Inglise fotograaf õpetab Lihulas loodust armastama ja üles võtma

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

"Loomulikult on võimalik õpetada inimesi lilli armastama!" oli inglise fotograaf Bob Gibbons kindel. Foto: Arvo Tarmula
“Loomulikult on võimalik õpetada inimesi lilli armastama!” on inglise fotograaf Bob Gibbons kindel. Foto: Arvo Tarmula

Filmifestivali fotoprogrammi kuulsaim väliskülaline on tänavu Bob Gibbons Inglismaalt, kes on loodust, eriti aga lilli pildistanud suurema osa oma elust — fotograafiaga on ta tegelnud kokku 40 aastat.

Huvi lillede pildistamise vastu on ta tundud 12. eluaastast saadik. Elu jooksul omandatud oskusi jagabki ta nüüd kahel päeval ka Lihulas.

Laupäeval kell 12.30—15.45 räägib Gibbons Lihula mõisas lillede pildistamiseks vajalikest oskustest, võrreldakse häid ja viletsaid fotosid, arutatakse erinevaid lähenemisnurki. Et Gibbons on pildistanud oma raamatu tarvis maailma õiterohkemaid kohti, viib ta kuulajad põnevatesse lillepildistamise paikadesse.

Pühapäeva hommikul kell 10 õpetab Gibbons huvilistele Laelatu puisniidul lillede, seente, puude ja sügisvärvide pildistamise praktilist külge.

Kõike, mida sügis pakub,” lubas Gibbons näidata.

Gibbons ütles, et tahab näidata, kuidas lilli ja loodust pildistada, õpetada neid loodust paremini mõistma, armastama ja säilitama, aga tegema ka üha paremaid pilte.

Loomulikult on võimalik õpetada inimesi lilli armastama!” oli Gibbons kindel.

Gibbons on Eestis kolmandat korda. Mullu käis ta Eestis oma raamatu jaoks lilli pildistamas, tänavu kevadel oli ta ühe inglise loodushuviliste grupi juhina Lääne–Eestis ja saartel.

Et sügisene ilm on muutlik, tasub töötoa algusaja kohta küsida infot Lihula mõisast või kultuurimajast, soovitavad korraldajad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments