Lääne-Nigula vallajuhid koolivõrgust: esikohal pole kokkuhoid, vaid parem teenus

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lääne-Nigula valla haridusosakonna juhataja Solveig Edasi sõnul tegi teda kurvaks, et Palivere kooli lapsevanemad kujundasid oma arvamuse kontekstist välja rebitud lause põhjal. Foto Urmas Lauri.

Lääne-Nigula valla haridusosakonna juhataja Solveig Edasi on valla haridusvõrgu analüüsi põhjal teinud ettepaneku, millised muudatused oleksid head.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
22 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Õnnelik eestlane
1 kuu tagasi

Poed võiks likvideerida. Samuti võiks teed ja tänavad likvideerida. Naljaviluks muidugi ka seda, et siis võiks millalgi aastakümnete pärast muldkehade üle ka vaielda, kellele need kuuluvad. Kapitalistid.

Parema teenuse nimel...
1 kuu tagasi

Likvideerime parem juba KÕIK koolid! Sest mitte ükski neist ei ole võimeline tänapäevast ning kaasajastatud haridust andma. Ja lapsed? Mis lapsed? Kõik välismaale homopaaridele maha müüa!

Parem Teenus
2 kuud tagasi

Nii need töötunnid kokku tulevadki – Exceli tabelit õppides. Aga tulemus oleneb sellest, kuhu ja milliseid andmeid sisestada. Proovige veel. Analüüs on siis mõistlik (õige), kui suudate seda arusaadavalt (lihtsas keeles) selgitada. “H E A” on tühi sõna.

Suslik
2 kuud tagasi

Palju õnne Palivere ja Martna.
Soovitame siit Turbast sellel kooli direktoril Kädly Künnap silma peal hoida.

Johhaidii
2 kuud tagasi

Miks ei liideta väike probleemne kool suurega ja ei kustutata registrist väike kool?
Martna probleem: suured kulud, liitklassid, aruandes kirjas, et 100% lastest vaja transportida kooli.
Palivere: Valla kõige madalamate kuludega kool, mitte üks laps ei vaja transporti, torkas silma asjalu, et ühe lapse kohta kuidagi palju ruutmeetreid, seda peab veel täpsustama kuna mingi aeg oli ainuke kool kus spordihoone koos kõikide lisaruumidega oli kooli külge poogitud.

Napak
2 kuud tagasi
Reply to  Johhaidii

Kas registris pole ruumi, et sellist jahu ajad?

Pohlad
2 kuud tagasi
Reply to  Napak

Seda Pead küll vallast küsima. Kas registris ruumi vähe, et peab kustutama tähtajatu koolitusloaga kooli. Sedaenam, et vallavanema sõnul kulud ei vähene ja midagi ei muutu.

Täitsa loogiline
1 kuu tagasi
Reply to  Johhaidii

Et kui Palivere lapsed transporti EI VAJA, kuid Martna omad vajavad, siis kui Martna kooli lapsed Palivere kooli saata, siis ka nemad transporti enam ei vajaks???

Johhaidii
2 kuud tagasi

Ajakirjanik, käis ju lastevanemate koosolekul ja seal selgesõnaliselt sai tõestatud, et nii suvisel kui detsembri koosolekul sellest juttu polnud. Ei ole sellest ei protkollis juttu ja samadel koosolekutel viibinud isik ütles, et sellest ei räägitud isegi protkolli väliselt. Aga kui käiakse vallas kuue silma all asju arutamas siis, ega sealt midagi paremat loota pole.
Kas sellise hämamise ja valede taustal üldse konstruktiivne arutelu on võimalik? Ma kahtlen.

Analüüsi professor algajale analüüsijale
2 kuud tagasi

Minu monitorile tuli ette Taebla-Martna, et on palju heam.

Napak
2 kuud tagasi

Mullikesi võib ju “rumalale rahvale” ikka ajada.

IRW
2 kuud tagasi
Reply to  Napak

Mis sa siis ajad neid

Napak
2 kuud tagasi
Reply to  IRW

Kas Aia tänaval on igav hakanud?

Terve Eesti
2 kuud tagasi

Hea elu peal lähevad inimesed rasva ja see pärsib ka ajutegevust.

Maali maalt
2 kuud tagasi

Kuidas saab teenus parem olla kui lapsed peavad oma kodust kaugemal hakkama koolis käima?
Kui vallal on see omaosalus 1 mill panna, siis tuleks kogu saadava rahaga remontida mõlemad (Palivere ja Martna) koolimajad et lapsed saaksid normaalselt oma kodukohtades edasi koolides käia. Pole ju nii keeruline?
Vald võiks raha kokkuhoiu kohti otsida mujalt, näiteks teha korralikud konkursid nii lumetõrje kui prügimajanduse teenuse saamiseks normaalsete hindadega, mitte võtta ainukest ja kõige kallimat pakkujat/oma suguvõsa firmat lepingusse.

Sama
2 kuud tagasi
Reply to  Maali maalt

Kuidas praeguses kontekstis koolide remont asjasse puutub?

Lapsevanem
2 kuud tagasi
Reply to  Sama

Otseselt. Martna kool planeeritakse renoveerida 110 kohaliseks. Seejärel liidad kaks juriidilist keha üheks ja Palivere kool kaob pildilt. Tekib olukord kus Martna koolil on lihtsalt üks lisahoone. Paliverel puudub juriidiline keha mille alt taotleda erinevaid rahastusi ja seda peab tegema Martna kooli keha. Mis te arvate kas need isikud seal kes toetusi jagavad suvatsevad exelist nina välja pista ja uurida mis ja kus. Ei, lihtsalt nähakse exelis, et see keha on saanud juba mõned miljonid kooli renoveerimiseks ja raha peab suunama sinna kes pole veel saanud.

Kalli
2 kuud tagasi
Reply to  Maali maalt

Vormsile kooli ja spordihoonesse.