Haapsalu saab uue kontserdipaiga

Bürgermeistri holm. Foto Urmas Lauri

Juuli lõpus muutub pikka aega avalikkusele suletud olnud Haapsalu Bürgermeistri holm kontserdipaigaks.

28. juulil annab Bürgermeistri holmil kontserdi 2 Quick Start ning 29. juulil esinevad Justament ja Kukerpillid.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
39 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jänkununnu
9 kuud tagasi

Kuhu seal kusta ja sittuda???
Kas otse merre???
Õnneks on peldiku paber endal kaasas

Urmas
9 kuud tagasi

Mõte on hea, aga on üks probleem. Kuhu need sajad autod panna?

posti
9 kuud tagasi
Reply to  Urmas

ja karja tn. ruumi küll nüüd, kui kütuse aktsiis ja automaks ka veel tulevad ning hulk keelumärke üles pannakse jäävad autod linna piiri taha. on ka alternatiivne koht – vana lennuväli, aga see nii pisike kuhu midagi ära ei mahu ja ka autoga raske ligi pääseda

Peaasi...
9 kuud tagasi

….et pidu saab panna, sest kaosesse viidud riigis vajab võim probleemidelt tähelepanu eemale juhtimist, ja seepärast antaksegi rahvale maksimaalselt tsirkust….ja natukene leiba.

töö võit
9 kuud tagasi

me ei jõua linnuse, parelepa rannaja lennuvälja tegevstki planeerida ja süstematiseerida nüüd jälle uus koht. ikka ei ole aru saadud et selliste kontserdipaikade ümber peab olema vastav infrastruktuur. sukles tahab lihtsalt pildis olla ja kogu lugu.

En.
9 kuud tagasi

Teoreetiliselt oleks Bürgermeistri holm jah tore rahvaürituste koht – nagu saar linna serval. Kahjuks on seal enamasti tuuline ja jahe (ikkagi 3-st küljest merele avatud). Lagedus võib põhjustada ka seda, et tuul veab liiga valju kontserdimüra sinna, kuhu seda ei oodata. Aga katsetused võiks jah ära teha, eks siis paista.

seikspiir
9 kuud tagasi
Reply to  En.

Suveõhtutel on harva tugevat tuult

En.
9 kuud tagasi
Reply to  seikspiir

To seikspiir:
Olen kunagi elanud Haapsalus merele avatud hooviga majas. Isiklik kogemus: üldmulje on tuuline. Õdus tuulevaikus oli kas erand või ei klappinud isikliku töö- ja puhkeajaga.

PS. Vaata ka Krimmi holmile planeeritavate elamute eskiise: terassid on seal massiivsete klaasseintega nagu Viigiääre kohvikul. Miljonivaate miinuseks jääbki, et õues hakatakse käima 10 sammu – elutoast autoni. Kunstlike rannavallide rajamine tundub hea mõte. Nende nõlvadelt ühe tuulevaikse nurga ikka leiab.

Bürgermeistri holmil võiks kaaluda piirivalveaegse klubi või kivimaja taastamist hädapäraseks katusealuseks.

Noor
9 kuud tagasi
Reply to  En.

Teeme madruste klubi!!!!

Tiiu
9 kuud tagasi
Reply to  En.

Kliima soojenemine ju. Täitsa mõnusad soojad suveõhtud eestis ka juba. Ikka +28.

Linlane
9 kuud tagasi
Reply to  En.

Kuidagi mägine on see plats praegu. Kas sinna kunagi veetud meremuda lükatakse enne tasaseks ka?

Jalutaja
9 kuud tagasi

Meelelahutuse arendamiseks väga hea kant – ei riku kellegi öörahu. Igas linnas on sellist asja vaja.

Nimi
9 kuud tagasi

Väga ilus koht kontserdipaigaks, kohvikute- baaride tänavaks, promenaadiks ja muuks meelelahutuseks. Ei oleks vingujaid, et rikutakse öörahu. Aga kahjuks varsti ilmselt ärikate maju täis ja jälle lihtrahvale nö suletud.

