Haapsalu hakkab Bürgermeistri holmi planeerima

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

DCIM101MEDIADJI_0315.JPG

Aastakümneid piirivalve ja politsei valduses olnud sadamast Bürgermeistri holmil saab nüüd linnasadam. Foto: Urmas Lauri

Haapsalu linn on algatamas Bürgermeistri holmi detailplaneeringut, mis käsitleb tervet poolsaart.

Detailplaneeringu saab ka sadamaala poolsaare paremal kaldal. Selle vastu tunnevad huvi purjespordikool, puulaevaselts, vabatahtlikud merepäästjad ja need, kelle alustel praegu Haapsalu sadamates veel kaikohta pole.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
20 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Rahvas valis ekre
1 aasta tagasi

Enne peab linnavalitsuse ära vahetama, need praegu oskavad kullast ka sitta teha!

Rasmus
1 aasta tagasi

Ootame rahvasõbralikku ja rahvuslikku valitsust, kellel oleks ka kompetents.

Kommentaar Priit Rüütli kommentaarile
1 aasta tagasi

Väide, et Viktor Siilats on seni ikka noortepurjetamist toetanud, vastab tõele. Seda on teinud ka mõned teised, näiteks Eberle, näiteks Veske. Muidugi ka Haapsalu linn. Erinevalt Suklesest, keda linna poolt antud raha käekäik absoluutselt ei huvita, said ärimehed üsna kiiresti aru, et enamuse sellest maksab Priit endale palgaks või siis ostab enda firmale paate ja muud varustust. Siinkohal oleks ehk paslik küsida, millega tegeleb linna revisjonikomisjon. Lapsi on viimastel aastatel treenitud paar kuud aastas. Tulemustest ei maksa muidugi rääkida. Neid ei ole. Igal suuremal Eesti järvel on tugevam purjespordikool kui merelinn Haapsalul. Tore, et lõpuks ometi on keegi asja tõsisemalt… Loe rohkem »

Priit Rüütel
1 aasta tagasi

Kõigepealt tegu ei ole minu firmaga vaid mtü Haapsalu Purjespordikooliga. Otsuseid ei tee mina üksi. Linna poolne tegevustoetus oli mõeldud peamiselt tööjõukulude katmiseks. Viimase paari aasta 2000 kuus oli palgafond koos kõikide maksudega ja ainult hooajal. Pealegi suurem osa minu palgast läks tagasi noortele. Veel alles 2018 (kui mitte isegi 2019) oli linna toetus vaid 12000 euri aastas, seejärel kirjutasime projekti suuremate paatide hankimiseks, et lastel oleks võimalik vähemalt gümnaasiumi lõpuni jätkata purjetamist Haapsalus. Minu teada linn rahastas seda haridusministeeriumi huvitegevusele eraldatud rahadest. Sellest ka hilisem toetuse kasv. Kui oleksime seda kõike raha pärast teinud, siis poleks viimased 17 aastat… Loe rohkem »

Priit Rüütel
1 aasta tagasi
Reply to  Priit Rüütel

Ahjaa, pean veel lisama, et minu kohtunikutasud profisarjadest läksid ka Haapsalu noortele purjetajatele. Suurjusjärk 4000 euri hooaeg. Sellest saavad vast rahalugejad paremini aru.

Kommetaar Kommentaar Priit Rüütli kommentaarile
1 aasta tagasi

Peske oma sitaseid sokke kuskil mujal mitte Haapsalu bülletänis LE.

Nimi (kohustulsik)
1 aasta tagasi

Huvitav, kumb kulutab peatänava kive rohkem/vähem: kas mustad või puhtad sokid? Merelinn Haapsalu võiks mõne tänava mitte ühesuunaliseks muuta, vaid ainult lestadel läbitavaks.

eksole
1 aasta tagasi

kutsun üles kohtu poole pöörduma ja igasugune ehitamine ja planeerimine seal ära keelata. Seal võiks kasvada hoopis Valgevälja mets.
Planeeringuga hävitatakse seal igasugune elurikkus ja väga palju linnupoegi saab kas hukka või jääb üldse sündimata.
Ka lisab see arendus meeletult hoogu kliimasoojenemisele, koormab meie elektritaristut ja niigi halvas seisus Haapsalu teedevõrku. Igal juhul suurendab see Haapsalu keskkonnajalajälge kohe mitme numbri võrra.
Mõelge kasvõi sellele, kui suur auk tuleb ehitusmaterjalide hankimiseks maakera sisse kaevata.

