Lääneranna rahvas läheb koolide kaitseks kohtusse

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lapsevanemad pöörduvad koolide säilimiseks kohtusse. Foto: Kaire Reiljan

Lastevanemad ja elanikud pöörduvad kohtusse, et vaidlustada Lääneranna vallavolikogu 24. märtsi otsus sulgeda sügisest kaks ja kärpida kolm kooli nelja- ja kuueklassilisteks.

Oma kooli kaitseks pöörduvad kohtusse kõik kogukonnad – Koonga, Lõpe, Metsküla, Virtsu ja Varbla, nii et Lääneranna valda ootab viis kohtuasja. „Kõik kogukonnad lähevad kohtusse,” ütles Virtsu kooli vilistlane, advokaat Karin Madisson. „Eri koolid, eri argumendid, eri advokaadid – nii on mõistlikum.”

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
65 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Naispensionärkodukonnakaitsja
1 aasta tagasi

Appi, mu suured plussid on ära varastatud!

peter
1 aasta tagasi

eeh, selles pole kahtlust, et madissoni mutt vallaottidele ära paneb … ja tegelikult pole ju küsimus vallas … asi tuleb riigi vastu keerata. kui muidu juura teeb meil oomoseadusi , miks ei või hariduspoliitikat kujundada ….

miikael
1 aasta tagasi

oo pühad valitsejad, vabandust eliit on tubli et, oskavad seda eesti elu ikka õiges suunas mudida

Kaja
1 aasta tagasi
Reply to  miikael

Aitäh!

krõmpsluu
1 aasta tagasi

Tänamatud matsid ei taha aru saada,et valitsejatel pole aega teie põnnidega tegeleda,kõigepealt on vaja soolepuurijate ja lõheroosalimpsijate Äbielud paikka panna.

Elanik
1 aasta tagasi

Kuna suuresti probleem keerleb lihula kooli ümber siis lihtsam lahendus oleks sinna algkool ja teised põhikooliks. Lihtne ja praktiline, näeb ka linnalaps kuda töölisklass elab😂

Nagu Meteame
1 aasta tagasi

Lääneranna valimisliidu liikmetega suhtlemine ju ainult kohtu kaudu käibki, sest omavolikogu esimees, vana õigushunt, kes ise inimkeelt ei mõista, ei luba ka teistel karja liikmetel inimkeeli räägitud jutule reageerida. Maadluskomisjoni esimees aga mõistab ainult kehakeelt… Lihtsurelikel on kaunis keeruline nende tegelastega jutuotsa peale saada.

''eestlased'' soosivad vene agressorit
1 aasta tagasi

332 endist ja praegust vehklejat tulid välja ühisavaldusega, kus nõutakse agressorriigi Venemaa ja Valgevene sportlastele võistluskeeldu.

Mitte ükski Eesti vehkleja allkirja ei andnud, k.a. olümpiavõitja Katrina Lehis. No comment!

Mati Põdra
1 aasta tagasi

Äkki see kommentaar läks valesse kohta?

Peaasi...
1 aasta tagasi
Reply to  Mati Põdra

…et läks ; )

Seepase
1 aasta tagasi

Väidavad, et ei teadnud, aga seda ma küll ei usu. Hea on, et suurde meediasse lugu avalikuks tuli. Tuleb kõik see ussitav värk välja juurida.

Eksitati
1 aasta tagasi
Reply to  Seepase

Rait Marustegi on öelnud tänases LE-s, et eksitatud on. Kogu see huvitav eksituste ahel sai alguse sellest, et Üks eksitas Teist, misjärel läks Teine ja eksitas Kolmandat, aga ainult naljaviluks. Kolmas-sunnik, tõsimeelne tegelane, ei saanud naljast aru ja läks jooksujalu Neljandat eksitama. Neljas oli vaevalt Eksitusse viidud, kui juba tõttas edasi, viienda juurde, JA ega muud kui ikka eksitama… Jah-ja Lihula koolimaja olevat tagatipuks (keegi vist ei teagi, millal see juhtuda võis) lausa ussitama läinud. Allikas: Rait Maruste.

Memm
1 aasta tagasi

See Annervik ka kohtusse anda kõik teed on üles kündnud ajakirjanikud tulge vaadake vald paneb siukse lund lükkama

maaelanik
1 aasta tagasi
Reply to  Memm

See lumelükkajast vallakoguliige vastas,et on Konnga kooli ja kogukonna eest seisnud 24/7……ha ha haa….peaasi,et ta üle ennast ei pigutaks

Elanik
1 aasta tagasi

Tuleks avada Vatla põhikool. Ilusti keskel. Virtsust,Varblast hea käija.

Napak
1 aasta tagasi
Reply to  Elanik

Tädi Maali tahaks kaubanduskeskust Vihterpallu. Käiksid seal tema ja tädi Juuli. Ilusasti keskel ka Haapsalu ja Keila vahel.

Elanik
1 aasta tagasi
Reply to  Napak

Eks sinusugused kibestunud tegelased ainult kaubanduskeskuseid ja ärihooneid näevadki. Kogukonnast ja ühtekuuluvusest ei tea sa kindlasti midagi. Ilmselt kurb lapsepõlv.

Mati Jop
1 aasta tagasi
Reply to  Elanik

See vast vaid analoogne näide jaburale Vatla keskel olemisele.

Küsimus
1 aasta tagasi

Tekub küsimus – kes kaebab . Nn kogukond seda teha ei saa , peab olema kas füüsiline isik või juriidiline isik (näit mtü)

Mati Põdra
1 aasta tagasi
Reply to  Küsimus

Arvate, et selle peale pole juba mõeldud?

IRW
1 aasta tagasi
Reply to  Mati Põdra

No nende mtü de asutajad peavad arvestama et nad vastutavad ka isikliku varaga mtü kohustuste eest (näit kohtus kaotus jne )

Mati Põdra
1 aasta tagasi
Reply to  IRW

Arvate, et sellegi peale pole juba mõeldud?

Vaatleja
1 aasta tagasi
Reply to  IRW

See on nüüd küll kõige suurem mure mille peale praegu mõelda.