Läänlased hääletasid jaoskondades Helme ja Karilaiu poolt

EKRE esinumber Helle-Moonika Helme ja Keskerakonna esinumber Jaanus Karilaid said Läänemaalt enim paberhääli.
EKRE esinumber Helle-Moonika Helme ja Keskerakonna esinumber Jaanus Karilaid said Läänemaalt enim paberhääli. Foto: Malle-Liisa Raigla

Jaoskondades käis hääletamas 5238 läänlast, enim anti pabersedeliga hääli EKRE esinumbrile Helle-Moonika Helmele ja Keskerakonna esinumbrile Jaanus Karilaiule.

Pabersegeliga sai enim hääli Läänemaalt  Helle-Moonika Helme, kelle poolt hääletas jaoskonnas 880 läänlast – 572 haapsallast, 290 inimest Lääne-Nigulast ja 18 inimest Vormsilt. Kokku sai Helme ringkonnast 2278 paberhäält.

Keskerakondlane Jaanus Karilaid sai Läänemaalt 811 paberhäält – 626 häält Haapsalust, 175 Lääne-Nigulast ja 10 Vormsilt. Kokku sai Karilaid 1361 paberhäält.

Kolmanda koha sai Läänemaal jaoskonnas antud häälte järgi Kalev Stoicescu, kes sai Läänemaal 431 paberhäält – 306 Haapsalust, 118 Lääne-Nigulast ja 7 Vormsilt. Kogu ringkonnas sai Stoicescu 1168 paberhäält.

E-hääled veel laekunud pole. Ka kõik jaoskonnad üle Eesti pole veel hääli kokku lugenud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
63 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Valija
1 aasta tagasi

Minul on küsimus valimiskomisjonile. Kuidas valiti hooldekodudes ja teistes hoolekandeasutustes? Teadupärast on seal palju inimesi, kes ei saa asjadest väga hästi või üldse mitte aru. Nende ID-kaardid on sealsamas asutuses. Kes ja kelle poolt nende eest hääletas??? Siin on koht, kust võisid osa neist müstilistest e-häältest tulla kui hooldekodude juhtkonnale “õiged” suunised olid antud. KAS JA KES SEDA KONTROLLIS?

Poh
1 aasta tagasi
Reply to  Valija

Hooldekodudes valiti Ekret.

Khm
1 aasta tagasi
Reply to  Poh

Valepuha.

Ehh teid
1 aasta tagasi

Paistab nii, et viimased Wabariigi kaitsel olevad inimesed elavad Põlva- Valga- ja Võrumaal. Minu austus neile ja häbi teile läänlased, häbi. Tean et üritasite, aga kus kurat tulid need hääled oravaparteile? Läänlastel pole nendega juba ammu ju sooje suhteid. Ainuke võimalus, et saared rikkusid selle ära, väike vesi vahel aga hoopis teised inimesed

Huvitav lähenemine
1 aasta tagasi

See mingi kommenteeria IRW siin ennustas päris täppi kuskil artikli all enne valimis, et ekre saab 15 kohta. Noh sai natuke rohkem, aga jah, näe isegi troll teadis. Kummaline.

peter
1 aasta tagasi

on muidugi koomiline , et ühiskond vananeb .. pensionäre ja vaeseid tuleb järjest juurde ning see ei kajastu valimistulemustes …. mingid imelikud masohistid … antakse peksa , kiunatavad ja lähevad väriseva käega reformierakonna numbrit kirjutama …. selliseid pabersedeleid oli ka …. 1) Surma saadeti nende põlvkondade tegevus , kes hoidsid eestit nõuka ajast üle 2) Kultuuri pole vaja hoida 3) Eestist saab ka energeetikas konkurentsivõimetu riigike … 4) on aeg teha rahvahääletus lipu mahavõtmiseks hermanni otsast …. Rõõmasad on Kuused , Trallad ja muu sõbralik kamp ERR-is , ainult et herr Veidemann räägib, et iseseisvus tuleb taastada mõtteviisis … ka… Loe rohkem »

EI tea jah
1 aasta tagasi
Reply to  peter

Nii on jah, inimene kardab vabadust miskipärast. Lihtsam on elada vist, kui sulle öeldakse et kasi hommikul tööle ja õhtul vaata AK d. Lihtne, ise mõtlema ei pea

IRW
1 aasta tagasi

No see oli lihtsamast lihtsam – jälgides kaabude valimistulemusi võis kohe 10 punkti maha võtta ja nii jäigi vahemik 15-17. See ongi nende tipptase

Huvitav lähenemine
1 aasta tagasi
Reply to  IRW

loodan siiski, et mitte tipptase. Noh eks näis, vaja oleks mingit lisajõudu, aga kas neil piisab ajusid selleks.