En.
1 aasta tagasi
Reply to  eksole

To eksole: Kui ülepaisutatud epiteedid (iroonia) välja arvata, olete kirjutanud tõtt. Näiteks Bürgermeistri kõrval asuva Krimmi holmi eskiis (nähtav holmile sissesõidul) meenutab lennuki emalaeva, mis on kõike muud kui haapsalulik. Lääne Kaluri tööstushooned asendatakse seal samaväärse, kuid vähem konserve tootva betoon-/klaaskubismiga. Müügijuttu saatev Marienholmi nimi mõjub taustal nagu valge kampsun Kristen Michali seljas… Ka Bürgermeistri holmil on tööstuslikku kubismi juba piisavalt. Hiigel-antenn jääb alles? Kalalaevade-sadamate-ellingute vastu ma ei protestigi. Aga uusehitised + üldmiljöö võiksid pakkuda midagi ka hingele… NB! Eestis on tehtud pikk-põhjalik uuring elukeskkonna mõjust inimese arengule. Kopeerin alljärgnevasse lisakommentaari loodust puudutava lõigu.

Uskmatu-Toomas
1 aasta tagasi

Kunagi üles Viktor,et haapsalus pole purjetamist ja purjetajaid peale mõne pomsi pea üldse olnud jne.Nüüd siis suur heategija?Kaua siis Haapsalu jahtklubi eksisteerib “jumala” armust ?
Bürgermeistri holmil võiks olla ka Teie sadam !

harrastaja
1 aasta tagasi
Reply to  Uskmatu-Toomas

Siilats on tõesti lubanud noortel purjetajatel sadamas toimetada ja see on temast väga helde vastu tulemine, mis puudutab avamerepurjetamist siis ega ei saagi loota et mõni erasadam toetaks avamerega seotud tegevust

arvestades
1 aasta tagasi

asukoha unikaalsust ja tänapäeva ehitustrende tuleb sinna rajada kõrghoonete kompleks, meie oma Manhattan

käbi
1 aasta tagasi
Reply to  arvestades

Nõus, pigem vähem ja kõrgemad majad ning seejuures ümberringi rohkem rohelust ja liikumisruumi linnaelanikele.

käputäis
1 aasta tagasi

inimesi on huvitatud selle ala oma valdusse saamisest, ala peab jääma üldkasutavaks, praegu näeme , kuidas uued sadamaalad ja tegevus seal on läinud mingite eraseltside, mtü-de ja muude kampade kätte, kes siis nendest aladest on teinud endile tuluallika, kus kehtivad kõiksugu piirangud(tõkkepuud), jne. muule elanikkonnale

Äkki ükskord
1 aasta tagasi

Loodame, et seekord kaasab linn projekti arendusse vastava valdkonna spetsialistid, muidu läheb nii nagu kõigega siin Haapsalus!

Kübe
1 aasta tagasi
Reply to  Äkki ükskord

Väga loodan et see nii läheb. Kindlasti kaasata Saareväljad, on Raivo ja palju teisi ona ala spetse kes selle linnavara suudavad õigele teele suunata hoolitsevate käte rüppe.

pohmell
1 aasta tagasi

…kas ikka hakkab…

Priit Rüütel
1 aasta tagasi

Haapsalu Purjespordikooli esindajana pean täpsustama, et Viktor Siilats on seni ikka noortepurjetamist toetanud. Erki Teras ei tohiks noortepurjetamise osas sõna võtta, sest pikemas perspektiivis viib tema “Uriah Heepilik” käitumine ja tegevus taas selle hääbumiseni.

purjetajatel
1 aasta tagasi
Reply to  Priit Rüütel

kena , uus, tühi sadam tagalahe vastaskaldal

Erki
1 aasta tagasi
Reply to  Priit Rüütel

Olen nõus, et Viktor Siilats toetab noortepurjetamist ning selle üle on mul siiralt hea meel, kuid intervjuus Lääne Elule rääkisin avamerepurjetamisest. Ajakirjanik on mõtet teisest vaatest tõlgendanud.