Haapsalu linnapea saab palka juurde

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Suklese umbusaldus arvo tarmula (21)

Urmas Sukles. ARVO TARMULA
Haapsalu linna palgalised, sh linnapea ja aselinnapead saavad veebruarist 5 protsenti palgatõusu.
Haapsalu linnapea Urmas Suklese uus brutopalk on 2153, aselinnapeadel 1838 eurot ehk sadakond eurot praegusest rohkem. Läänemaa omavalitsusjuhtidest on kõrgeim palk Lääne-Nigula vallavanemal Mikk Lõhmusel, 2200 eurot.
Linnavalitsuse teistel töötajatel ja allasutustes kasvab palgafond samuti 5 protsenti, miinimumpalga saajail tõuseb palk 10 protsenti. Palgafondi piires saab allasutuse juht maksta oma töötajaile diferentseeritud palka, selleks on igal palgagrupil vahemik, mille piires saab palka määrata.  
Näiteks peab lasteaiajuht lähtuma kõrgharidusega õpetaja puhul III palgagrupist, selles on palgavahemik 730–1100 eurot. Keskharidusega õpetaja läheb II palgagruppi, kus palgavahemik on 510–825 eurot.
„Seega ei pruugi õpetajad lasteaedades kõik ühesugust palka saada,” ütles Haapsalu abilinnapea Liina Põld. „Asutuse juhile on antud otsustusvabadus, kuidas ta kvalifikatsiooni, ülesandeid ja vastutust arvestades palka maksab.”
Õpetajate Lehe andmeil on Läänemaal vaid Ridala vallas võrdsustatud lasteaiaõpetaja palk kooliõpetaja alampalgaga. Kooliõpetajate miinimumpalk üle Eesti on sellest aastast 958 eurot, lasteaiaõpetajate palkade erinevus piirkonniti seevastu kasvab, nendib Õpetajate Leht. Linnavalitsuse palgatõusueelnõu peab kinnitama linnavolikogu.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ohhoo
8 aastat tagasi

See koristaja nn. Helsingist arvab,et keegi teda usub ka.Noh aga kes siis koera saba kergitab,kui mitte ise,ta ju töötab IKKAGI Soomes.

Ardi
8 aastat tagasi

Koristajal Helsingis on ikka kõrgharidus, et sellist palka saab..Ja mikk lõhmus teeb ikka rohkem tööd kui Urmas Sukles. Kes vastaks?

tõesti
8 aastat tagasi

Eestis ei maksa haridus midagi.Mujal maailmas on see aga väga oluline.

Juhan
8 aastat tagasi

Veab Sul Urmas!

Linnapeal arenguruumi veel on
8 aastat tagasi

Koristajana Helsingi linna teenistuses, eelmise kuu väljateenitud summa brutos 2860€.
Miinus maksud 710€.

Arvan
8 aastat tagasi

Koristaja teeb tunduvalt rohkem tööd ka kui mõni linnavalitsuses.

Linnapea+palk
8 aastat tagasi

vabandust,maksud lähevad maha,mitte kasud.

Linnapea palk
8 aastat tagasi

On ju suht madal,sealt veel kasud ka maha????Aga Eesti palgad ongi ju ikka väga nirused.Aga kui on kõrvalt oma äri ajada,siis saab vist hakkama?

tõsi
8 aastat tagasi

majonees on läinud kallimaks

no
8 aastat tagasi

Linnavalitsus on leidnud hea idee, kuidas vastutus enda kaelast minema veeretada.

külastaja
8 aastat tagasi

Kui lasteaia õpetajad teevad täpselt ühesugust tööd,ei ole õige,et ühele makstakse rohkem teisele vähem,haridus ei puutu asjasse, tasuda tuleb tehtud töö eest.Kõrgema haridusega inimene peaks töötama töökohal kus seda haridust nõutakse,aga mitte maksta lihtsalt hariduse eest. See on suur ebavõrdsus.

arvaja
8 aastat tagasi
Reply to  külastaja

Lasteaia õpetaja peab olema kõrgema haridusega. Ega see haridus ei tulnud vaevata! On õpitud ja vaeva nähtud selle nimel, et olla haritud õpetaja. Muidugi peab olema palk vastavuses haridusega. Muidu võiks lasteaias olla õpetaja ka põhihariduseta ja karjatada lapsi omal moel. Need kellel puudub kõrgem haridus on võimalik see omandada.

Arvos
8 aastat tagasi
Reply to  arvaja

Ei maksa see haridus enam ammu midagi. Maksab t;;v]tja oskus t;;ga hakkama saada.

Irma Tooming
8 aastat tagasi
Reply to  külastaja

Kõrgharidusega töötaja PEABKI mitte kõrgharidust omavast töötajast rohkem palka saama, sest kõrgharidusega töötajal on kvalifikatsioon tunduvalt kõrgem, pädevused suuremad!!! AEG ON HAKATA VÄÄRTUSTAMA MAGISTRI kvalifikatsiooniga haridustaset ja tegema vahet lihtsalt gümnaasiumi või kutsekooli haridustaseme vahel.