Promenaadi hotelli detailplaneering jõuab avalikustamisele

Muinsuskaitseameti hinnangul muudavad 1859. aastal ehitatud villa taga olevad aknad vaate liiga kirjuks. Foto: K-Projekt AS
Promenaadi hotelli vaade. Foto: K-Projekt AS

Suvel avalikustatakse uue Promenaadi hotelli detailplaneering. Haapsalu aselinnapea Helen Rammu eeldas, et detailplaneering võib avalikustamisele tulla juulis või augustis.

Enne avalikustamist peab volikogu kiitma heaks üldplaneeringut muutva detailplaneeringu, sest võrreldes üldplaneeringuga muutub uue hotellihoone kõrgus ja ehituskeeluala. Kui volikogu annab loa üldplaneeringut muuta, küsib linnavalitsus keskkonnaametilt luba ehituskeeluvööndi vähendamiseks. Seejärel detailplaneering avalikustatakse.

Sadama 22 krundile on plaanitud ehitada spaahotell. Selleks on kavas lammutada praegune puidust juurdeehitis, renoveerida ajalooline Peltzeri villa ja selle kõrvale ehitada uus mitmekorruseline hoone.

Promenaadi hotelli ostis kaks aastat tagasi hotelliärimees Tarmo Sumberg, kellele kuulub hotelle Eestist Slovakkiani.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
ABC
11 kuud tagasi

Nüüd hakkavad siis nn asjatundjad sõna võtma ja rääkima,kuidas midagi ei kõlba!