Populaarseimad kandidaadid on Laanet, Stoicescu ja Helme

Lääne Elu

info@le.ee

Hiiu-, Lääne- ja Saaremaa valimisringkonna populaarsemad kandidaadid on Helle-Moonika Helme (vasakult), Kalev Stoicescu ja Kalle Laanet.
Hiiu-, Lääne- ja Saaremaa valimisringkonna populaarsemad kandidaadid on Helle-Moonika Helme (vasakult), Kalev Stoicescu ja Kalle Laanet.

Kantar Emor tõi erakondade toetuste uuringus välja ka populaarsemad kandidaadid kõigis valimisringkondades, kirjutas ERR.

Hiiu-, Lääne- ja Saaremaa ringkonnas on populaarsemad kandidaadid Kalle Laanet (Reformierakond), Kalev Stoicescu (Eesti 200) ja Helle-Moonika Helme (EKRE).

Uuringus võeti arvesse kahe viimase küsitluslaine ehk 3000 vastaja eelistusi.

Kantar Emor uuringu järgi eelistavad läänlased, hiidlased ja saarlased hääletada enim Reformierakonna poolt. Reformierakonna toetus on siinses ringkonnas 35,3 protsenti.

Talle järgneb EKRE 21 protsendiga, Eesti 200 14,9 protsendiga.

Keskerakonna ja sotsiaaldemokraatide toetus on üsna võrdne. Keskerakonda toetab 10,7 protsenti siinsetest valijatest ja sotse 10,6 protsenti.

Väikseim on toetus erakonnale Isamaa, keda toetab 3,9 protsenti.

Kokku jagatakse Hiiu-, Lääne- ja Saaremaa valimisringkonnas kuus mandaati.

Riigikogu valimispäev on 5. märtsil. Eel- ja e-hääletamine algab 27. veebruaril.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
56 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
maamees
1 aasta tagasi

Vene võimu toetamine oli ka nõuka ajal Läänemaal ja saartel pop. Sama jätkub ka täna, kui 30% on toetus Rehvi varastele. Peab ikka loll olema nagu Irw, et roosimannustele ja kallastele hääl anda.

IRW
1 aasta tagasi
Reply to  maamees

Maamats kummardab ju muidugi mõisahärra ees . Muidugi mõisahärra nõuab kõva kümnist , aga see tuleb hiljem

Oot
1 aasta tagasi
Reply to  IRW

risto sina vä?

...
1 aasta tagasi
Reply to  maamees

See õige küll, aga vaadake kui suur osa valijastkonnast on ära hirmutatud, et kui te meid ei vali, siis tuleb keegi muu, näiteks ekre või kesk või isamaa! Kohutav pilt on osatud maalida ja see on täitsa uskumatu, et tavaline valija, kes igapäevaselt näiteks perele leiba käib teenimas, vahetades oma enda aega mingi tasu vastu, siis just tema ongi see valija, kes muutusi ei taha, sest praegu pole ju raputust vaja või nii. Hetkel mul just sada liisingut peal ja töö on olemas siiski, las olla nii nagu on, saamata aru, et valik teha ja jätta asjad samamoodi, siis nuumad… Loe rohkem »

Sirje
1 aasta tagasi
Reply to  ...

Mina valin Isamaa

Nojah aga
1 aasta tagasi
Reply to  Sirje

Nojah sa võid ju valida, aga see on raisku läinud hääl. See isamaale hääle andmine ei muuda ju mitte midagi. Ma arvan, et hääle peaks andma ühele kahest suurest, siis hakkavad asjad liikuma ka. Niisama tiluliludele häält anda pole üldse pointi ju.

Kahjuks jahh,
1 aasta tagasi
Reply to  Nojah aga

nii see vist on, vaevalt et nad valitsusse pääsevad, kahju muidugi

Väga
1 aasta tagasi
Reply to  Nojah aga

mõistlik jutt!

