Osavaldade eest hakkab kõnelema piirkonnajuht

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lääne-Nigula vallavanem Janno Randmaa selgitas volikogule, et osavallavanemate kaotamisega hoiab vald 80 000 eurot kokku. Foto: Urmas Lauri

Lääne-Nigula vallavanem Janno Randmaa selgitas volikogule, et osavallavanemate kaotamisega hoiab vald 80 000 eurot kokku. Foto: Urmas Lauri

Lääne-Nigula tahab kiirkorras loobuda osavallavanematest, volikogu opositsioon süüdistab aga võimuliitu selles, et nendega pole muudatuste üle nõu peetud.

Uuest aastast pole Lääne-Nigula vallas enam kaheksat osavallavanemat. Neid asendavad kaks piirkonnajuhti, keda abistavad mõned valdkonnajuhid.

Neljapäeval oli Lääne-Nigula volikogus esimesel lugemisel valla põhimääruse muutmise eelnõu. Muudatusega tahetakse säilitada küll osavallad, kuid osavallavanemad asendatakse piirkonnajuhtidega. Kuidas seda teha, hakkaski volikogu arutama.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kohalik..
3 kuud tagasi

Kui Piirkonnajuht hakkaks päriselt ka oma töö eest vastutama, mitte maksumaksja rahaga ruletti mängima, nagu Noarootsis ja Kullamaal on tehtud viimased 8 aastat ja rohkem. Siis selliseid piirkonna juhte me ei vaja..

arvanud ka
3 kuud tagasi
Reply to  Kohalik..

no nii need Jüri ja Anna ja teiste varad liiguvad või liigutatakse ametnike sahkerdamise ja valeandmete esitamise kohta kellegi isikliku omandisse. Isegi, kui nimed on teada, avalikkuse huvi on olemas! kuidas saavad sellised tegelased laua ääres tööd???

arvanud
3 kuud tagasi

Huvitav, kui ametinimetused muutuvad, kaovad varasemad sahkerdamised, loe (isiklikud huvid?) või kestavad edasi?
Randmaa, meeskonna valiku tegemisel, peaks vaatama terviklahendust?

Reino
3 kuud tagasi

Kõige parem näide kuidas mõni mees juhib või midagi majandab on see, et minge tehke tema kodu juures tiir peale ja siis saate arukas selline juht kes ei suuda oma kodugi korras hoida võiks saada hakkama osavalla juhina:)) Muidu on kõik kõvad mehed targutama ja tuututama aga kodud on nagu vene ajal kus koguti kõiksugu sodi kokku ja aianurgad ägavad sodihunnikute all. Selleks, et seda korda teha on vaja pealehakkamist mitte raha ja kui ei suudeta nii lihtsate asjadega hakkama saada mis sinna osavalda veel kiputakse. Kuradi tsirkus küll.

kribu
3 kuud tagasi

Küllap neile vanadele leiutatakse uued tasuvad töökohad ja ongi kogu kokkuhoid.Matsidel raha küll,et neid üleval pidada.

Kohalik
3 kuud tagasi

Milleks? Las osavalla eest kõneleb osavallakogu esimees.

Maali Metsast
3 kuud tagasi
Reply to  Kohalik

Osavalla kogu esmehel ega ka osavalla kogul pole mingit mõtet , sest nad saavad ainult arvamust avaldada ja eelarve kulutusi suurendada küllalt korraliku tasuga. Osavallas peaks olema kohapeal iga päev kohalik inimene , kelle ametinimetus olgu või piirkonna juht , kes tunneb ka kohalikke olusid ja oskab sellega arvestada ja ettepanekuid vallavalitsusele edastada.Olen sellel seisukohal oma arvamust varem avaldanud ja mind on ka paljud toetanud , kuid ega asjamehed ei loe kommentaare s.t. elanike arvamusi ega arvesta nrndega.

80 000 EUR aastas
3 kuud tagasi

Seni on toimunud meeletu rahva raha raiskamine aastaid. Selle eest oleks saanud teha palju päriselt vajalikke asju.

krõmpsluu
3 kuud tagasi

Paras kopikas aastalõpu preemiateks ja tulemustasudeks.

Hea
3 kuud tagasi

Hea plaan, tehke ära.

kogu
3 kuud tagasi

meie elu on parteitustatud, puudu on veel esimesed sekretärid

Jaan.K
3 kuud tagasi
Reply to  kogu

Kannata pisut veel ja tulevad need esimesed ja teised sekretärid ka.Pettuma ei pea. Näod jäävad samaks ainult värv ja jutt muutub.

just nii
3 kuud tagasi
Reply to  Jaan.K

Nimetame osavallavanemad ümber piirkonna juhtideks ja saab kohe kiitust küsida. Palju on tööd tehtud ja struktuuri muudetud, oi kui raske, raske!

jah
3 kuud tagasi
Reply to  just nii

muidu on nii moes kõiksugu austavad väljamaa ametinimetused, mänetserid, juutuuberid, tik tokkarid, aga ilus ametinimi gauleiter ei meeldi