Linnud, keda võib just talvel kohata

Siidisabad. Foto: Tarvo Valker
Siidisabad. Foto: Tarvo Valker

Ornitoloog Tarvo Valker tõi huvitava bioloogia kooli lehel välja neli linnuliiki, keda võib just talvel kohata – vöötkakk, kirjuhahk, vesipapp ja siidisaba.

„Need linnud valisin selle järgi, et nende nägemine on inimesele vaid kättevõtmise vaev – suure tõenäosusega leiab nad üles,” ütles Valker. Samas on tegemist lindudega, keda Eestis suviti ei kohta.

Valker ütles, et Läänemaal näeb kõige tõenäolisemalt siidisaba. Ta lisas, et tänavu on neid tõenäoliselt tavapärasest vähem, sest pihlakaid armastava linnu jaoks oli tänavu marju vähe.

Samuti on Valkeri sõnul Läänemaal tihe külaline vesipapp, keda näeb kärestikulistel jõgedel. Valkeri sõnul näeb vesipappi igal aastal Taebla jõel.

Teised kaks on haruldasemad linnud, kuid vöötkakku näeb just Läänemaal sagedamini kui teistes maakondades – rohkem on teda Noarootsis ja Vormsis. Kirjuhahka on enim Loode-Saaremaal, kuid läbirändel näeb teda ka Põõsaspea neemel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
viloloog
3 aastat tagasi

Siidisabade jõuk toimetas Herjavas juba oktoobri keskel!