Ainus Hirmutaja
1 aasta tagasi
Reply to  ...

on matsliku käitumisega ekre.
Aina nõmetseb, selline EI TOHI poliitik olla.
Inimesele on antud suu pähe rääkimiseks, mitte s..a pritsimiseks. Vabandan, aga no hakkab külge see ekre inetu suuvärk, mida iga nurga peal näed/kuuled.
Läänemaal pooldan Kalev Stoicescu ja Kalle Laanet’i kanditatuuri, ka Madis Kallas on super, julgeksin hääle anda!
Noor Tibar on asjalik, kuigi …. nojah.. 😀
Aga miks ka mitte, loodetavalt ei tule järgmised 4 aastat kriis kriisi otsa ja sõdagi lõpeb ja RE saab end tõestada rahu ja kriisidevabal valitsemisajal.

Läänest
1 aasta tagasi

RE on ennast juba tõestanud – riik on kaoses, võõraid voorib tuhandete kaupa sisse, mehed õilmitsevad meestega ja naised naistega, lapsi saavad mõlemad omasoolised paarid varsti poest vabalt osta… Hõissaaaaa!

Misasja
1 aasta tagasi

Püha rumalus! Refid ongi ainult tõestada saanud ju, kedagi teist pole saanud õieti valitsuses ollagi. Haugimälu?

Imelik
1 aasta tagasi

Kurb, väga kurb valik. Ise hindan, et tõenäoliselt teeks vähim kahju (üsna omapärane kriteerium valimiseks, aga mis teha) just Isamaa. Samas koalitsioonis olles ja kui ei ületagi valimiskünnist….

Oot
1 aasta tagasi
Reply to  Imelik

See Isamaa just kahju jõudiski teha ju minuarust!? Lõi viimasegi tugisamba inimestel puruks. Nüüd peab ise vaatama, kuidas pinsiks kuskilt veel lisa saada, sest kõik on ju nii targad investeerima ja ma ei tea mida veel. Ära kulutati see raha lihtsalt, ära kulutati enamuses. Varsti uued võlad, aga pole enam isegi seda sammast mis oli ja riigikassa sai mõned sajad miljonid. See erakond on ka nali, loosung on äge, aga nali ju.

Imelik
1 aasta tagasi
Reply to  Oot

Tõsiselt räägid? Sellest riiklikust räkitist pankade kasuks? “Tugi” mille tootlus jääb alla inflatsioonile, rääkimata reaalväärtusest. Jumal tänatud et selline lollus lõpetati!

Oot
1 aasta tagasi
Reply to  Imelik

Ohoh, kas need inimesed, kes selle välja võtsid on siis suuremat tootlust leidnud? Väheusutav ja väga halb väide teie poolt, et üleüldse sellist röövimist õigustate. Mis te arvate, et isamaa hoolis inimestest? Ei, vatan ma, oli vaja riigikassase raha saada, et omi poliitilisi huve täitsa, see on see. Kummaline, et jääb selline asi nagu arusaamatuks teile. Kõik ei ole nii ilus ja hea, nagu lasteaiast räägiti, peaksite teadma juba ju!!! Pealegi majandustsüklid on muutuvad, mina välja raha ei võtnud ja õigesti tegin, sest praegu on tootlus plussis ju jälle ja päris suurelt. See, et sa võtad majandustsükli madalseisus raha välja.… Loe rohkem »

Imelik
1 aasta tagasi
Reply to  Oot

Vabandust aga kahtlen teie majanduslikus pädevuses. See pikaaegne “pluss” (mis mõningatel juhtudel on ka miinus), jääb tugevalt alla inflatsioonile+ sealt võetakse ka maha “teenustasu”.
Lisaks raha reaalväärtus on selgelt kiires languses. Teisisõnu on teie 1 euro praegu oluliselt rohkem väärt, kui tuleviku 1,06 eurot, mida te tõenäoliselt kättegi ei saa.

Oot
1 aasta tagasi
Reply to  Imelik

Jääb tugevalt alla inflatsioonile? Kuskohast selline müüt on pärit? Vaadake oma paketid üle sellisel juhul! Kui24 prontsenti on inflatsioon, no siis küll, aga muidu vale. Teenustasud? Jällegi vaadake oma paketid üle ja valige aktiivse fondi haldamise asemel pasiivne haldamine. Inimene ei viitsi korraks enda sammast avada, aga kommentariruumis viitsib küll mingeid linnalegende käia kirjutamas. Võta aega ja tee endale selgeks, mis ja kuidas.

