Ristil aitasid päästjad kiirabil abivajajani jõuda

Lääne Elu

info@le.ee

26. juunil kell 16.23 kutsuti päästjad Lääne-Nigula valda Risti alevikku Koidu tänavale, kus vanainimene oli oma korteris kukkunud ning teataja ei pääsenud teda abistama. Päästjad avasid ukse ning aitasid kannatanu kiirabiautosse viia.

Päästjad käivad sageli väljakutsetel, kus vanemad üksi elavad inimesed on kodus kukkudes viga saanud ning ei suuda enam ise püsti saada ega liikuda. Halvemal juhul ootab kannatanu abi tunde, enne kui keegi naabritest või möödujatest appihüüdeid kuuleb või mõni lähedane hädasolijast teada saab. Eakate ja liikumisraskustega inimeste kodud on kasulik tõsiste tagajärgedega kukkumiste ennetamiseks kohandada.

Viivitamatu abi saamiseks:

  • Lepi lähedase või naabriga kokku igapäevased regulaarsed suhtlusviisid. Nii saavad lähedased veenduda, et sinuga on kõik korras.
  • Hoia pidevalt häirenuppu või telefoni enda juures (küljes).
  • Vajadusel varusta kodu häiret saatva liikumisanduriga.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Haapsalu sõbrad
10 kuud tagasi

Kurb on lugeda sellistest juhtumitest. Kiirem ja lihtsam lahendus on taotleda endale häirenupp, veel parem, kui see on kukkumisanduriga. Õnnetuse, terviserikke või kukkumise korral saab häirenupuga kiirelt oma hädasolekust teada anda ja info jõuab kiirelt kontaktisikuteni, kes saavad ukse avada ega ole vaja Päästeametit. Rohkem teavet: http://www.medi.ee või telefon 661 8181.