Triin Laasi-Õige: miks reformida, kui juba on hea küll?

Triin Laasi-Õige, haridus- ja teadusministeeriumi kutsehariduse reformi juht

Kuuldused kutsehariduse reformist 2023. aasta suvel panid kutsehariduse kogukonna kihama. Kuuldused õppimiskohustuse ea pikendamisest on kihama pannud terve ühiskonna.

Küsimus on olnud sama: miks muuta, kui kõik toimib? Või siis vähemalt näib toimivat. Ja kuivõrd selle näilisuse taha ei pruugi alati näha või osata vaadata, siis ongi pannud kavandatavad muutused kas nõutult õlgu kehitama või muutuste vajalikkuses kahtlema.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vahi aga
1 kuu tagasi

Huvitav oleks teada, et milline reform kutsehariduses on olnud üldse viimasel ajal tulemuslik? Vaadates eelnenud 10 aasta HTMi tegevust, siis on see üks reform teise otsa, aga reaalset kasu nendest ei ole tõusnud. Ere näide on kaasava hariduse sisseviimine, mis peale erivajadustega laste tavakooli toomise midagi muud ei muutnud, aga sisuliselt tegi erivajadustega laste olukorra kordades halvemaks. Äkki enne reforme oleks mõistlik teha haridusrahu näiteks paariks aastaks ja analüüsida terviklikult, et mida on vaja parendada?

uskmatu
1 kuu tagasi

Kogu haridussüsteemile pandi kõva pauk juba Mart Laari ajal,kui tunnistati kutseharidus mõtetuks ja taheti kõigele nn.”kõrgharidus” anda.
Isiklikult ettevõtjana arvan,et üks korralik keevitaja,tisler jne. kaalub üles vähemalt 5 baka haridusega noorukit,tibidest rääkimata !
Kõik toimib muidugi aga majandus langeb täiega,sest sooja õhu võngutamine ei toeta majanduskasvu!

Reaalsus
1 kuu tagasi

Need nn ‘reformid’ annavad hulgale inimestele (tibidele) tööd ja sissetuleku. Selle nimel on nad valmis Sorose nimel vanduma, et nende jõupingutused on ülivajalikud, et ‘päästa’ Eesti haridus.