Teiste rahastatud üritusele sissetungimine näitab paraku nende olematut kasvatust.

Noor pensionär
2 päeva tagasi

Saage lõpuks aru, et kogu üritus oli poliitiline. Kelle rahaga, ei oma mingit tähtsust.

Delusional
2 päeva tagasi

Päris ilus sisekõne Noor Pensionär. Tervita oma teisi minasid ja ma loodan et headus võidab ka teie peas.

Noor pensionär
2 päeva tagasi
Reply to  Delusional

Nagu me kõik teame Delusional, mina, Nõia Ella, Aleks, Osalenud veteran, kodanik, Naa, Hmm ja läänla jne, kohalikud poliitikud siis meie kohalolu tegi kogu ürituse algusest lõpuni poliitiliseks et ikka saaks üle korratud ja peadesse kord loodud.

Hästi Ilusa Hobuse peata ratsanik
2 päeva tagasi

Poliitika on parem kui jalgpall ; )

Käbi
2 päeva tagasi

Ei saanud küll aru, et see mingi ainult ühe poliitilise poole korraldatud või rahastatud eraüritus oli. Volikogu hullab ka ikka meie kõikide rahaga.

Noor pensionär
2 päeva tagasi
Reply to  Käbi

Nägin unes et vallavõim ei olegi poliitiline et on tahtmise asi – on või ei ole, oleneb olukorrast. Ma nägin et Reinmaa ei olnud üritusel kordagi poliitik,algusest lõpuni suutis jääda isaks,sportlaseks. Ja Sõber,Sõber kordagi ei vääratanud,teistest rääkimata. Oli kokkulepe et teeme päris apoliitilise ürituse.

Ärgates sain aru et midagi nii lolli võib ka ärkveolekus näha.

Kärbla pensionäär
14 tundi tagasi

Aga mina nägin unes, et mu hea sõbra Mariino meremehesärgil ukerdab valge niudetäi, kes ei mõista õieti ronida ega järadagi. Mida ma teha sain? Kaikaga lõin. Ärgates sain aru, et see oli luupainaja.

Noor pensionär
2 päeva tagasi

Imelik, sina vä?

Imelik
2 päeva tagasi

Jah, Noor pensionär, kas kõrvad paistsid?

Kumari Vaim
2 päeva tagasi

Aga kas see, kui vallavanema lell tungib eramaale riigihanget tegema, on ilus ettevõtmine, kas näitab head kasvatust? Kui abivallavanem vallakodaniku väidetavale elukaaslasele ihunuhtlust korraldab, kas siis on “see koht”?

Imelik
2 päeva tagasi

Kahtlen Noore pensionäri kasvatusteaduste mõistmises, ta on tegelikult liiga vana, võiks ikkagi pensionil olla, kui meenutada enda sõnu… Ja võiks ka teemas püsida.

Teele
14 tundi tagasi
Reply to  Imelik

Imelik, mul on üks teema, õige magus. Kui tahad, luban Sul selles püsida Sulle soobival ajal ja kohas. Helista.

Napak
3 päeva tagasi

Milliste kivide all vähid tegelikult on?

Kurk Luunjast
3 päeva tagasi

ERR’i artikli kokkuvõtteks võib öelda, et Janar Sõber on üks kuradi nomenklatuuristist Luunja kurgikavataja ja selleks jääb.
Kao koju!

Janari kõige nägusam sõber
2 päeva tagasi
Reply to  Kurk Luunjast

Kurk Luunjast, võin julgelt öelda, et olete eelöelduga ületanud hea maitse piiri.

Kurk Luunjast
1 päev tagasi

Mõni ütleks et läksin hea maitse lati alt läbi.
Aga olen nõus, et täielikku tõde teab vaid vallavolikogu.

Tõde on ju kusagil mujal
1 päev tagasi

Platseeboefekt.

Nõia Ella
3 päeva tagasi

See, miks Jaanus ise avalduse kirjutas on siiski põhjendatud. Kuna tal olid juba eelnevalt, pehmelt öeldes, mõned pedagoogile mittesobivad teod all siis polnud tal muud valikut…
Arvan siiski, et millalgi tuleb see värk avalikuks nii või naa. Vot selline lugu, unustage igasugu vandenõud.

