Teeäärsete parklate prügikastid on mõeldud sõidu ajal tekkinud prügile

Lääne Elu

info@le.ee

Aheldatud prügikast Paralepa metsas. Lemmi Kann

Transpordiamet tuletab meelde, et teeäärsetesse parklatesse paigaldatud prügikastid on mõeldud üksnes sõidu ajal tekkinud prügi ära viskamiseks, mitte olmeprügi ladustamiseks.

„Kevade saabumisega on taas hakatud kasutama suvekodusid ja paraku on sellega koos kerkinud ka meie riigiteede äärde paigaldatud prügikonteinerite ümber väikesed prügimäed,” nentis transpordiameti arendamise ja korrashoiu osakonna juhataja Erko Puusaag.

Tema sõnul on igal kevadel näha, kuidas mitmete teeäärsete parklate prügikastid tassitakse koheselt peale tühjendamist erinevaid olme-, sega- ja ehitusjäätmeid täis ning prügi ladustatakse ka prügikastide ümbrusesse.

Olmeprügi sorteerimine on aga eelkõige kohaliku omavalitsuse ülesanne ning parklate prügikastid ei ole mõeldud kodus, suvilas või töökohal tekkinud prügi jaoks.

„Tahan sel nädalavahetusel, mil paljud Eestimaa inimesed on väljas oma kodukanti korrastamas ja prügist puhastamas, panna kõigile südamele, et hoiame heakorda ka teeäärsetes parklates ja kasutame sealseid prügikaste sihtotstarbeliselt üksnes sõidu ajal tekkiva väikeprügi ära viskamiseks,” rõhutas Puusaag.

Riigiteede ääres on praegu ca 550 prügikasti, mis on mõeldud teekonnal tekkinud väikesodi ära viskamiseks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Korra valvur
11 kuud tagasi

Kuni jätkub slaavlaste juurdevool põlisrahvuse vähenemise juures, muutub ka korra tagamine raskemaks!

Ei taha libereid
11 kuud tagasi
Reply to  Korra valvur

“head” eeskuju näitavad poliitikud, kes petavad , varastavad ja panevad meie raha avalikult tasku!

Selgituseks
11 kuud tagasi

Et oleks kõigile selge see,et kui jäätisepaber kodukontoris on olmeprügi,siis sellega õue minnes on see juba mitteolmeprügi.Ja kaamerad üles iga prügipostikese juurde!

Rahvuslane
11 kuud tagasi
Reply to  Selgituseks

rehvarid, astuge tagasi!!!