Ringkonna parima tulemuse tegi Kalle Laanet

Reformierakonna esinumbri Kalle Laaneti poolt hääletas Hiiu-, Lääne- ja Saaremaa valimisringkonnas 4258 inimest. Foto: Malle-Liisa Raigla

Hiiu-, Lääne- ja Saaremaa valimisringkonnas tegi parima tulemuse Reformierakonna esinumber Kalle Laanet, kes sai kokku 4258 häält.

Suurim häältesaak tuli Laanetile e-häältest. Elektrooniliselt hääletas tema poolt 2817 inimest. Läänemaalt sai Laanet 416 häält, Saaremaalt 919 häält ja Hiiumaalt 106 häält.

Teise koha häältesaagi sai Eesti 200 esinumber Kalev Stoicescu, kelle poolt andis hääle 3596 inimest. Ka tema sai suurima häältesaagi elektrooniliselt – 2428 häält. Läänemaa jaoskondades sai Stoicescu 431 häält, Saaremaalt 560 häält ja Hiiumaalt 177 häält.

Ringkonna kolmanda tulemuse tegi EKRE esinumber Helle-Moonika Helme, kes sai kokku 3363 häält. Elektrooniliselt hääletas Helme poolt 1085 inimest. Läänemaa jaoskondades hääletas Helme poolt 880 inimest, Saaremaal 1145 inimest ja Hiiumaal 253 inimest.

Esikolmikule järgnes Keskerakonna esinumber Jaanus Karilaid 2115 häälega ja Sotsiaaldemokraatliku  erakonna esinumber Madis Kallas 2212 häälega.

Kokku hääletas ringkonnas 35 105 inimest, neist 5238 Läänemaal, 8772 Saaremaal, 2251 Hiiumaal ja 18 844 elektrooniliselt.

Praeguse seisuga sai enim mandaate Reformierakond – 38 mandaati. Teisel kohal on EKRE 17 mandaadiga. Neile järgneb Keskerakond 15 mandaadiga, Eesti 200 sai 14 mandaati, sotsiaaldemokraadid 9 ja Isamaa 8 mandaati.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
31 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Žürii
1 aasta tagasi

Kes see laanet on!
Vana kommunist?!
Kes hääletas teda?!?!

Õpime venelastelt
1 aasta tagasi

Ses mõttes need e-hääled ikka pole päris õige asi. Meie sõbralikus naaberriigis Venemaal sellise haltuuraga ei tegeleta ja 100 aastat pole valimistulemustega mingit jama olnud. Kõik on alati paberil ja alati õiged võidavad.

Nii oli
1 aasta tagasi

Soome ju katsetas ka selle eestlaste e hääletuse valimissüsteemiga, aga loobuti kohe, sest test hääletustel, tuli koguaeg võitjaks Eesti Reformierakond. See ei sobinud meie pühjanaabritele mitte. Inimesed said seal kiirelt aru, et midagi on valesti.

Mängija.
1 aasta tagasi

Eks EKRE astus selle Ukraina teemaga veits reha otsa kui aus olla.

::::--
1 aasta tagasi
Reply to  Mängija.

Nojah, aga juu Mart teab mida tema valijaid ootavad tema väljaütlemistes, see on kindlasti väga täpselt kalkuleeritud. Ma arvan, et lihtsalt selle kaja kallase poolne hirmutamine iga reklaamipausi ajal telekast viis selleni. Ara verega on eestlane üldiselt, see teada ju ja sellepeale mängitaksegi. Noh ei tea, midagi läks väga nihu jah. Aga las lahendavad seda sõja teemat siis, see toob kindlasti meile kaasa suuremad maksud ja elukalliduse tõusu üldiselt, nii et nelja aasta pärast uus võimalus midagi muuta, eks siis paistab, sest eestlane ju tänavale ei tule kümnete tuhandete kaupa, nohistavad omaette tares, et küll läheb halb aeg ka mööda.… Loe rohkem »

Pole
1 aasta tagasi

-midagi uut siin Eestis. Tegid ju nn. suunamudijad ja muud meediakanalid eestlastele ajupesu refide võiduks. Minul isiklikult pani kohe lambi peas põlema kui öeldi, et eilsetel valimistel hääletas 50000 tuhat inimest rohkem. Huvitav, kus nad ennem olid? Kõik erakonnad avaldasid enne valimisi arvamust, et EKRET ei tohi võimu juurde lasta. Väga soovin, et E-valimiste teema jõuab kohtusse. Paraku on näidanud ka meie õiguskaitse organid võimetust patsiga poiste vastu.

