Juhtkiri: streik tuleb

Lääne Elu

info@le.ee

Eesti ajaloo pikim õpetajate streik tuleb. Ehkki nii ministeerium kui ka haridustöötajate liit räägivad, et nende soov on streik ära hoida, on väheusutav, et järgmise nädala jooksul jõutaks kokkuleppele.

On mõistetav, et õpetajad nõuavad lubatut. Õpetajate palgakasvust on räägitud nii kaua, et võib jääda mulje, nagu pedagoogid lausa supleksid rahas. Ometi pole see nii, sest suureks puhutud palgakasv on tegelikult olnud tõus väikeste summade kaupa.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Imelik
3 kuud tagasi

Ma ei näe kuidas streik olukorda muudaks? Olukorda muudab- a)koolivõrgu ja ka õpetajaskonna korrastamine, b) üleminek tasulisele haridusele
Paistab et kumbki pole populaarsed ei kodanike ega ka haridustöötajate hulgas.

Mahtra
3 kuud tagasi

Kui riik käitub petise ja röövlina oma rahva suhtes, ega siis muud esmalt üle jäägi, kui streikida. Hiljem võivad tulla juba suuremad väljaastumised.

kobruleht
3 kuud tagasi

kohe rõõmustab streigi üle, normaalset valitsemist selles riigis pole, kokku üritatakse hoida kõige vajaliku pealt ja laristatakse mõttetult tühikargamisse

IRW
3 kuud tagasi

Õpetajate palk on kõike muud kui väike -eu s lausa 9. kohal

Tige kala
3 kuud tagasi
Reply to  IRW

Lisaksin veel et ka meie õpetajate koormus on euroopa madalaim

Vahi aga
3 kuud tagasi
Reply to  Tige kala

Aga miks sa siis ei tööta 60-70 tundi nädalas, ka õhtutundidel? Tigedalt rumal jutt ja tühi aru, muud ei midagi

Tigedik
3 kuud tagasi
Reply to  Vahi aga

Kuulge seda muinasjuttu oma 70 tunnistest töönädalates ajage seal kohvinurgas . Ümberringi kõik ju näevad kuidas õpetajad igal pool ringi vantsivad ja mingit tööd ei raba . Kui ei meeldi siis maxima ootab töötajaid

jaa
3 kuud tagasi
Reply to  Tige kala

muidugi, lisage veel siia euroopa madalaimad hinnad…….Mida kõike magistrikraadiga inimene selle “suure” palga eest saab…….

Hellat
3 kuud tagasi
Reply to  jaa

Aga see on siiski suurem palk, kui nii mõnelgi inimesel, kes ei teeni seda keskmistki palka!