Mängija.
1 aasta tagasi

Seltsimees Varro saab nüüd 4 aastat kohtus käia.

::::--
1 aasta tagasi
Reply to  Mängija.

Kas varro ei saanud riigikokku?

nimi
1 aasta tagasi
Reply to  ::::--

sai küll.Arvan,et võtab õukonna narri koha Grüntali asemel üle.

AVS
1 aasta tagasi
Reply to  nimi

Siis saab neid olema kaks, kuna Grünthal on Madissoni aendusliige ja Madissonil pole mingit vajadust Europarlamendist praegu tagasi tulla.

Hmm
1 aasta tagasi
Reply to  nimi

Miks narri? Varro tegelikult ju tark ja tasakaalukas mees. Kui teda kuulata, siis ta põhjendab vägagi selgelt ära ühe või teise mõtte. See aga jääb narri osast nüüd küll väga kaugele. Mõelge ka mida te kirjutate! Võibolla ise olete see, kelleks teisi nimetate? Pole mõelnud?

Analüüsimist vääriv materjal
1 aasta tagasi

Vaatasin ise ka suure imestusega, kuidas peale E-häälte laekumist värvus kogu armas Eestimaa kollase värviga. Nüüd on saabunud Refifd oma kindlate kätega. Olen vaadanud ke enamus valimisjärgseid kommentaare ja analüüsinud;
1. Keskerakond on täiesti mannetu ja ainus asi mida nad kahetsevad on Reffidele käru keeramine eelmistel valimistel

2. Isamaa erakond mängiti nurka, teeb kindlastoi sama järelduse mis kesikud

2. EKRE mängiti nurka- vähemalt ise arvavad nii!

Analüüsiv inimene saab ju aru, et tohutu valimisedu E- valimistel ja nende arv on vastuolus normaalse mõistusega. Huvitab jätkuvalt, kus kohast tulid need 50 000 E-häält.

::::--
1 aasta tagasi

Isamaad enam valitsusse ei võeta. Suur rünnak õnnestus. Rikkamad saavad nüüd rikkamaks ja vaesemad jäävad veel vaesemaks. Eestist saab üks suur liitlaste södimise harjutusala, kui jõuavad mõned koolid veel kinni panna, siis inimesed kolivad ise minekut

No mis sa kostad
1 aasta tagasi

No jummel, meil üks ajaleht teadis juba laupäeval, et Kaja saab natuke rohkem kui 30000 häält. Huvitav, millist kohvi nad joovad, mille paks nii täpselt ennustab? Või kuidas sai ETV valimisvaatleja öelda, et reform võidab pärast e-häälte tulemist? Või kuidas Kaja reedel juba arutada sai, kuidas ta esmaspäeval valitsust hakkab moodustama? Palun tõestage mulle, et tegemist ei ole pettusega! Mind absoluutselt ei huvita, mida sai või ei saanud see ekre, aga mind väga huvitab, kas meie valimised on ausad.

Nimi vabatahtlik
1 aasta tagasi

Ja kas panite tähele et alguses, kui Eesti kaart paberhäälte lugemise tulemuse järgi sinine oli, s.t. EKRE värvi, siis see telekapoiss, kes seal seistes kaarti ja graafikuid kommenteeris, ütles mitu korda kindlas kõneviisis et peale e-häälte laekumist olukord muutub. Kust ta teadis? Nii läbipaistev ja selge, et kogu see valimistevärk on kallutatud. Mõelge loogiliselt – inimesed kes käisid pühapäeval jaoskondades hääletamas tegid tubli tulemuse EKRE-le. See näitab tegelikkust. SEE ON RAHVA TAHE! Lõpetage see ilkumine – valija on rääkinud!

AVS
1 aasta tagasi

No kui pooled hääeld on antud eelhääletuse ajal, siis loomulikult kaart muutub, kuidas see saakski teisiti olla? Ja kokkuvõttes näitab see lihtsalt seda, et EKRE valija eelistab paberit, muu valijaskond kaldub e-häälte poole, lihtne.

Imelik
1 aasta tagasi
Reply to  AVS

Vabandust aga see “väide” ei kõla loogiliselt, seda enam et e- hääletaja valimit on uuritud ja pigem on seal tuvastatud tavapärasest erinev vanema vanuserühma suurem osakaal (samas
arusaadav näiteks liikumisraskuste tõttu, paraku ilmselt mitte IT oskuste poolest).

Kaabu jutt või kassi ....
1 aasta tagasi

Aga sa tõesta, et on pettus!

