Lihula gümnaasiumi direktor ja õppejuht lahkuvad ametist

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
21 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Aga...
1 aasta tagasi

Teoorias on vallas ainult kahe (põhi)kooli ala, kelle teenindusmaa kattub: Virtsu-Kõmsi ja Koonga-Lõpe. Koolibussi võimalikku ringi vaadates ilmneb, et ökonoomsem oleks Lõpe asukoht, aga tegutsetakse teises suunas…

nimi
1 aasta tagasi

Direktori valik oli algusest peale kaheldav otsus. Paraku ei tulnud sellest head tulemust. See neli aastat võinuks olemata olla.

Ohepööre...
1 aasta tagasi
Reply to  nimi

…tegelikult oli tegemist peale Armas Merevood esimese tõsiseltvõetava direktoriga, kes jagas üht-teist pedagoogika ka valdkonnast.
Loodetavasti ei ennistata Vilgumäe sots-maadlejat.

Mati Põdra
1 aasta tagasi
Reply to  Ohepööre...

Miks peaks “Vilgumäe sots-maadleja” seda üldse tahtma? Tal terve spordikool juhtida ja erialast tegevust nii palju, et ei jaksa varsti ära teha.

Ohepööre...
1 aasta tagasi
Reply to  Mati Põdra

…”spordikooli” direktori palk oli viimati kriminaalselt väike ja seda(küll ebaõnnestunud) lahendust eeldab vähemalt mingi osa kohalikust kogukonnast.

Mati Põdra
1 aasta tagasi
Reply to  Ohepööre...

Tal polnud ega võib-olla polegi vaja 1,0 direktori ametikohta. Aga miks spordikool jutumärkides?

Ohepööre...
1 aasta tagasi
Reply to  Mati Põdra

Sellepärast ongi jutumärkides, et kui sealt tuleks terve 1,0 kokku, siis kannaks spordikooli nime välja.

Mati Põdra
1 aasta tagasi
Reply to  Ohepööre...

Te ei tea isegi seda, et direktori ametikoht sõltub eelkõige õpilaste arvust.

Ohepööre...
1 aasta tagasi
Reply to  Mati Põdra

… jumala eest, ei huvita ka see huvikoolinduse juriidiline pool.
Tegemist on pseudo ametikoha ja nimetusega, millel ei ole mingit sisu taga. Pooled treeningud ja treenerid on vallas spordikoolis, pooled mitte, mingi osa eksisteerib mitteametlike vabakutselistena isetegijatena. Mõnedel on õppekava, mõnedel mitte. Kooli ja direktori vajadus ei tekkinud mitte õpilastest või haldusreformist lähtuvalt vaid seoses uue spordihoone valmimisega. Punkt.

Mati Põdra
1 aasta tagasi
Reply to  Ohepööre...

Teie arvates ei tohi siis olla alternatiivseid valikuid ei laste ega treenerite jaoks, kõik peavad kohustuslikus korras minema munitsipaalspordikooli alla?

Ohepööre...
1 aasta tagasi
Reply to  Mati Põdra

…ei, kui hoolega lugeda ja mõelda siis ma väidan just vastupidist.

oh jah
1 aasta tagasi

Minu arvates tuleks kogu Lihula kool laiali saata. Kuna teisi koole reformistide ehk siis suletakse, tuleks kõikide koolide paremik õpetajatest ka Lihula , Lihula kooli palgata. Saan aru, et vallale üks kool ja hea haridus. Nagu mujal tehti. Nii Haapsalus, Saaremaal. Hetkel on nii, et Lihulas on õpetajaid, kes ei vasta….. Muidu ma ei näe pointi. Me hoiame küll kokku koolide sulgemisega aga kvaliteeti Lihula koolis ei tõsta.

Mati Põdra
1 aasta tagasi
Reply to  oh jah

Esiteks, koolide sulgemisega midagi kokku ei hoia, see raha läheb lihtsalt õpilaste transportimisele ja/või õpilaskodu ehitamisele. Ja tuleb ka arvestada, et pole vähe neidki, kes ennast vallast välja kirjutavad ja/või tõepoolest lahkuvad, mis toob omalt poolt kaasa maksulaekumiste vähenemise. Ja siis veel sada pisiasja. Käesoleval teemal pole tehtud ühtki adekvaatset uuringut. Ja käesoleva volikogu ajumaht ei võimaldagi uuringutest sisuliselt aru saada. Aga teine asi, et ainus põhjus kooli sulgemiseks on õppetöö vähene kvaliteet. Paraku, vallakeskuses elamine ei too endaga kaasa absoluutset intellektuaalset üleolekut. Ka Lihula kooli parimate olümpiaaditulemuste tegijad on esimesed kuus klassi läbinud Metsküla koolis. Teeks üldse puhta gümnaasiumi… Loe rohkem »

Mina
1 aasta tagasi

Ma ei ole teilt artiklit palunud ja ei nõuagi teilt seda . Need globaalsed probleemid iseloomustavad vaid tänase põhja läinud Euroopa kultuuri , valitsust ja hukas on ka kogu internet koos googlega…

Pille
1 aasta tagasi

Aga kes keelaks neil õpetajaks hakata?Koolis on neid alati vaja ja neid kummalisi asendusõpetajaid seal jagub..

Maarja
1 aasta tagasi
Reply to  Pille

Muusikat pidi andma tasemel õpetaja.
Rannamaja vaatamine on okei?

Kohalik vinguja
1 aasta tagasi
Reply to  Maarja

Jah, ega, kui paremat võtta ei ole, mis teha! Ikka tagandada! Sellist õpetajat pole sinna vaja! Ja ega kõigeteadjaid leidub ikka rohkem, kui neid teisi! Võib kõigepealt omale otsa vaadata

Meelis 2
1 aasta tagasi

Kõige lihtsam on alati jooksu panna kui midagi ei meeldi. Pole näinud direktori põhjendusi kuskil ajakirjanduses või sotsmeedias. Küll aga leidus direktori välisreisidest piisavalt pilte jms. Probleeme on igal pool ja on piisavalt näiteid kus koolijuhid avalikult väitlevad vallavõimuga. Volikogu ja kooli hoolekogu, nüüd on teie kord ohjad haarata.

Abcmas
1 aasta tagasi

Ilmselt on ka kooli likvideerimine aja küsimus.

Mati Põdra
1 aasta tagasi
Reply to  Abcmas

Kuniks see jõuk vallas pumba juures, likvideeritakse enne kõik teised koolid

Kaija.
1 aasta tagasi

Mis toimub??? Uus lasteaiadirektor töötab ainult pool aastat ja jookseb minema, nüüd kooli juhtkond???
Hakati ehitama ju uusi ridaelamuid?? Kellele neid siis ehitatakse, kui pole enam töötajaidki?? Ega konsumi müüja ei jõua oma miinimum palgaga ridaelamusse elukohta ostagi.