Kalle Laanet: Keskerakond on haldusreformi pidur

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kalle Laanet, Foto: arhiiv

Kalle Laanet Kalle Laanet. Foto: erakogu

Haldusreform on riigireformi esimene etapp, mille pidurdamine lükkab omakorda edasi Eesti riigivalitsemise süsteemi kaasajastamise.

Haldusreform on vajalik, et kõik omavalitsused suudaksid pakkuda tasemel avalikke teenuseid ja suureneks nii volikogude kui valitsuste võime suunata piirkondlikku arengut.

Meid võiks motiveerida Leedu kogemus – meist suurem riik, aga seal on 60 omavalitsust ja kõik toimib efektiivselt juba 2000. aastast.

Keskerakond on tahtnud edasi lükata haldusreformi rakendumise tähtaegu ning seda, et protsess oleks vabatahtlik. Vabatahtlik liitmine toimib vaid siis, kui sellele järgneb sundliitmine.

Oluline on märkida, et 10% Keskerakonna muudatusettepanekutest on arvestatud, kas sisuliselt või osaliselt. Need, mida ei ole arvestatud, on venitava iseloomuga või takistuseks haldusreformi elluviimisele.

Öeldes, et see on tühi dokument, solvab Keskerakond eksperte ja omavalitsusjuhte, kes on kaasatud haldusreformi pikka ja põhjalikku ettevalmistusprotsessi.


Loe ka: "Reps ja Helme ähvardavad Rõivast ööistungitega"


 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tt
8 aastat tagasi

Selliseid valijate petjaid/ülejooksikuid saab käsitada kui reetureid. Neid on ikka põlatud.

Ets
8 aastat tagasi

Laaneti ajud mädanevad. Loodame et järgmises riigikogus selliseid reetureid pole ja riik saab arenema hakata.

kes
8 aastat tagasi

reedab üks kord , reedab alati

Tuisu Taavi
8 aastat tagasi

Reformierakond on Eesti pidur!

kohalik
8 aastat tagasi

Minu meelest ka,Laanet võiks parem vait olla!

IRW
8 aastat tagasi

Oleks võinud leedukatest õppust võtta , maha istuda , kaardil piirid paika joonida , siis kitsaskohad läbi vaielda ja asi teoks teha ehk u 25 omavalitsust eestisse . Meil leiutatakse ikka jalgratast ja tehakse mingi reform vaid 30 % ulatuses – tolku sellest pole . Reform peaks vaatama 50 aastat ette , meie teeme veel 30 aastaseid vajakajäämisi pisitillukest sammudega . Liberastid on mõlemad siiani see pidur ju olnud

to IRW
8 aastat tagasi
Reply to  IRW

Lätlased tegid samuti.

selliste inimeste
8 aastat tagasi

koht ei ole riigikogus

Mati
8 aastat tagasi

Sa Laanet oled ise pidur ja ülejooksja. Alles sa kiitsid keskerakonda nüüd laulad laulu mis reformile ilus. Muide reform pidurdas haldusreformi aastaid!! Sündinud miilits.

2. kodanik
8 aastat tagasi
Reply to  Mati

Reform pidurdas haldusreformi niikaua, kuni suutis välja mõelda skeemi, kuidas sellest endale kasu lõigata.