::::--
1 aasta tagasi
Reply to  Pole

Ma muidugi väga ei usu, et see e valimine nüüd nii suur pettus on, aga kontrollida ka ei saa, nii et jah. Juu siis on sobiv tööriist, kuna seda vastuseisust hoolimata ära ei lõpetata.

Lonni
1 aasta tagasi

Ka mina hääletasin “oravate “poolt!Andsin oma e-hääle kohe 27.hommikul,kui avanes võimalus, ja olen tulemusega vääääääga rahul! On hea meel,et enamik eestlastest mõtleb OMA peaga ning ei lase manipulaatoritepere “kärbestel” oma pähe pesa teha!Kas tõesti on meil nii palju inimesi,kes lasevad ennast H.ära tinistada ?Vaatasin oma elus 1.korda valimistesaadet huviga! Tore oli näha,kuidas noorem H.”sõi hapusid viinamarju”! Ja ega Jürilgi need magusamad olnud!
Ei tea,kas nüüd hakkab oma mütsi sööma nagu lubas!?
Tahan,et Kaja mingil juhul ei võtaks omale KE valitsusse,sest see,mida on suust välja aetud Kaja maine kahjustamiseks,ei kõlba kuskile!Eile Karilaid näitas taas oma suhtumist,häbi!

tore
1 aasta tagasi
Reply to  Lonni

jääme kannatuse ootama kui kalle oma allkirjastatud ettepaneku riigikogule , eesti vabariigi ühinemiseks vene föderatsiooniga teoks teeb

::::--
1 aasta tagasi
Reply to  Lonni

27 hommikul e hääletajad pidid ju uuesti hääletama serveri vea tõttu, nii et te ajate mingit valet. Nii labaselt vahele jääda on häbi ka?

Lonni
1 aasta tagasi
Reply to  ::::--

Võib ju olla,etSinu jaoks oli server rikkis,aga minule ei tulnud ühtegi teavitust Valimiskomisjoni poolt,et minu hääl ei läinud läbi! Ju Sa oled see,kelle pähe on “ekrekärbsed”pesa teinud,sellepärast oli ka server Sinu jaoks maas!
Kuna valisin neid,keda õigeks pidasin iseeenese tarkusest,siis oli server minu jaoks töökorras! Ja häbi mul kah EI OLE!
Teie valige neid,keda tahate ja mina valin neid,keda mina tahan,ja seda ilma sunduseta,vabatahtlikult,vot nii!

::::--
1 aasta tagasi
Reply to  Lonni

Ma ei tea mis ekre kärbsed, aga raadios, sky plussis näiteks ju teavitas, et peab uuesti valima, e hääletajad , need kes esmaspäeva ennelõunat hääletasid. Rohkem ei oska kommenteerida kas seal olid kärbsed või muud putukad, aga selline teavitus tuli ametlikku kanali pidi ja edastati pea kõikides raadiojaamades. Kui teie teavitust ei saanud personaalselt, siis peaks kõik korras olema jah. Kahju muidugi, et teie see iseenese tarkus ei ole piisav, et hääl anda õigele erakonnale, aa noh mis teed igasuguseid leidub siin ilmas ja pole vaja solvata teistsuguse valiku teinud inimesi!

Misasi
1 aasta tagasi
Reply to  Lonni

Minuarust see “oravate” valimine nüüd küll mingi oma peaga mõtlemine ei ole. Kui ikka ise mõtleks, küll siis teaks kas rikkuda valimssedel või valida tõepoolest uue värske tuule poolt.

Valija
1 aasta tagasi
Reply to  Misasi

Miks siis need “ausad” EKRE valijate ordud välja ei tulnud, vaid hakkasid koonduma Eesti 200 taha? Isegi isa-poeg Helme`de paberil häältesaak kujunes palju väiksemaks, kui eelmistel valimistel. Inimesi on hakanud ära tüütama nende valede retoorika

Ohoo
1 aasta tagasi
Reply to  Valija

vot vot vot. Tooge paljun välja milline vale! Kasvõi üks näide, sest muidu lahmite küll tühja siin.