Imelik
1 aasta tagasi
Reply to  Oot

Ma ei viitsi teiega siin sel teemal pikemalt vaielda, kõik fondide tootlused on ka ajalises perspektiivis kättesaadavad ja fondi haldamise tasude suurus on seal samuti ära näidatud. Raha reaalväärtust ajas võib igaüks ise ostutehinguid tehes tunnetada…. seega kui arvate et olete “võidus” – edu Teile sellega! Mina nii ei arva… (24…..-tõeline naljanina).

Mania grandiosa
1 aasta tagasi
Reply to  Oot

Vale arusaam. Isamaa ei lõhkunud ,vaid andis võimaluse ise oma pensioniraha kasvatada. Käsku raha välja võtta ei olnud.

Midaiganes
1 aasta tagasi

Just just. Paljud teie arvates siis nüüd endale parema pensioniaja tekitasid selle antud “võimalusega”? Inimesi tuleks nende endi rumaluse eest kaitsta, mitte anda võimalust minna veel suuremasse vesusesse.

Imelik
1 aasta tagasi
Reply to  Midaiganes

Parem pensioniaeg rahaga, mis hävineb kuskil kontol ? No-noh.

Isamaa pale
1 aasta tagasi
Reply to  Imelik

Isamaa avas oma reeturi palge lõplikult siis, kui peale süvariigi korraldatud riigipööret heitis ühte Rehvide ja sotsidega.

...
1 aasta tagasi

Meile parim lahendus elektritootmiseks on põlevkivi. No mida me teha saame, see lihtsalt on nii ja sellele vastu ei vaidle ju!

...
1 aasta tagasi
Reply to  ...

ohhoo, siin paistab, et energiatootmiseteadlikud on ühinenud, paistab, et vähemalt mõni teab paremaid alternatiive. See on hea, võibolla avalikustaks ka, mis need soodsamad ja moodsamad energiaallikad võiksid meie kliima tingimustes olla? Kui välja jätta tuumaenergia tootmine.

Huviline
1 aasta tagasi

Vana Helme on kuhugile viimasel ajal kadunud- ei ole näha ega kuulda,tea,kas ilmub enne valimsi välja või mis? Martin Helme aga rõhutas,et justnimelt teda ja
EKRE`t tarvis valida ja et tema olla enda sõnutsi parim peaminister.Mida arvate?

Nojah
1 aasta tagasi
Reply to  Huviline

Eks tuleb võimalus anda, kui nad seda niiväga ihaldavad. Ega kerge olema ei saa, las teeb proovi, siis võibolla rohkem ei taha.

Oiiii Eiiii!!!
1 aasta tagasi
Reply to  Nojah

püsigugi see vanem kaabu seal, kus on ja oma blondu kutsugu ka koju, ehmatab siin inimesi igas bussipetuses 🙁
Martin on kiidukukk, suu lahti teeb, siis süüdistab RE omi või kiidab ennast. Ise tegelikult ämbreid kolistanud küll!!
Mingi haiglaslik eneseupitamine, ei julgeks küll sellist usaldada.

misasja
1 aasta tagasi
Reply to  Oiiii Eiiii!!!

Täielik jama ju mida te kirjutate!

Nimi (vabatahtlik)
1 aasta tagasi
Reply to  Huviline

Naised saunas rääkisid, aga juba talulaps teadis, et hobusele tagant ei läheneda!

vastajad
1 aasta tagasi

olid somaaliast , elevandiluu rannikult, angoolast ja burkina fasost, kõige soositum oli ülehüppamismeister kolla, teine kalla, kolmandat kohta välja ei antud

Noor penskar
1 aasta tagasi

Mis mul rohkem valida,kui seda,kes rohkem lubab pensioni tõsta.Olen enampakkumisele valmis.

kõik
1 aasta tagasi
Reply to  Noor penskar

kokku lubavad penssi tõsta pea 4 tuhhi, st. riigikokutajate raha järel käimise tasemeni, lisaks lubavad need kommionud ka kommiraha ja ka väärikat mädanemist vanadekodus

Noor
1 aasta tagasi

Minu hääle saab see,kes Rohuküla raudteed toetab.Sellest pundist vist Helme.

IRW
1 aasta tagasi
Reply to  Noor

Siis tühja antud hääl kuna seda raudteed ei tule kunagi

"Sõber"
1 aasta tagasi
Reply to  IRW

Sind ka kunagi ei tule

Sirje
1 aasta tagasi
Reply to  Noor

Ei tule seda Rohuküla raudteed lähiajal ühegi valitsusega

Merri
1 aasta tagasi
Reply to  Sirje

@Sirje
Küll aga tuleb tühje ja lolle kommentaare,nagu see siin.