Imelik
1 aasta tagasi

Ma arvan et see küsimus vaevab paljusi, sest valimiste võltsimine on väga tõsine ja ühiskonnaohtlik kuritegu, olenemata selle teostaja eesmärkidest.

vanaema
1 aasta tagasi

Ah,et hääletati Karilaiu poolt!Vist ikka Karilaidi poolt,inimese nimi ei saa ju teiseks muutuda või…

En.
1 aasta tagasi

Hääletasin suguseltsis vist ainsana EKRE poolt. Kuna loen riigi- ja erameedia kõrval ka Uusi Uudiseid ja Objektiivi, mul vähemalt oli, kelle/mille vahel valida. Tüüpiline EKRE-võõristaja seevastu lepib liberaalide poolt ettesöödetud fragmentidega (näe, Helme jälle räuskas!) ja Kuuskede-Trallade hosiannaga. Kui lähiajal ei avastata ilmselget e-valimiste pettust (lisaks sellele, et e-valimised on niigi põhiseadusvastased), tuleb eesti rahvale vaid ‘õnne’ soovida. Igaüks saab reffidelt varem või hiljem oma Nursipalu! Otseselt eurokommunistide ees lömitajatest pole kahju (revolutsioon ikka tapab oma lapsi) aga teised ärkavad alles siis kui Moolok uksele koputab. Või ei ärkagi. Vaiksel tulel keedetav konn ka ei märka, millal soe vannivesi supileemeks… Loe rohkem »

::::--
1 aasta tagasi
Reply to  En.

Isegi penskarid ei tahtnud 1200 eurost pensioni enam, piisas sellest 400 eurosest vist.

Ants
1 aasta tagasi
Reply to  En.

Lihtsalt niisama, huvipärast, palju klasse lõpetatud on ? En.

::::--
1 aasta tagasi
Reply to  Ants

Mis sa ants niisama lahmid, too välja parem kus kommenteerija eksis, milline väide vale oli sinumeelest, siis saab alles diskulteerida selle üle, kumb teist rohkem koolis on käinud. Teeme nii?

aga palun
1 aasta tagasi
Reply to  ::::--

Vihakõneseadus, hiidtuulikud, eraautonduse lõpp, vene keele domineerimine, eestlaste ümberrahvastamine, homomöll, hoonete sundrenoveerimine, putukapulbritoidud, rohepööre, Buchenwaldi hooldekodud, totaalne jälgimine, sularaha kaotamine – seda kõike rahvas soovis ja seda ta ka saab! Ning maksab normaalsuse likvideerimise ise kinni.

Khm
1 aasta tagasi
Reply to  aga palun

see on õige küll tegelikult, aga ma ei saa aru, miks valijad seda ei näinud või ei tahtnud näha või hoopiski keelduvad uskumast, et nii maheda olemisega peaminister ju nii suurt halba ei tee. Seda ei saa me kunagi teada mis toimub inimestel peas, kes sirge seljaga lähevad reformierakonda toetama.

Kuulge!
1 aasta tagasi
Reply to  En.

Äkki peaksid kõik kes aru saavad, et tegemist oli ilmselgelt e-valimiste pettusega, panema õla alla ja toetama EKRE-t. Mitte ainult siin kommenteerima! Teeks suure rahvatoetuse aktsiooni EKRE-le!

AVS
1 aasta tagasi
Reply to  Kuulge!

Äkki peaks EKRE juhid vaatama peeglisse ja mõtisklema, et mis nende endi juures valesti on? Kui samas stiilis jätkavad, saavad nad järgmistel valimistel veelgi vähem hääli, sinna poole kisub küll.

Kaabu jutt või kassi ....
1 aasta tagasi
Reply to  En.

Te olete tõesti uhuud lugenud, lisaks veel usklikud saadetakse maalt välja ja kirikud lükkab buldooser kokku! Väike kaabu sellega usurahvast hirmutas!

Khm
1 aasta tagasi

Noo aga kas see nii ei saa olema siis või? Teie olete ka ikka naiivne natuke paistab. Kõik on hästi jah?

Prigul
1 aasta tagasi

Kõik tuleb,omal ajal,valedega kaugele ei jõua.😀

Mina
1 aasta tagasi

Pikemat aega käib Lääne Elu kommentaarides ainult EKRE propaganda. Nüüd on valimised läbi, ronige oma urgu tagasi. Kõik nägid, et Eesti rahvas otsustas, et ei vaja päästmist. Peale kaotatud poksimatši pole mõtet rusikatega vehkida. Eriti praegusel juhul, kui teie erakond löödi põrandale pikali nagu märg kalts.

peter
1 aasta tagasi
Reply to  Mina

te olete enda riigita 4 aasta pärast … ja pole teil isegi kedagi valida …

sina
1 aasta tagasi
Reply to  Mina

Jah, nüüd on Reformil vabad käed anda venelastele viisavabadus ja kinkida 5% territooriumist ära piirilepingu sõlmimisega. Seejärel loomulikult liitumine Venemaaga.

