Lääneranna vallas hakkab tööle kärpekrokodill

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lääneranna vallavanema Ingvar Saare (keskel) sõnul peaks eelarve tegelema investeerimise ja arendamisega. Foto Urmas Lauri

Lääneranna vallavanem Ingvar Saare pani volikogu neljapäeval fakti ette, et midagi tuleb vallas kardinaalselt muuta.

Neljapäeval oli Lääneranna volikogus esimesel lugemisel valla tuleva aasta eelarve. Vallavanem Saare esitas volikogule eelarve, mis oli rohkem kui 300 000 euroga miinuses. „Need on esialgsed numbrid, et saada ette orienteeriv pilt, kus maal me täna oleme ja milline meie võimekus on,” lausus Saare.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
20 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pii
1 aasta tagasi

Kas krokodill ikka teab, kus asub vallavalitsus? Seal saaks ta korralikult kõhu täis. Kas kokodill ikka tunneb ära tegeliku ja vajaliku töö tegijad või pistab kõigepealt need nahka? Tundub, et just nii juba toimubki. Tee tööd, siis tuleb armastus, vabandust, karistus. Haldusreformist ka. Kas ikka veel hõiskame, et küll oli hea ja vajalik või on see projekt teatud kohta kukkunud? Kui üks asi on ikka nii hullusti nihu läinud, siis tuleks ju vanarahva ütluse kohaselt uuesti teha. Või kuidas.

Murelik kvaliteetkultuurihuviline
1 aasta tagasi

Kas mõisa anfilaadi ja kristall-lühtri jaoks ikka jätkub raha? Kole kahju oleks, kui ei jätkuks.

Tegelane ei tea kust
1 aasta tagasi

Koolid esmalt, siis vaatame.

kohalik
1 aasta tagasi

Akslile .
Vallad liideti üleriigiliselt haldusreformiga. See, et Teile ei meeldi Lihula kooli võimla , tervisekeskus, siis minu nägemuse järgi peaksite tegelema hakkama spordiga – üks võimalus on kasutama hakata LG uut jõusaali, saate ehk paarkümmend kilo kergemaks.( Nagu jutust selgub , ei mahu te tervisekeskusesse , sest koridor kitsas jne.). Selline sõimamine on ebaeetiline.

to kohalik
1 aasta tagasi
Reply to  kohalik

Olen nõus, et aksel pani üle aga oled vist Lihula kohalik. Aga kas mujale peale Lihula ka midagi on suuremat tehtud või investeeritud. Mitte vist. Nii siis on Lihula kohalik vait olema te olete saanud kõik teiste arvelt.

Kohalik
1 aasta tagasi
Reply to  to kohalik

Ma pole Lihula kohalik, elan Virtsus aga
Lihula ka nagu kodukant kus käin tööl.

aksel
1 aasta tagasi
Reply to  kohalik

Ma tean küll ,et vallad liideti ühise haldusreformiga,ega ma taun ei ole. Ilmselgelt oli see puudulikult tehtud. Kui juba rahvale näkku pandi sellise asjaga ,siis oleks võinud teha kohe maakonna suurused haldusüksused ja asi korras. Sinu nägemus mu kehakaalust on ilmselgelt perses, mõtle loogiliselt ,seal ei saa normaalselt ratastooliga liikuda,mingi kuradi moodne ehitis peaks olema . suur pask on ainult valmis tehtud. Ebaeetiline on see, et sulle pole loogilist mõtlemist kaasa antud.

No nii...
1 aasta tagasi
Reply to  kohalik

Sinu kommentaar on igal juhul ebaeetilisem.

aksel
1 aasta tagasi

vallad liideti üheks,pidi ilge säästlik majandada olema. Olen kindel,et väike vald oleks paremini hakkama saanud,sest siis poleks hakatud tegema lollakaid projekte nagu lihula kooli uus võimla,tervisekeskus,kus koridorid nii kitsad ,et istumagi ei mahu. vallamajale see juurdeehitus jne,milleks seda paska vaja oli?? Nagu oleks räme ruumipuudus. Mõtetu laristamine on käinud,alates liig kõrgetest palkadest ja ülearustest ametikohtadest.

Ära....
1 aasta tagasi
Reply to  aksel

… kohe muretse, mõis renoveeritakse, sinna juurde veel mõisa viinaait jne. Saale on juurde vaja, kus aukodanikele auhindu jagada ja koolitada ja näitusi avada.

Ants
1 aasta tagasi

Läänemaa lõpeb Kasari jõel

Kohalik
1 aasta tagasi
Reply to  Ants

Ants kirjutab ajalugu ja geograafiat ümber.
Veel üks isehakanud geograaf.

Lumeuss
1 aasta tagasi

Tundub et terve mõistus tuleb Kihnu kaudu koju tagasi.
Kardetavasti on tõesti seos koolijuhtide lahkumise ja tulevaste kärbete vahel.

Mati Põdra
1 aasta tagasi
Reply to  Lumeuss

Ei ole seda seost. Õpetajate palgad tulevad vähemalt riikliku õppekavaga ettenähtud mahus riigieelarvest, sealtsamast tuleb ka toetus selliseks huvihariduseks ja huvitegevuses, mis pole otse KOV pidamisel (antud juhul spordikool ning muusika- ja kunstikool). Pealegi on uue gümnaasiumihoone ehitamine valitseva jõugu valimislubadus, mille nimel ollakse valmis alla kugistama mitte ainult et jätkusuutlikke, vaid ka palju sisukamaid koole. Kohalikud teavad, millest jutt.

Lumeuss
1 aasta tagasi
Reply to  Mati Põdra

Läbipaistvat ametlikku infovoogu loomulikult eeldada ei maksa ning tuleb spekuleerida või “naistega saunas käia”. Ilmselt eksisin sel korral. Loodetavasti see kooli ehitamine ikkagi jääb ära, kas ja kelle või mille arvelt, see polegi oluline. Viimase LR-teatajas oli novembri surmade arv 18 ja sündide arv 2 ja ilmselge on et uue kooli ehitamine sellesse hooldushaiglasse/hullumajja ei ole kuigi rentaabel otsus ja ehk uus vallavanem suudab selle pidurit tõmmata. Ma ei tea kuidas kooli majandamisega lood on, kuid riigieksami tulemused igatahes on märkimisväärselt paranenud, hoolimata kurdetud kehvadest oludest. https://online.le.ee/2022/11/24/uhisgumnaasium-kerkis-riigieksamite-edetabelis-40-koha-vorra/ Kinnitab teadmise, et kes tahab õppida see õpib igal pool. Ainult lollpead hädaldavad,… Loe rohkem »

Kaja.
1 aasta tagasi

Kärpekrokotill juba töötab. Kooli ja lasteaia juhtkond laseb/lasi jalga kiiruga. Neid minejaid veel ja veel.

Endel, 85
1 aasta tagasi

Krokodill võiks kõik punased ära süüa- rehvid ja sotsid on selle elu nii kehvaks muutnud!

Agulielanik
1 aasta tagasi
Reply to  Endel, 85

Endine parteisekretär on oma sõna öelnud.

Mati Põdra
1 aasta tagasi
Reply to  Endel, 85

Ainus sots vallavolikogus istub opositsioonis. Koalitsioonis on inimesi Isamaast ja mujaltki. Ei tea, kas mõni Reformierakonna esindaja üldse on. KOV mastaabis Riigikogu suhted ei toimi.

Tiina Lobja...
1 aasta tagasi
Reply to  Mati Põdra

…peaks olema Reformierakonnast