Kaits
1 aasta tagasi

EKRE võidab ja kõik torbikud pannakse tööle laagrites Eesti majanduse heaks

IRW
1 aasta tagasi
Reply to  Kaits

Su käkerdised jäävad 3ndaks kui 200lised neid üle ei löö

...
1 aasta tagasi
Reply to  IRW

See on jah halb tegelikult, ma mõtlen meie riigikesele, kui üldse, et see eesti200 on odavate tuntud nägudega hakanud hääli korjama. Sisu võiks ikka olla. Siin läänemaalgi on ju läinud vähemalt üks tuntud tegelane, ma ei tea kuidagi värvatud, täiesti auku ju. Tüüp ei ole isegi seda meelt, mida see erakond tegelikult esindab. Kummaline konstrum ja peab olema eemaldatav!!!

lubati
1 aasta tagasi
Reply to  ...

kuivanud leivale vett peale rüübata

Oot
1 aasta tagasi
Reply to  lubati

no see juba tegelikult pos, et leiba isegi on…ja vett vist peab ise vaatama nagu aru saan?

Suurelt on
1 aasta tagasi
Reply to  ...

kirjas ilusad lubadused E200-l aga lugege hoolikamalt, seadustada see omasooiharus jne. Selliseid küll valima ei peaks kui tahame et eestlus püsima jääks!

Imeline Eesti
1 aasta tagasi

Kurb on see, et valija on suhteliselt rumal ning tal puudub sisuline mõtlemisvõime. Lisame siia juurde kallutatud meedia ja riigiametnike totaalse politiseerituse, siis saamegi huvitava olukorra, kus keelatud propaganda käib igast kanalist täie hooga. Oleme riigina langenud oma arengus banaanivabariigi tasemele ja ühiskonnas toimub kestlik hääbumine, mida veab inimliku rumaluse vohamine. Kokkuvõtvalt peaks meedia analüüsima erakondade tehtud poliitilisi tegusid, aga mitte valimislubadusi, sest nende võrdlemine on tühja tuule tallamine. Vaen ja vastandumine ei ole kunagi edasiviiv, pigem vastupidine protsess.

Aines oled?
1 aasta tagasi
Reply to  Imeline Eesti

Pilvede embuses sina ja mina, kohtumispaik on seal, kus oled sina….

Imeline
1 aasta tagasi
Reply to  Imeline Eesti

Just! Meedia peaks selle asemel et olla kallutatud RE ja selle abirataste SDE ja E200 poole, tutvustama ausalt ja õigesti kõikide erakondade valimisprogramme. Seda ootaks ka meie Lääne Elult. Praegu tundub et nemadki on väga kaldu.
Jõudu kirjutajad!

Mõv
1 aasta tagasi

Ehk sind küll,põhjus helmeid mitte toetada on nende halvustav ja mõnitav suhtumine teistesse erakondadesse ja inimestesse,saad sellest aru.

Ehh
1 aasta tagasi
Reply to  Mõv

Palun näidet!

Nimi (vabatahtlik)
1 aasta tagasi
Reply to  Ehh

Internet pole ju suletud!

Midaiganes
1 aasta tagasi

Päriselt vää? Ei olegi vä?

no ok, otsi siis...
1 aasta tagasi
Reply to  Midaiganes

otsi FB-s gruppi Jah vabadusele, ei valedele.
Ka muu on põnev lugemine, aga 14.veebr postitatud video “poliitikute” käitumisest ja suhtumisest on lausa kõrgem pilotaaž.

To Mõv
1 aasta tagasi
Reply to  Mõv

Helmed nimetavad asju õigete nimedega ja räägivad nii nagu tegelikult on. See ei meeldi ju kahjuks paljudele. Meie meedia aga tihti kisub mõne asja kontekstist välja ja asub siis Helmeid materdama. Ilmselgelt kõrgemalt poolt saadud juhtnööride järgi. Juba selline tegevus näitab,milline RE tegelikult on ja hirm võimu kaotada on neil nii suur, et vaja koguaeg teisi mustata.