Tunnismees
1 aasta tagasi
Reply to  Mina

Ei aidanud Katariina Rosolje EKRE laadne sõim LE-s ja Eesti sai päästetud EKRE käest. Uskumatu keelekasutus end kirjanikuks pidavalt isikult!!!

Just
1 aasta tagasi
Reply to  Mina

Me ei pea ,,oma urus,, istuma.Petturid välja visata!

::::--
1 aasta tagasi
Reply to  Mina

põrandale pikali nagu märg kalts? On ikka väljendi välja mõelnud. Analüüsisite ka mida kirjutasite üldse või? Kuidas saab märga kaltsu põrandale pikali lüüa? Purjus olete veel? Õnnejoovastuses reformierakonna suure võidu üle? Erakond, mis meid sõtta viib, katab maa slaavlastega, rumalas lootuses, et keegi sinna sõja poolt rüüstatud maale tagasi üldse pöördub, erakond mis kehtestab vaikiva ajastu vol.2, erakond mis tahab olla eeskujulik roehpöörde agar hull, mis viib inimesed vaesusesse jne jne. Ühe plussina näen ainult, et liitlassuhted püsivad sõbralikud, aga see ei pruugi meid ju päästa, appi ei tule peaaegu kedagi, seda on ajaloost ka teada ju, nii et PALJU… Loe rohkem »

valija
1 aasta tagasi
Reply to  ::::--

Mina rõõmustan selle üle, et sellist jama paljud ei kirjuta 🙂

::::--
1 aasta tagasi
Reply to  valija

kellele see oli?

Mina
1 aasta tagasi
Reply to  ::::--

Kas sa pole märga kaltsu kunagi põrandale visanud või milles on probleem? Kukub täpselt nagu poksis nokaouti löödud luuser. Ja EKRE on REFiga võrreldes valimiste luuser. See on numbriline fakt.

Irwer
1 aasta tagasi
Reply to  Mina

See on ekrele täielik nokaut

.....
1 aasta tagasi
Reply to  Irwer

Päris suur tagasilöök jah, teie kord rõõmustada Zemjon, aga ega see pole veel lõppenud, võibolla ongi hea, sest praeguse kriisi ajal tüürib praegune valitsev kenasti inimesed täitsa vaesusesse, siis hakkab ka neilt valijaid minekut tegema.

.....
1 aasta tagasi
Reply to  Mina

löödi põrandale pikali

vaba nimi
1 aasta tagasi
Reply to  Mina

See ei ole Eesti rahva otsus! Eesti rahvas valis pühapäeval valimissedelitega ja selgus et rahva hulgas on suurim toetus EKRE-l. E-hääletus astus kolinal ämbrisse juba eelvalimiste esimesel päeval. Mida te sellest siis ikka tahate? Meie Tiigrihüppe Tiiger on ammu surnud!

Vaatleja
1 aasta tagasi

See tähendab ,et raudteed ei tule ega saagi tulema.Rahvas on öelnud mida tahab,rahvas on öelnud ei Haapsalu raudteele!

Nõndaviisi
1 aasta tagasi
Reply to  Vaatleja

Ole rahulik,tuleb raudtee,omal ajal…Aega on…

Vaatleja
1 aasta tagasi
Reply to  Nõndaviisi

Jah aega on,kuniks ääremaastumine on lõpule viidud ning seistakse fakti ees,aga elanike polegi kellele seda teha siis?

::::--
1 aasta tagasi
Reply to  Vaatleja

Noh ehk Haapsalu ikka areneb suuremaks. Keegi peaks käima ameerikamaal seal kapitalismi kantsis õppimas, kuidas midagi müüa ja ligitõmbavaks teha. Saaks Haapsalule elu sisse. Suured rahad aitaks ka lähemaid külasid. Muidu on tõesti nagu poolsurnud soome pensionäridega linnake. Seda on vähe. Ilus koht tuleb üles vuntsida ja elu sisse puhuda

Kati
1 aasta tagasi
Reply to  Vaatleja

Väga hea! Milleks meile raudtee?

Misasi
1 aasta tagasi
Reply to  Kati

Aga miks mitte? Mis selle vastu küll olla saab?