IRW
3 päeva tagasi
Reply to  Nõia Ella

Kirjavead reedavad pläkutava Nõia Ella ja tema haarde “külamaastikul” . Miks on vaja enne muna kaagutada , millist müstilist inforuumi kujundad 🤥

Pornošenko
3 päeva tagasi
Reply to  Nõia Ella

Antud artikkel väidab, et põhjus oli ikkagi kontsert.

Ülima olendi pidustused
3 päeva tagasi
Reply to  Pornošenko

Seda väitis ka “lekitatud” ülima olendi eepos… “Võin julgelt väita, et sa ei täitnud oma kohustusi ning selline tegevusetus on viinud minu silmis sinu usalduse kaotuseni. Minule on ka teada, et sa kohtusid enne üritust inimestega, kes soovisid sellel samal üritusel Eesti Vabariigi riigikorra vastast aktsiooni ellu viia. Sa ei teavitanud sellest valda ega Lääneranna Spordikooli esindajat.”

Esoteeriline mõõde
3 päeva tagasi

Vald ja Lääneranna Spordikooli esindaja aitavad

Taevateedeinsener Gagarin
3 päeva tagasi

Hüperboloidset mõõdet soovitan vahelduseks, nii sees- kui välispidiselt.

Luule Komissarjan Nõia Ellale
2 päeva tagasi

Võin julgelt väita, et sa ei täitnud oma kohustusi ning selline tegevusetus on viinud minu silmis sinu usalduse kaotuseni. Minule on ka teada, et sa kohtusid enne üritust inimestega, kes soovisid sellel samal üritusel Eesti Vabariigi riigikorra vastast aktsiooni ellu viia. Sa ei teavitanud sellest valda ega Lääneranna Spordikooli esindajat.

Kas kadedus?
2 päeva tagasi

Jaanus hoidis ära Eesti Vabariigi riigikorra vastase aktsiooni, sellest kedagi teavitamata. Ei annud võimalust paanika tekkeks, tegutses läbimõeldult Eesti iseseisvuse kaitsel. See teguviis väärib kiiremas korras Vabaduse Tammepärja aumärki!

Tõde on ju kusagil mujal
1 päev tagasi
Reply to  Kas kadedus?

Armand ja Janar oleks tahtnud ise kangelast mängida, ja seda täiesti apoliitiliselt.

Mati Põdra
3 päeva tagasi
Reply to  Nõia Ella

Keegi kirjutab siin midagi “pedagoogile mittesobivatest tegudest”, mida on lausa “pehmelt öeldes mõned”???

Ma küll ei oska oletadagi, millistest tegudest jutt käib – küll aga, kui nood on nii tõsised, nagu väidetakse, on nende varjamine omakorda süütegu. Spordikooli juhtkond teadis ega reageerinud koheselt?

Miski selles jutus ei klapi seega kohe üldse.

Ei...
3 päeva tagasi
Reply to  Mati Põdra

…mainita ERR’s sellest midagi.

Pehmelt öeldes...
2 päeva tagasi
Reply to  Mati Põdra

… on Läänerannas pahatihti ja alailma nähtud vallaisasid- emasid mittesobivalt, lausa kriminaalseltki tegutsemas, ja need, kes veel surnud pole, tegutsevad karistamatult edasi. See pidi nüüd küll mingi eriti suur sobimatu tegu olema, mis sedapuhku vallandamiseni viis.

Aleks
2 päeva tagasi
Reply to  Mati Põdra

Tuntud roppsuust PM staarkommentaator Põdra jälle arvamas, hale jorss!

Mati Põdra
2 päeva tagasi
Reply to  Aleks

Kirjutage sellest ka, et mul on alkoholist läbiimbunud ajud, polegi juba ammu nii asjalikke argumente lugeda saanud.

Aleks
2 päeva tagasi
Reply to  Mati Põdra

Labasuse poolest tuntud vanamutt ehib end poisi nimega. Perversne.

kodanik
2 päeva tagasi
Reply to  Nõia Ella

Kui oleks mingid muud põhjused, siis ei lubataks tal lastega edasi tegeleda.