Lonni
1 aasta tagasi
Reply to  Misasi

Aga minu arvates peaks nüüd EKRE need 28% e-häältest,mis on ju”võltsitud”,oma häälteskoorist maha arvama?! Nii oleks ju aus,eks ole ju,või mis? Ja sellisel juhul on neil ju VEEL VÄHEM HÄÄLI!
Selle “oma peaga mõtlemise”kohta ütlen nii,et ma ei lase endaga manipuleerida igasugustel tatipritsijatel,kelle suust ei tule midagi head!
Ei ole ma midagi ilusat kuulnud nende H. suust!
Kõik on ümberringi pahad ja vastikud!Vaadaku peeglisse,kes neile sealt vastu vaatab ning andku oma tegudele õiglane hinnang,nii arvan mina!

Eriti 75 aastaid
1 aasta tagasi

saladusi ja pensi ea tõus meestele 70 ni. Aga las siis laevad olla võõra riigi registris ja kütus Leedust. Ja Kaja penskaritest vanemad ei pea pensi pärast muretsema.

Tähelepanuväärne, et...
1 aasta tagasi

.. pea kõik enim hääli saanud oravad on saanud enamuse hääli e-hääletuse kaudu, ning pea kõik opositsiooni liidrid on kaotanud hääli e-häälte kaudu. Anomaalia on see, et oravate edu on absoluutselt üle Eesti ühtlane.

just
1 aasta tagasi

igal valimisel saavad libedike esikolonn kusagil ca. 4000 lisa häält tavaliselt kogutule, sardell , üle 9 tuhande, miza sama, samas hiiumaal ei saanud osa inimesi hääletada , kuna valimispunkt oli viidud teise kohta ja infot polnud

Reformi sobi
1 aasta tagasi
Reply to  just

Sardell sai seekord üle 3000 hääle rohkem kui eelmine kord!!, Kaja sai vist 10 000 rohkem …sama teiste oravatega, kust need hääled kõik äkki tulid?

eks
1 aasta tagasi
Reply to  Reformi sobi

ämma kapist

Just
1 aasta tagasi

Nii on. Valimisi ei jäeta juhuse hooleks. Seda võis arvata. Kallas ütles enne vslimisi sama, et seekord sellist eksimust enam läbi ei lasta.

Gandidaat
1 aasta tagasi

Mina ka pole sellega nõus. Las panevad need hääled lauale ja loeme koos Martiniga need üle. Midagi siin ei klapi.

Ehp
1 aasta tagasi

Nüüd tuleb normaalne valitsus ja saavad kaduda lõpuks ravijärjekorrad ja loodetavasti peatub inflatsioon ka

kodanik
1 aasta tagasi
Reply to  Ehp

jaaaa, …..ja tuleb ka Eesti NSV pealinnaga Moskvas.

tõsi
1 aasta tagasi
Reply to  Ehp

inflatsiooni tarbeks tehakse nõudepeatused ja ravijärjekorrad nimetatakse ümber tervise järjekordadeks

Njaa
1 aasta tagasi

E hääl pole õige hääl

see
1 aasta tagasi
Reply to  Njaa

on varga hääl

Juku
1 aasta tagasi
Reply to  see

Kui sa arvad, et sinu loogika toimib, siis miks kutsusid Helmed oma valijaid ka e- hääletama? Tahad siis öelda, et varas kutsus omasugustega ühinema? Kui Helme oli siseminister kontrollis EKRE IT ministri Kingo poolt juhitav komisjon e-hääletuse usaldusväärsust. See komisjon ei leidnud midagi, või sa arvad, et Helmed valetasid rahvale?

kuusiku
1 aasta tagasi
Reply to  Juku

vastu algatati laimukampaania kõige kõrgemal tasemel, aus mees astus tagasi kuna kogu kollane ajakirjandus hakkab talle solki selga kallama, mäletame hästi, aga liberi partei loojate rahaafäär, 10 milli vargus, feb fondi rahad, miljardeid tanske rahapesust ei teinud keegi välja, kõik prillikivid

Ohoo
1 aasta tagasi
Reply to  Juku

Teil juku on küll jutt segamini nagu pudru ja kapsad. Väga pealiskaudne ja ei vasta tõele, pooltõde on teie kommentaar. Esiteks Helmed ei kutsunud üles e hääletama, vaid Moonika Helme ütles, et kui tõepoolest ei saa paberkandjal häält anda, siis valige parem e hääletamine, kui et üldse hääletama ei tule, aga siiski paberil hääletamine pakub usaldusväärsust rohkem. Seda ütles. Suur vahe üleskutsel ja soovitusel. Teine väide teil, ka ei vasta päris tõele. Komisjon leidis vägagi e hääletuse protsessis küsimärke. Edasise uurimise tõkestamiseks tekkis korraga palju takistusi nagu peaksite ka teadama.