Kullamaa kool liisib uue, suurema bussi

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kullamaa osavallakogu otsustas küsida Lääne-Nigula vallavolikogult luba liisida senise 30kohalise bussi asemele uus kuni 47kohaline buss, sest õpilaste arv koolis on kasvanud.

Kullamaa osavallavanem Katrin Viks ütles, et koolil on kaks 30kohalist bussi, millega tuuakse õpilasi hommikul kooli ja viiakse pärast tundide lõppu koju tagasi. Ühe bussi liisingu aeg saab läbi ja kuna lapsi on koolis rohkem, vajaks kool nagunii uut, aga suuremat bussi. Bussi liisimine viieks aastaks läheks maksma 115 000 eurot.

Viks ütles, et Kullamaa kooli 10. klassi laekus 30 avaldust, kui palju neist vastu võetakse, selgub augustis. Lapsi on lisandumas ka Lääneranna vallast, sest sealsed koolid pannakse kinni või muutuvad algkoolideks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kohalik
6 kuud tagasi

Väga huvitav teema nende busside liisimisega osavaldades. Muidu nende kahe osavalla eelarved nagu põrsad punnis ja kuhjaga täidetud. Teistel rahaga ikka väga tuuga . Alles võeti Noarootsi jaoks ka üks buss, kusjuures Noarootsi ov vanem ise põhjendas bussi ostu sellega, et se vallale 2x odavam ,kui tellida teenust sisse .Aga nüüd vaja siis eraldi rahalist eraldist suurest kaukast 🙂 ja teised ei saa isegi lasteaia voodite jaoks raha ,vaid tuleb külapealt kokku kerjata 🙁

Kas siis
6 kuud tagasi

sellele busside liisimise rahale ei leiaks veel kuskilt lisa et saaks väikesed maakollid lahti olla ja lapsed ei peaks juba esimesest klassist saati kaugele kooli sõitma? Tean ise seda nõuka ajast, kui tuli küll 4-ndasse klassi kodust eemale sõita. Väga väsitav ja koguaeg pidi bussi aegadega arvestama. Mõnikord tuli siis isegi 6-7km jala koju tulla kui buss läinud oli…

IRW
6 kuud tagasi

No gümn osas 30 õpilast on norm klass , nagunii osa pudeneb enne lõppu ära

to IRW
6 kuud tagasi
Reply to  IRW

Jah pudeneb, see on norm. Aga sina IRW võiks nüüd mõelda, miks lihula gümnaasiumi 10 klassi ei pürgi nii palju õpilasi.

IRW
6 kuud tagasi
Reply to  to IRW

Kes õppida tahab saab igal pool õppida – oma kogemus , see et käisin kaugemas koolis ei andnud hilisemalt mingit eelist

Ahaa
6 kuud tagasi
Reply to  IRW

Just jah… nagu Jukku, kes käis esimeses klassis neli aastad. Küsimuse peale miks, siis vastas nagu IRW. Kui õppida tahad siis on esimeses klassis ka õppida.
Aga pigem on küsimus siis miks lähevad lapsed kaugemasse kooli. Midagi on ikka valesti, et kaugemale lihulast.

KODANIK
6 kuud tagasi

No läänerandlasi ei ole kohustus vastu võtta

Geograaf
6 kuud tagasi
Reply to  KODANIK

Lihula ka Läänemaa 🙂

Kas mitte
6 kuud tagasi
Reply to  Geograaf

Pärnumaa !!!

to KODANIK
6 kuud tagasi
Reply to  KODANIK

Jah ei ole kohustus aga ei ole ka keelatud. Aga pigem miks nad minemas Kullamaale? Ju siis ikka parema ja kvaliteetsema hariduse pärast.

IRW
6 kuud tagasi
Reply to  to KODANIK

Kohalikel on eelisõigus