Läänemaa noored tantsijad asusid Tallinna poole teele

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 27

Fotod Heinrih Heintalu

Teisipäeval hommikul kogunesid Haapsalu veekeskuse ette Läänemaa noored tantsijad, et nelja bussi jagatuna võtta suund Tallinna noorte laulu- ja tantsupeole.

Kümme minutit enne kella kaheksat oli Haapsalu veekeskuse esine parkla täis noort rahvast, kellel käes kohvrid ja mõnel näpuvahel ka madratsid. Ükshaaval sättisid bussijuhid kohvrid, esinemisriided ja muud kompsud pagasiruumi ning vaikselt hakkas plats noortest tühjenema.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mati Põdra
10 kuud tagasi

Ega midagi, saadame jälle kustutamisele.

Ajalugu
10 kuud tagasi
Reply to  Mati Põdra

Tõde ei peida

Küsimus
10 kuud tagasi

2 samalaadset pidu , mis mingil ajahetkel toimuvad veel ka ühel aastal . Aeg oleks natukene maksumaksja raha ka kokku hoida . Pealegi see praegune pidu on ju nõukaaegne üllitis

Laulja
10 kuud tagasi
Reply to  Küsimus

Mida sa jälle vingud? Jah, on sinu silmis ehk nõukaaegne üllitis. Olen aga uhke, et tolleaegsed Eesti kultuuri edasiviijad leidsid sellise mooduse, kuidas eestlust koos hoida ja lõpptulemusena laulsime end ka vabaks. Mõtle ka, kui tolleaegsed parteibossid oleksid seesugused üritused ära keelanud, kas siis eestlased olnuks nii kokkuhoidvad?

Mati Põdra
10 kuud tagasi
Reply to  Küsimus

Fakte paluks!

Noortepeod toimuvad 2. ja 7.aastal. Üldlaulupeod 4. ja 9.aastal. Et seoses koroonaga lükati noortepidu aasta edasi, otsustati ka järgmine üldlaulupidu lükata 2025.aastasse.

Sealt edasi tavapärane graafik.

Ma palun, et Lääne Elu kustutaks väärinfot sisaldava kommentaari.

Ajalugu
9 kuud tagasi
Reply to  Mati Põdra

Laste laulupidu toimub iga 4 aasta järgi , üldlaulupidu iga 5 aasta järgi . Matemaatika ütleb et iga 20 aasta tagant saavad nad kokku

Mati Põdra
9 kuud tagasi
Reply to  Ajalugu

Jälle valeinfo. Muuseas, kui minna laulupidude veebilehele, on seal järgmiste pidude aastad kenasti kirjas. Head arenemist!

Mati Põdra
10 kuud tagasi

Veepudel ja peakatted ilusti kaasas?