Ohoh
9 kuud tagasi
Reply to  Nimi

Mis ärikate? Kas iga maasturiomanik on ärikas, kui peale palga mahajoomist ja liisngu äramaksmist jälle üle lahe töötunked selga tõmbab ja kipsplaate paigaldab? Ah? Miks peab olema ärikas, kui noor kaunis pere võtab kodulaenu, orjastab end terveks eluks ja ostab ilusa krundi, lootuses, et lapsed ka saavad nautida paremat elu kunagi? Ah? See teie poolt kirjutatud sõna ärikas tundub nagu oleks halvamaiguline olnud, et nagu ärikas on paha olla või nii. Ah?

seikspiir
9 kuud tagasi
Reply to  Ohoh

Ärika all mõtleme isikut, kelle tegevus ei too ühiskonnale mingit kasu, vaid kes lihtsalt rikastub teiste arvelt vahendustehingute abil.

spekulant
9 kuud tagasi
Reply to  seikspiir

teistel naha üle kõrvade tõmbaja

nii
9 kuud tagasi
Reply to  spekulant

spekulant kui ärikas on nõuka-aegne hinnang, kui eraettevõtlus oli tabu. Oli ka mõiste nagu haltuura. 30 aastat on olnud vabadust, võiks olla jõudnud ära harjuda et ettevõtlus on vaba ja iga üks võib vahendamisega riske võtta, kui julgeb ja oskab. Huvitav, kuidas kaubad liiguks, kui keegi ei vahenda?

Imelik
9 kuud tagasi
Reply to  nii

Eksid, see pole mingi hinnang, see on rahvapärane nimetus ebaseaduslikule tegevusele, mis oli kaugel majandustegevusest. Kuna võim oli võõras ja vihatud ning olud kehvad, siis aktsepteeriti seda. Praegu enam mitte?

HiLux
9 kuud tagasi
Reply to  Ohoh

Kurjaks said või, AH? Võta rahulikult, ära erutu. Südant peab hoidma, kipsplaadid juba ootavad.

rahu
9 kuud tagasi

ainult rahu, ei jää see koht täis ehitamata, sellist sigadust haapsalus ei juhtu

kahju
9 kuud tagasi

parim koht oleks karja tänav, nagu enamikes kultuurmaades on sellised kohad just linna keskel kas väljakutel või siis tänavatel, rahvas saab kohvikute terrassidel nautida meeldivat muusikat, värvi installatsioon kaunistab hooneid, igati sobilik oleks karja tänav

Ju ikka niii.
9 kuud tagasi
Reply to  kahju

Seal palju eramaju, majutusi, lasteaed….jne. kes vajavad vaikust ja rahu!

loll
9 kuud tagasi
Reply to  Ju ikka niii.

jutt, rahvas vajab festivale, karnevale, sõud, päevi, laatu, kontserte, etendusi, vaikust ja rahu leiab kalmistult

Koota
9 kuud tagasi
Reply to  loll

Haapsalu vanalt kalmistult küll vaikust ja rahu ei leia. Iga pingi peal passivad aga jotad ja ma ei tea mis kõikuvad olendid. Neil endal pilegi kedagi sinna maetud aga muudkui elavad ja tinistavad seal puude vilus. Õudne.

Sers
9 kuud tagasi
Reply to  Ju ikka niii.

lasteaed? nagu öölasteaed või misasi

Uku.
9 kuud tagasi
Reply to  Sers

Ega varsti peab öölasteaia ka avama. Nõudlus sellejärgi suur, nagu näha. Ei taheta sugugi neid lapsi kodudesse.

kas
9 kuud tagasi
Reply to  kahju

“kultuuri maades” on majad kesklinnas tühjad, või on viletsa kuulmisega elanikud, et ei kaeba ürituste melu kohta. Aga võibolla seal ongi “peopanijate” koreterid.Peaks uurima huvi pärast, kes tahab vaikust läheb metsa elama.

Sers
9 kuud tagasi
Reply to  kas

kas teil on kortermajade aftrerparty pidajate suhtes samasugune arusaam, et kes vaikust tahab, kolib metsa? Lihtsalt huvi pärast küsin

küsi, küsi
9 kuud tagasi
Reply to  Sers

äkki saad targemaks! Järel- ja muidu pidusid on koguaeg peetud, ainult et kõik ei pidutse korraga, nii ongi rahulolematus. Arvan, et kõik oleks nagu mina tahan, peab valima, valik on sinu!

A.M. Super. Unistused täituvad !
9 kuud tagasi

Super ! Unistused täituvad !