Seadusemuudatus tõstab valla raha ühest taskust teise

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Regionaal- ja põllumajandusminister Piret Hartman nimetab uuest aastast kehtima hakkavat seadust tõe ja õigluse seaduseks. Foto: Urmas Lauri

Regionaal- ja põllumajandusminister Piret Hartman nimetab uuest aastast kehtima hakkavat seadust tõe ja õigluse seaduseks. Foto: Urmas Lauri

Riigikogus esmaspäeval vastu võetud seadus kohalike omavalitsuste õiglasemaks rahastamiseks toob Läänemaa omavalitsustele raha juurde.

Esmaspäeval vastu võetud tulumaksuseaduse muutmise seaduse eelnõuga võrdsustatakse 2027. aastaks omavalitsustele pensionituludelt makstav tulumaksumäär muude tuludega. See tähendab, et vaesemad kohalikud omavalitsused ja ääremaad saavad rikkamate arvelt raha juurde.

„Hiiumaale toob see järgneval kolmel aastal lisatulu umbes 0,5 miljonit, Saare maakonna omavalitsustele umbes 2,6 miljonit ja Lääne maakonna omavalitsustele 2 miljonit eurot,” ütles riigikoguliige Reili Rand (SDE) Lääne Elule.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
See asi on huvitav
1 päev tagasi

Väga veider olukord – makse aina tõstetakse ja tehakse uusi, aga riigil raha jääb ikka järjest vähemaks. Vanasti öeldi selle kohta lihtsalt, et “keegi varastab”.

Vaat nii
1 päev tagasi

Õigem oleks öelda, et elasime üle oma võimete. Mäletan kui valitsusjuhi Ratase käest küsiti 2016. või siis 2017. aastal, millal on oodata tema valitsuse “majandusreformide” tulemusi, siis selle mehe vastus oli selge – 6-7 aasta pärast, mitte varem. Nüüd siis “naudimegi” neid tolle aja “majanduse elavdamise” tulemusi. Selge on see, et majanduses üleöö ei juhtu midagi, isegi Venemaa majandus pole sanktsioonide tõttu ära kukkunud.

Valetajale
1 päev tagasi
Reply to  Vaat nii

Ratase valitsus kukutati süvariigi poolt riigipöördega 2021 jaan. Siis oli riigi majanduskasv parim EL-is +8%. Kallase ja Reformierakonna röövlikarja võimule tulles landes Eesti majandus kohe miinusesse ja on EL-i kõige viletsam tänaseni.

Jaan.K
1 päev tagasi
Reply to  Valetajale

Ni oli jah, ju siis oli Ratasel miskit millega sai munad pihku võtta.

kodanik
9 tundi tagasi
Reply to  Valetajale

Kui rahvale sadu miljoneid kätte jagada ja nad sellega poodi jooksevad, siis tekibki näiline majanduskasv. Mööda poode jooksmine ja kulutamine kasvatab mõne mehe rikkust, mitte majandust.

Hmm
6 tundi tagasi
Reply to  kodanik

Kätte jagati lausa miljardid- sellest see majanduskasv+ valitsus lõi kõik reservid laiaks ja võttis ka hoomamatult laenu

Mati Põdra
7 tundi tagasi
Reply to  Valetajale

No muidugi süvariik. No muidugi riigipööre.

kodanik
9 tundi tagasi
Reply to  Vaat nii

sina “Vaat nii” oled kindlasti Kaja Kallase jünger

olen oma virisemisega end vaeseks teinud
1 päev tagasi

h